Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Genel ve Güncel Haberler
En büyük hizmet iman kurtarmaktır
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Ukbaa" data-source="post: 203177" data-attributes="member: 15165"><p><span style="font-size: 10px"><strong><span style="color: red"><span style="font-family: 'Tahoma'">Bu zamanda herşeyin fevkinde hizmet-i imaniye en ehemmiyetli bir vazifedir.</span></span></strong><span style="font-family: 'Tahoma'"> (Kastamonu Lâhikası sh: 89)</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 10px"><strong><span style="color: green"><span style="font-family: 'Tahoma'">Zaman iman kurtarma zamanıdır.</span></span></strong><span style="font-family: 'Tahoma'"> Çünkü:</span><span style="font-family: 'Tahoma'"> Bu zaman, eski zaman gibi değildir. Eski zamanda imânı kurtaran on el varsa, şimdi bire inmiş. İmânsızlığa sevk eden sebepler eskiden on ise, şimdi yüze çıkmış. İşte, böyle bir zamanda imâna hizmet için, dünyaya el atmadım, dünyayı terk ettim. (Sözler sh: 760)</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 10px">İmânın rükünlerinden birisinde hâsıl olacak bir şüphe veya inkâr, dinin teferruatında yapılan lakaytlıktan pek çok defa daha felâketli ve zararlıdır. Bunun içindir ki <strong><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Tahoma'">şimdi en mühim iş, taklidî imânı tahkikî imâna çevirerek imânı kuvvetlendirmektir, imânı takviye etmektir imânı kurtarmaktır.</span></span></strong> Herşeyden ziyade imânın esasatıyla meşgul olmak kat’î bir zaruret ve mübrem bir ihtiyaç, hattâ mecburiyet haline gelmiştir. Bu, Türkiye’de böyle olduğu gibi, umum İslâm dünyasında da böyledir. (Sözler sh: 749)</span></span></p><p> </p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ukbaa, post: 203177, member: 15165"] [SIZE=2][B][COLOR=red][FONT=Tahoma]Bu zamanda herşeyin fevkinde hizmet-i imaniye en ehemmiyetli bir vazifedir.[/FONT][/COLOR][/B][FONT=Tahoma] (Kastamonu Lâhikası sh: 89)[/FONT][/SIZE] [FONT=Tahoma][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [SIZE=2][B][COLOR=green][FONT=Tahoma]Zaman iman kurtarma zamanıdır.[/FONT][/COLOR][/B][FONT=Tahoma] Çünkü:[/FONT][FONT=Tahoma] Bu zaman, eski zaman gibi değildir. Eski zamanda imânı kurtaran on el varsa, şimdi bire inmiş. İmânsızlığa sevk eden sebepler eskiden on ise, şimdi yüze çıkmış. İşte, böyle bir zamanda imâna hizmet için, dünyaya el atmadım, dünyayı terk ettim. (Sözler sh: 760)[/FONT][/SIZE] [FONT=Tahoma][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]İmânın rükünlerinden birisinde hâsıl olacak bir şüphe veya inkâr, dinin teferruatında yapılan lakaytlıktan pek çok defa daha felâketli ve zararlıdır. Bunun içindir ki [B][COLOR=navy][FONT=Tahoma]şimdi en mühim iş, taklidî imânı tahkikî imâna çevirerek imânı kuvvetlendirmektir, imânı takviye etmektir imânı kurtarmaktır.[/FONT][/COLOR][/B] Herşeyden ziyade imânın esasatıyla meşgul olmak kat’î bir zaruret ve mübrem bir ihtiyaç, hattâ mecburiyet haline gelmiştir. Bu, Türkiye’de böyle olduğu gibi, umum İslâm dünyasında da böyledir. (Sözler sh: 749)[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [SIZE=2][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Genel ve Güncel Haberler
En büyük hizmet iman kurtarmaktır
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…