Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Çocuk Gemisi
Çocuk Çocuğa Muhabbet
Hikaye Bahçesi
Enacirin zılli kebirine
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Ali Said" data-source="post: 185945" data-attributes="member: 8283"><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><strong>Asrımızdaki Alim Adayları</strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><strong></strong>Zamanın birinde bir adam alim olmaya karar vermiş, köylüler de buna çok sevinmiş, büyük bir törenle köyden uğurluyarak Bağdat’a yolcu etmişler.</span></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"> Bizimkisi Bağdat’a varınca, Bağdat’ın sefahatine kapılmış, sekiz sene orada burada dolaşarak cahilliğine bir de sefahati ekleyerek büyük bir zarara uğramış.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"> Nihayet artık köyüme döneyim diye düşünmüş, fakat nasıl dönecek? Kendi köyü dahil bütün havali onu büyük bir alim olarak beklerken o köye bu haliyle nasıl gidecek?</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"> Bizim alim adayı kendince şöyle bir çare bulmuş. Bir eşeğe yüklemiş kitapları düşmüş yola… Giderken de, birkaç kelime Arapça – Türkçe karıştırdım mı birbirine bu iş tamamdır, köylüye alim olarak kolayca kendimi yuttururum diye de düşünüyormuş.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"> Tam köyünün yakınlarına gelince büyük bir yorgunluk hissetmiş, göz kapakları açılmıyor, orada bir incir ağacı var, eşeğini incir ağacına bağlamış, dinlenip dinç bir şekilde köye gideyim diye derin bir uykuya dalmış…</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"> Birkaç saat sonra gözlerini açınca, ilk olarak eşeğe bakmış, bir de ne görsün eşek ortalıkta yok. Almış bunu bir telaş… Tek delilim de kaybolursa yandığım gündür diye kara kara düşünürken, incir ağacının yanındaki tarlada çift süren bir köylüyü görmüş…</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"> Onun itikadın da bütün bu havali onu alim olarak bekliyor ya…Başlamış köylüye Arapça-Türkçe karışımı konuşmaya. Şöyle demiş: <strong>“Ey birader! Şu enacirin zılli kebirine kayd-u bend ettiğim, kitaplarımın hamili semender, ar u haya etmeden firar etmiştir. Görmeniz vaki mi?”</strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"> Zavallı köylü hiçbir şey anlamamış, biraz da kızgın “ yahu ne diyorsun kardeşim” demiş.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"> Bizimkisi tekrarlamış <strong>“Ey birader! Şu enacirin zılli kebirine kayd-u bend ettiğim, kitaplarımın hamili semender, ar u haya etmeden firar etmiştir. Görmeniz vaki mi?”</strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"> Köylü daha da hiddetlenerek “Kardeşim doğru dürüst konuş. Sen neyi soruyorsun?”</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"> Alim adayı bakmış başka çare yok o havalinin lisanıyla konuşmaya başlamış. <span style="color: #0033cc">“Ey kardeşim! Bu incir ağacının gölgesine bağladığım kitap yüklü eşeğim kaybolmuş acaba gördünüz mü?”</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"> Çiftçi bu defa yumuşak bir sesle: “ Kardeşim böyle konuşsana aha şu tepenin arkasında otluyor” demiş…</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"> Böylece mesele tatlıya bağlanmış… Bizim kisi de eşeğine kavuşmuş…</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"> Şimdi şu kısacık hikayeciği niye anlattım? Onu da anlatayım…</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"> Toplumda konuşurken hep <strong>“enacirin zılli kebirine”</strong> diye illa da değişik konuşmaya ve değişik görünmeye meraklı bir tanıdığımın, bir vesile ile evlerine gittim.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"> Salonda oturmuş çay içerken, tam karşımda duran büyükçe bir dolabın içindeki kitapları gördüm. Hepsi değişik gazetelerin vermiş olduğu ansiklopedi ve çok değişik kitaplar…</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"> Birden yukarıdaki hikayeciği hatırlayıp gülmeye başladım…Söylemeyecektim, lakin arkadaşımın “neden güldün” diye çok ısrar edince kendisine <strong>“enacirin zılli kebirini”</strong> anlattım, o da bol bol gülmeye başladı…</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"> Samimi olduğumuz için taşı gediğine bırakayım diye, kusura bakma ve sakın üzerine alma, ama bu ansiklopedilerle yüklü kitaplıkları görünce hep o adam hatırıma geliyor, sanki birileri bize kendini alim diye yutturmaya kalkıştığı gibi bir düşünceye kapılıyorum dedim.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"> Demek ki bu arkadaşım insaflı ki , vallahi öyledir, bir tekini dahi açıp okumamışım, fakat kültürün bir göstergesi olarak istifade etmediğim halde, onları kitaplığa koyarak gelen gidenler görsün diye dizmişim bunları…</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"> Sohbet uzadı, televizyonların bazı oturumlardaki <strong>“enacir”</strong> satıcılarından bahsederek epey güldükten sonra, “bir yılda” insanı bu zamanın hakiki bir alimi yapan eserlerden de konuşarak oradan ayrıldım.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Bayram gezilerimde ansiklopedi yüklü bu dolapları gördüğüm ve bazı “enacir” satıcılarını da bol bol dinlediğimden midir nedir, bayramın dördüncü günü “bayramlık” bir yazı diye kaleme aldım…</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">El değmemiş kitap dolu dolapları gördüğüm zaman, hem bu memlekette dönen dolapları hem de <strong>“enacirin zılli kebirini”</strong> hatırlarsanız bu yazı hedefini bulmuş demektir.