Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Emri Olur
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="hulusi" data-source="post: 88555" data-attributes="member: 32"><p>EyvAllah,Her zorlugun arkasından bir kolaylık veren malikül mülk sahibi Rabbe hamdolsun.Bİr bölüm paylaşalım HzVahşi ra dair:</p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: slategray">Uhud savaşında Peygamberimiz birkaç kâfire bedduâ etmişti. “Vahşî’ye niçin lanet etmiyorsun” dediklerinde, buyurdu ki: </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: slategray"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: slategray">Miracda, Hamza ile Vahşî’yi kolkola, birlikte cennete girerlerken görmüştüm </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: slategray"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: slategray">Hicretin sekizinci yılında, Mekke fethedildiği gün, Vahşî, Mekke’den kaçtı. Bir zaman uzak yerlerde kaldı. Sonra pişman olup, Medine’de mescide gelip, selam verdi. Resulullah efendimiz selamını aldı. Vahşî dedi ki: </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: slategray"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: slategray">- Ya Resulallah! Bir kimse Allaha ve Resulüne düşmanlık yapsa, en kötü, en çirkin günah işlese, sonra pişman olup temiz iman etse, Resulullahı canından çok seven biri olarak, huzuruna gelse, bunun cezası nedir? </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: slategray"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: slategray">Resulullah efendimiz buyurdu ki: </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: slategray"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: slategray">- İman eden, pişman olan affolur. Bizim kardeşimiz olur. </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: slategray"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: slategray">- Ya Resulallah! Ben iman ettim. Pişman oldum. Allahü teâlâyı ve Onun Resulünü herşeyden çok seviyorum. Ben Vahşî’yim. </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: slategray"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: slategray">Resulullah efendimiz, Vahşî adını işitince, Hz. Hamza’nın şehit edilmiş hâli gözünün önüne geldi. Ağlamaya başladı. </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: slategray"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: slategray"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: slategray"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: slategray">Vahşî, öldürüleceğini anlayarak kapıya yürüdü. Eshab-ı kiram kılıçlarına sarılmış, işaret bekliyordu. Vahşî, “Son nefesimi alıyorum” derken, </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: slategray">Herkes, "Öldürün!" emrini beklerken, Resulullah efendimiz buyurdu ki: </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: slategray"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: slategray">- Kardeşinizi çağırınız! </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: slategray"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: slategray">Kardeş sözünü işitince, saygı ile çağırdılar. Peygamber efendimiz Vahşî’ye, “affolunduğunu” müjdeleyerek buyurdu ki: </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: slategray"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: slategray">- Fakat, seni görünce dayanamıyorum, elimde olmadan üzülüyorum. </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: slategray"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: slategray">Hz. Vahşî, Resulullahı üzmemek için, bir daha yanına gelmedi. Mahcup, başı önünde yaşadı. Aynı mızrak ve okla yalancı peygamber Müseyleme’yi öldürdü ve büyük hizmet etti. Hz. Osman zamanında vefat etti.</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hulusi, post: 88555, member: 32"] EyvAllah,Her zorlugun arkasından bir kolaylık veren malikül mülk sahibi Rabbe hamdolsun.Bİr bölüm paylaşalım HzVahşi ra dair: [SIZE=3][COLOR=slategray]Uhud savaşında Peygamberimiz birkaç kâfire bedduâ etmişti. “Vahşî’ye niçin lanet etmiyorsun” dediklerinde, buyurdu ki: Miracda, Hamza ile Vahşî’yi kolkola, birlikte cennete girerlerken görmüştüm Hicretin sekizinci yılında, Mekke fethedildiği gün, Vahşî, Mekke’den kaçtı. Bir zaman uzak yerlerde kaldı. Sonra pişman olup, Medine’de mescide gelip, selam verdi. Resulullah efendimiz selamını aldı. Vahşî dedi ki: - Ya Resulallah! Bir kimse Allaha ve Resulüne düşmanlık yapsa, en kötü, en çirkin günah işlese, sonra pişman olup temiz iman etse, Resulullahı canından çok seven biri olarak, huzuruna gelse, bunun cezası nedir? Resulullah efendimiz buyurdu ki: - İman eden, pişman olan affolur. Bizim kardeşimiz olur. - Ya Resulallah! Ben iman ettim. Pişman oldum. Allahü teâlâyı ve Onun Resulünü herşeyden çok seviyorum. Ben Vahşî’yim. Resulullah efendimiz, Vahşî adını işitince, Hz. Hamza’nın şehit edilmiş hâli gözünün önüne geldi. Ağlamaya başladı. Vahşî, öldürüleceğini anlayarak kapıya yürüdü. Eshab-ı kiram kılıçlarına sarılmış, işaret bekliyordu. Vahşî, “Son nefesimi alıyorum” derken, Herkes, "Öldürün!" emrini beklerken, Resulullah efendimiz buyurdu ki: - Kardeşinizi çağırınız! Kardeş sözünü işitince, saygı ile çağırdılar. Peygamber efendimiz Vahşî’ye, “affolunduğunu” müjdeleyerek buyurdu ki: - Fakat, seni görünce dayanamıyorum, elimde olmadan üzülüyorum. Hz. Vahşî, Resulullahı üzmemek için, bir daha yanına gelmedi. Mahcup, başı önünde yaşadı. Aynı mızrak ve okla yalancı peygamber Müseyleme’yi öldürdü ve büyük hizmet etti. Hz. Osman zamanında vefat etti.[/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Emri Olur
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…