Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Aile ve Yaşam
Kişisel Gelişim
Empati
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="genc_kalem" data-source="post: 178966" data-attributes="member: 15919"><p>Allah razı olsun güzel bir konuya değinmişsiniz. Empati eğitim bilimlerinde terimsel bir kavramdır ve öğrenciyi anlamada çok önemli , ve etkili bir yoldur. Mesela neden kitap okumadın? değil de , kitap okumaman beni üzüyor gibi...</p><p></p><p> Mesela Oruç tutmak, Oruç tutarak fakirleri anlamak empatiye çok güzel bir örnek oluşturur, çünkü fakir insanların durumunu insan o zaman daha iyi anlıyor..</p><p></p><p>Aslında insanlar arasında da bu dil çok Önemli. Sen dili karşıdaki insanı direkt olarak kendisini savunma durumuna getirebiliyor...</p><p></p><p>Bir Hadis-i Şerifte Peygamber Efendimiz (S.A.V)<strong><span style="color: Red"> "Kendine Yapılmasını istemediğin bir şeyi sen de başkasına yapma"</span></strong> ve yine başka bir Hadis-i Şerifte<span style="color: Red"><strong> " Kişi Kendi istediğini , Mü'min kardeşi için istemedikçe hakiki iman etmiş olamaz"</strong></span> yine başka bir hadis-i Şerifte <span style="color: Red"><strong>" Komşusu açken tok yatan bizden değildir" </strong></span>sözü empati kurmanın ne denli önemli olduğunu, ve bir dini vecibe olduğunu bizlere haber veriyor.</p><p></p><p><span style="color: Red"><strong>Üstad Bediüzzaman ın dediği gibi "ene" değil "Nahnu demek" "Ben" değil "Biz" diyebilmek...</strong></span></p><p></p><p>Selam ve dua ile...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="genc_kalem, post: 178966, member: 15919"] Allah razı olsun güzel bir konuya değinmişsiniz. Empati eğitim bilimlerinde terimsel bir kavramdır ve öğrenciyi anlamada çok önemli , ve etkili bir yoldur. Mesela neden kitap okumadın? değil de , kitap okumaman beni üzüyor gibi... Mesela Oruç tutmak, Oruç tutarak fakirleri anlamak empatiye çok güzel bir örnek oluşturur, çünkü fakir insanların durumunu insan o zaman daha iyi anlıyor.. Aslında insanlar arasında da bu dil çok Önemli. Sen dili karşıdaki insanı direkt olarak kendisini savunma durumuna getirebiliyor... Bir Hadis-i Şerifte Peygamber Efendimiz (S.A.V)[B][COLOR=Red] "Kendine Yapılmasını istemediğin bir şeyi sen de başkasına yapma"[/COLOR][/B] ve yine başka bir Hadis-i Şerifte[COLOR=Red][B] " Kişi Kendi istediğini , Mü'min kardeşi için istemedikçe hakiki iman etmiş olamaz"[/B][/COLOR] yine başka bir hadis-i Şerifte [COLOR=Red][B]" Komşusu açken tok yatan bizden değildir" [/B][/COLOR]sözü empati kurmanın ne denli önemli olduğunu, ve bir dini vecibe olduğunu bizlere haber veriyor. [COLOR=Red][B]Üstad Bediüzzaman ın dediği gibi "ene" değil "Nahnu demek" "Ben" değil "Biz" diyebilmek...[/B][/COLOR] Selam ve dua ile... [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Aile ve Yaşam
Kişisel Gelişim
Empati
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…