</span></span></p><p>İzzet OFLAS</p><p></p><p><a href="http://vanasyanur.net/haberdetay.asp?ID=2027" target="_blank">Vanasyanur</a><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ali Said, post: 185945, member: 8283"] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][B]Asrımızdaki Alim Adayları [/B]Zamanın birinde bir adam alim olmaya karar vermiş, köylüler de buna çok sevinmiş, büyük bir törenle köyden uğurluyarak Bağdat’a yolcu etmişler.[/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] Bizimkisi Bağdat’a varınca, Bağdat’ın sefahatine kapılmış, sekiz sene orada burada dolaşarak cahilliğine bir de sefahati ekleyerek büyük bir zarara uğramış.[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] Nihayet artık köyüme döneyim diye düşünmüş, fakat nasıl dönecek? Kendi köyü dahil bütün havali onu büyük bir alim olarak beklerken o köye bu haliyle nasıl gidecek?[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] Bizim alim adayı kendince şöyle bir çare bulmuş. Bir eşeğe yüklemiş kitapları düşmüş yola… Giderken de, birkaç kelime Arapça – Türkçe karıştırdım mı birbirine bu iş tamamdır, köylüye alim olarak kolayca kendimi yuttururum diye de düşünüyormuş.[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] Tam köyünün yakınlarına gelince büyük bir yorgunluk hissetmiş, göz kapakları açılmıyor, orada bir incir ağacı var, eşeğini incir ağacına bağlamış, dinlenip dinç bir şekilde köye gideyim diye derin bir uykuya dalmış…[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] Birkaç saat sonra gözlerini açınca, ilk olarak eşeğe bakmış, bir de ne görsün eşek ortalıkta yok. Almış bunu bir telaş… Tek delilim de kaybolursa yandığım gündür diye kara kara düşünürken, incir ağacının yanındaki tarlada çift süren bir köylüyü görmüş…[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] Onun itikadın da bütün bu havali onu alim olarak bekliyor ya…Başlamış köylüye Arapça-Türkçe karışımı konuşmaya. Şöyle demiş: [B]“Ey birader! Şu enacirin zılli kebirine kayd-u bend ettiğim, kitaplarımın hamili semender, ar u haya etmeden firar etmiştir. Görmeniz vaki mi?”[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] Zavallı köylü hiçbir şey anlamamış, biraz da kızgın “ yahu ne diyorsun kardeşim” demiş.[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] Bizimkisi tekrarlamış [B]“Ey birader! Şu enacirin zılli kebirine kayd-u bend ettiğim, kitaplarımın hamili semender, ar u haya etmeden firar etmiştir. Görmeniz vaki mi?”[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] Köylü daha da hiddetlenerek “Kardeşim doğru dürüst konuş. Sen neyi soruyorsun?”[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] Alim adayı bakmış başka çare yok o havalinin lisanıyla konuşmaya başlamış. [COLOR=#0033cc]“Ey kardeşim! Bu incir ağacının gölgesine bağladığım kitap yüklü eşeğim kaybolmuş acaba gördünüz mü?”[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] Çiftçi bu defa yumuşak bir sesle: “ Kardeşim böyle konuşsana aha şu tepenin arkasında otluyor” demiş…[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] Böylece mesele tatlıya bağlanmış… Bizim kisi de eşeğine kavuşmuş…[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] Şimdi şu kısacık hikayeciği niye anlattım? Onu da anlatayım…[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] Toplumda konuşurken hep [B]“enacirin zılli kebirine”[/B] diye illa da değişik konuşmaya ve değişik görünmeye meraklı bir tanıdığımın, bir vesile ile evlerine gittim.[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] Salonda oturmuş çay içerken, tam karşımda duran büyükçe bir dolabın içindeki kitapları gördüm. Hepsi değişik gazetelerin vermiş olduğu ansiklopedi ve çok değişik kitaplar…[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] Birden yukarıdaki hikayeciği hatırlayıp gülmeye başladım…Söylemeyecektim, lakin arkadaşımın “neden güldün” diye çok ısrar edince kendisine [B]“enacirin zılli kebirini”[/B] anlattım, o da bol bol gülmeye başladı…[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] Samimi olduğumuz için taşı gediğine bırakayım diye, kusura bakma ve sakın üzerine alma, ama bu ansiklopedilerle yüklü kitaplıkları görünce hep o adam hatırıma geliyor, sanki birileri bize kendini alim diye yutturmaya kalkıştığı gibi bir düşünceye kapılıyorum dedim.[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] Demek ki bu arkadaşım insaflı ki , vallahi öyledir, bir tekini dahi açıp okumamışım, fakat kültürün bir göstergesi olarak istifade etmediğim halde, onları kitaplığa koyarak gelen gidenler görsün diye dizmişim bunları…[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] Sohbet uzadı, televizyonların bazı oturumlardaki [B]“enacir”[/B] satıcılarından bahsederek epey güldükten sonra, “bir yılda” insanı bu zamanın hakiki bir alimi yapan eserlerden de konuşarak oradan ayrıldım.[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Bayram gezilerimde ansiklopedi yüklü bu dolapları gördüğüm ve bazı “enacir” satıcılarını da bol bol dinlediğimden midir nedir, bayramın dördüncü günü “bayramlık” bir yazı diye kaleme aldım…[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]El değmemiş kitap dolu dolapları gördüğüm zaman, hem bu memlekette dönen dolapları hem de [B]“enacirin zılli kebirini”[/B] hatırlarsanız bu yazı hedefini bulmuş demektir.[/SIZE][/FONT] İzzet OFLAS [URL="http://vanasyanur.net/haberdetay.asp?ID=2027"]Vanasyanur[/URL][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Çocuk Gemisi
Çocuk Çocuğa Muhabbet
Hikaye Bahçesi
Enacirin zılli kebirine
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…