Emri Olur

hulusi

Well-known member
[FONT=comic sans ms,sans-serif]
GetAttachment.aspx
[/FONT]

[FONT=comic sans ms,sans-serif]Geceye katran çal,[/FONT]
[FONT=comic sans ms,sans-serif]Acıya hüzzam,[/FONT]
[FONT=comic sans ms,sans-serif]Ah edersem tutmasın elim,[/FONT]
[FONT=comic sans ms,sans-serif]Tutulsun dilim.[/FONT]

[FONT=comic sans ms,sans-serif]Ey kemankeş durma vur ![/FONT]
[FONT=comic sans ms,sans-serif]Nasılsa bu sine vurgun[/FONT]
[FONT=comic sans ms,sans-serif]Nuru düşsün düşlerin kor olsun ![/FONT]
[FONT=comic sans ms,sans-serif]Seni görmesin kör olsun.[/FONT]

[FONT=comic sans ms,sans-serif]Taş bassın yerime dedi, gönlüne,[/FONT]
[FONT=comic sans ms,sans-serif]Emri olur başım gözüm üstüne,[/FONT]

[FONT=comic sans ms,sans-serif]Bakmasın demiş bir daha yüzüme,[/FONT]
[FONT=comic sans ms,sans-serif]Emri olur inansın bu sözüme.[/FONT]

[FONT=comic sans ms,sans-serif]Almasın demiş adımı diline,[/FONT]
[FONT=comic sans ms,sans-serif]Vay ben ölem, atın toprak üstüme.[/FONT]

Bu ilahiyi çok seviyorum.Hz.Vahşi(r.a) diliyle yazılmış.Zannedersem çoğunuz dinlemişsinizdir.Dinlemeyenleride acizane tavsiye ederim.Bir Aşık için en büyük imtihan....:((Sevgiliyi uzaktan izlemek...

HAYA

Sevdam Davam
Geceye katran çal,
Acıya hüzzam,

[FONT=comic sans ms,sans-serif]Ah edersem tutmasın elim,[/FONT]
[FONT=comic sans ms,sans-serif]Tutulsun dilim.[/FONT]

çok güzel sevgiliyi uzaktan seyredip varmamak ne büyük bi imtihan dünyası rabbim

hak razı olsun hulusi abi

dua ile

ARİF

Well-known member
ya!! acaba bir tebessüm edermiki diye çok beklemiş ve kafirlerin en büyüğünü yalancı peygamber müseylemetül kezzapı öldür düğünde hocaefendinin ifadesiyle artık efendimiz (sav)ona tebessüm etmiştir allah-u alem...
allah ebeden razı olsun abi.

hulusi

Well-known member
çok güzel sevgiliyi uzaktan seyredip varmamak ne büyük bi imtihan dünyası rabbim

hak razı olsun hulusi abi

dua ile

Evet efendimize görünmeden onu arkadan olsa görmek için mescidlerin direklerin arkasına gizlenirmiş.Büyükleri imtihanıda büyük..
Allah sizlerden razı olsun dua ile

hulusi

Well-known member
ya!! acaba bir tebessüm edermiki diye çok beklemiş ve kafirlerin en büyüğünü yalancı peygamber müseylemetül kezzapı öldür düğünde hocaefendinin ifadesiyle artık efendimiz (sav)ona tebessüm etmiştir allah-u alem...
allah ebeden razı olsun abi.
EyvAllah,Her zorlugun arkasından bir kolaylık veren malikül mülk sahibi Rabbe hamdolsun.Bİr bölüm paylaşalım HzVahşi ra dair:

Uhud savaşında Peygamberimiz birkaç kâfire bedduâ etmişti. “Vahşî’ye niçin lanet etmiyorsun” dediklerinde, buyurdu ki:

Miracda, Hamza ile Vahşî’yi kolkola, birlikte cennete girerlerken görmüştüm

Hicretin sekizinci yılında, Mekke fethedildiği gün, Vahşî, Mekke’den kaçtı. Bir zaman uzak yerlerde kaldı. Sonra pişman olup, Medine’de mescide gelip, selam verdi. Resulullah efendimiz selamını aldı. Vahşî dedi ki:

- Ya Resulallah! Bir kimse Allaha ve Resulüne düşmanlık yapsa, en kötü, en çirkin günah işlese, sonra pişman olup temiz iman etse, Resulullahı canından çok seven biri olarak, huzuruna gelse, bunun cezası nedir?

Resulullah efendimiz buyurdu ki:

- İman eden, pişman olan affolur. Bizim kardeşimiz olur.

- Ya Resulallah! Ben iman ettim. Pişman oldum. Allahü teâlâyı ve Onun Resulünü herşeyden çok seviyorum. Ben Vahşî’yim.

Resulullah efendimiz, Vahşî adını işitince, Hz. Hamza’nın şehit edilmiş hâli gözünün önüne geldi. Ağlamaya başladı.

Vahşî, öldürüleceğini anlayarak kapıya yürüdü. Eshab-ı kiram kılıçlarına sarılmış, işaret bekliyordu. Vahşî, “Son nefesimi alıyorum” derken,
Herkes, "Öldürün!" emrini beklerken, Resulullah efendimiz buyurdu ki:

- Kardeşinizi çağırınız!

Kardeş sözünü işitince, saygı ile çağırdılar. Peygamber efendimiz Vahşî’ye, “affolunduğunu” müjdeleyerek buyurdu ki:

- Fakat, seni görünce dayanamıyorum, elimde olmadan üzülüyorum.

Hz. Vahşî, Resulullahı üzmemek için, bir daha yanına gelmedi. Mahcup, başı önünde yaşadı. Aynı mızrak ve okla yalancı peygamber Müseyleme’yi öldürdü ve büyük hizmet etti. Hz. Osman zamanında vefat etti.

Leyli_Efruz

Well-known member
Hocamız Öyle bi içten anlatıyor ki diyor ya İmana girdikten sonra Efendimizden ayrı kalmak mümkünmüydü efendimizin minberin bi köşesindeyse o başka bi köşesindeydi,Efendimizim tebessümünü yakalamaya çalışıyordu,selam verirse dudaklarındaki kelimeleri yakalama çalışıyordu,Yaşadığı 2 sene civarında yarı saadet yarı elem içinde,her ağlamasının bir gülmenin,her gülmesi bi ağlamaydı.Hep efendimizin artık bana görüneblirsin demesini bekledi Ama Rasulu Ekrem efendimiz gidince Artık onun için güneş batmıştı acaba mana aleminde bana gel dermiydi diye muharabe meydanlarını kovalıyordu;

Hasan Basri Hz.Vahşi (Ra) için şunları diyordu ;Ömer İbn Abdülaziz'le Hz. Vahşi'nin (radıyallâhu anh) derece ve mertebeleri sorulunca, umumî fazilet açısından, yani Allah'ın Resûlü'nü görüp bizzat feyiz alma bakımından "Ömer İbn Abdülaziz ancak Vahşi'nin atının burnunda bir toz olabilir."

Böyle büyük bi aşktı onun ki;)

hulusi

Well-known member
Allah razı olsun leyli kardeşim..Güzel bir paylaşım..Rabbim hocalarımızın yüreklerine fer versin.

Gökteki yıldız gibi her bir sahabe.Rabbim büyüklerimizi hakkıyla örnek alarak yaşamayı nasip eylesin bizlere.Rabbim sizlerden razı olsun şakirde-inur kardeşim dua ile