Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Alimler ve Evliyalar
emir ebeden üstündür
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ziyakarababa" data-source="post: 206387" data-attributes="member: 8628"><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Emir ebeden üstündür </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Cüneyd-i Bağdadî "rahmetullahi aleyh" Hazretleri anlatır:</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Bir zamanlar İblis aleyhillâ’neyi görmek istemiştim. Bir gün bir ihtiyar suretinde yanıma geldi. Onu görünce içimi sıkıntı kapladı. “Koca herif, sen kimsin ki sıkıntıdan sana bakamıyorum?” dedim.</span></span></p><p> </p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">“Görmeyi arzu ettiğin kimseyim.” dedi.</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">“Ey lânetli, Adem’e secde etmene engel olan neydi?” dedim.</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">“Ya Cüneyd, Allahü teâlâ’nın büyüklüğünü anlayan, O’ndan başkasına secde edebilir mi? Ben sadece Rabbime secde ederim!” demesin mi?</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Bu söz beni hayrete düşürmüştü ki, şöyle bir nida geldi:</span></span></p><p> </p><p> </p><p><strong><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">“Söyle ona: Yalan söylüyorsun. Sen iyi bir kul olsaydın, Allah’ın emrinin dışına çıkmazdın. Çünki emir, edebden üstündür.”</span></span></strong></p><p> </p><p> </p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">İblis bu nidayı duydu. “Ey Cüneyd, vallahi yaktın beni!” diyerek bir çığlık attı ve gözden kayboldu.</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ziyakarababa, post: 206387, member: 8628"] [COLOR=black][FONT=Verdana]Emir ebeden üstündür [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Cüneyd-i Bağdadî "rahmetullahi aleyh" Hazretleri anlatır:[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Bir zamanlar İblis aleyhillâ’neyi görmek istemiştim. Bir gün bir ihtiyar suretinde yanıma geldi. Onu görünce içimi sıkıntı kapladı. “Koca herif, sen kimsin ki sıkıntıdan sana bakamıyorum?” dedim.[/FONT][/COLOR][COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR][COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]“Görmeyi arzu ettiğin kimseyim.” dedi.[/FONT][/COLOR][COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]“Ey lânetli, Adem’e secde etmene engel olan neydi?” dedim.[/FONT][/COLOR][COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]“Ya Cüneyd, Allahü teâlâ’nın büyüklüğünü anlayan, O’ndan başkasına secde edebilir mi? Ben sadece Rabbime secde ederim!” demesin mi?[/FONT][/COLOR][COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Bu söz beni hayrete düşürmüştü ki, şöyle bir nida geldi:[/FONT][/COLOR][COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/COLOR] [B][COLOR=black][FONT=Verdana]“Söyle ona: Yalan söylüyorsun. Sen iyi bir kul olsaydın, Allah’ın emrinin dışına çıkmazdın. Çünki emir, edebden üstündür.”[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]İblis bu nidayı duydu. “Ey Cüneyd, vallahi yaktın beni!” diyerek bir çığlık attı ve gözden kayboldu.[/FONT][/COLOR][COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Alimler ve Evliyalar
emir ebeden üstündür
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…