Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
endişem
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="N&amp;#304;SANUR" data-source="post: 249096" data-attributes="member: 1011595"><p><span style="color: green"><span style="color: #605a00"><span style="color: darkgreen">"Benim endişem ümmetimdir!"</span> </span></span></p><p> </p><p><span style="color: green">Peygamber efendimiz ruhu almak için gelen ölüm meleğine; "Ey </span></p><p><span style="color: green">Azaril! Cebrail'i nerede bıraktın?" buyurdu. Cebrail'i dünya </span></p><p><span style="color: green">semasında bıraktım. Melekler, onu senin vefatın sebebiyle taziye </span></p><p><span style="color: green">ediyorlar" dedi. </span></p><p><span style="color: green"></span></p><p><span style="color: green">Böyle konuşurlarken Cebrail aleyhisselam geldi. Resulullah efendimiz; </span></p><p><span style="color: green">"Ey kardeşim Cebrail! Artık dünyadan göç vakti geldi. Allahü </span></p><p><span style="color: green">teâlânın katında benim için ne var? Bana onu müjdele de gönül </span></p><p><span style="color: green">rahatlığı ile emaneti sahibine teslim edeyim" buyurdu. </span></p><p><span style="color: green">Cebrail aleyhisselam; "Ey Allahü teâlânın sevgilisi! Ben semanın </span></p><p><span style="color: green">kapısını açık bıraktım. Melekler saf saf olmuşlar, senin ruhunu </span></p><p><span style="color: green">sevgiyle beklerler" dedi. </span></p><p><span style="color: green"></span></p><p><span style="color: green">Peygamber efendimiz; "Hamd, Allahü teâlâya mahsustur. Sen bana </span></p><p><span style="color: green">müjde ver! Rabbimin nezdinde benim için ne var?" buyurdu. </span></p><p><span style="color: green">Cebrail aleyhisselam; "Ya Resulallah! Senin teşrifinden dolayı, </span></p><p><span style="color: green">Cennet kapıları açılmış, Cennet'in nehirleri akmış, Cennet'in </span></p><p><span style="color: green">ağaçları sarkmış, huriler süslenmiştir" dedi. </span></p><p><span style="color: green"></span></p><p><span style="color: green">Peygamber efendimiz yine; "Hamd, Allahü teâlâya mahsustur. Sen bana </span></p><p><span style="color: green">başka müjde ver ya Cebrail!" buyurdu. Cebrail aleyhisselam; "Ya </span></p><p><span style="color: green">Resulallah! Sen kıyamet günü ilk şefaat eden ve ilk şefaatı kabul </span></p><p><span style="color: green">olunansın" dedi. </span></p><p><span style="color: green"></span></p><p><span style="color: green">Sevgili Peygamberimiz tekrar; "Hamd, Allahü teâlâya mahsustur. Ya </span></p><p><span style="color: green">Cebrail! Bana başka müjde ver" buyurunca, Cebrail aleyhisselam; "Ya </span></p><p><span style="color: green">Resulullah! Neyi soruyorsunuz!" dedi. </span></p><p><span style="color: green"></span></p><p><span style="color: green">Bunun üzerine Peygamber efendimiz; <strong>"Benim bütün endişem, üzüntüm </strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>ve kederim, benden sonra geride bıraktığım ümmetimdir"</strong> buyurdu. </span></p><p><span style="color: green">Hazret-i Cebrail; "Ey Allahü teâlânın Habibi! Allahü teâlâ </span></p><p><span style="color: green">kıyamet günü, sen razı oluncaya kadar ümmetini bağışlar. </span></p><p><span style="color: green"></span></p><p><span style="color: green">Bütün peygambelerden önce seni, bütün ümmetlerden önce senin </span></p><p><span style="color: green">ümmetini Cennet'e koyacaktır" dedi. </span></p><p><span style="color: green"></span></p><p><span style="color: green">Sevgili Peygamberimiz, Cebrail aleyhisselama; <strong>"Allahü teâlâ katında </strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>üç muradım vardır: Biri; ümmetimin günahkarlarına beni </strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>şefaatçı etmesi, ikincisi; dünyada yaptıkları günahlardan </strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>dolayı onlara azab etmemesi, üçüncüsü; Perşembe ve Pazartesi </strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>günleri ümmetimin amellerinin bana arzedilmesidir. (Eğer amelleri </strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>iyi ise dua ederim, Allahü teâlâ kabul eder. Kötü ise şefaat </strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>edip, amel defterinden silinmesini isterim)"</strong> buyurdu. </span></p><p><span style="color: green"></span></p><p><span style="color: green">Cebrail aleyhisselam, Allahü teâlâdan, bu üç arzusunun da kabul </span></p><p><span style="color: green">edildiği haberini verdi. Bunun üzerine sevgili Peygamberimiz </span></p><p><span style="color: green">rahatladılar.</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="NİSANUR, post: 249096, member: 1011595"] [COLOR=green][COLOR=#605a00][COLOR=darkgreen]"Benim endişem ümmetimdir!"[/COLOR] [/COLOR][/COLOR] [COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Peygamber efendimiz ruhu almak için gelen ölüm meleğine; "Ey Azaril! Cebrail'i nerede bıraktın?" buyurdu. Cebrail'i dünya semasında bıraktım. Melekler, onu senin vefatın sebebiyle taziye ediyorlar" dedi. Böyle konuşurlarken Cebrail aleyhisselam geldi. Resulullah efendimiz; "Ey kardeşim Cebrail! Artık dünyadan göç vakti geldi. Allahü teâlânın katında benim için ne var? Bana onu müjdele de gönül rahatlığı ile emaneti sahibine teslim edeyim" buyurdu. Cebrail aleyhisselam; "Ey Allahü teâlânın sevgilisi! Ben semanın kapısını açık bıraktım. Melekler saf saf olmuşlar, senin ruhunu sevgiyle beklerler" dedi. Peygamber efendimiz; "Hamd, Allahü teâlâya mahsustur. Sen bana müjde ver! Rabbimin nezdinde benim için ne var?" buyurdu. Cebrail aleyhisselam; "Ya Resulallah! Senin teşrifinden dolayı, Cennet kapıları açılmış, Cennet'in nehirleri akmış, Cennet'in ağaçları sarkmış, huriler süslenmiştir" dedi. Peygamber efendimiz yine; "Hamd, Allahü teâlâya mahsustur. Sen bana başka müjde ver ya Cebrail!" buyurdu. Cebrail aleyhisselam; "Ya Resulallah! Sen kıyamet günü ilk şefaat eden ve ilk şefaatı kabul olunansın" dedi. Sevgili Peygamberimiz tekrar; "Hamd, Allahü teâlâya mahsustur. Ya Cebrail! Bana başka müjde ver" buyurunca, Cebrail aleyhisselam; "Ya Resulullah! Neyi soruyorsunuz!" dedi. Bunun üzerine Peygamber efendimiz; [B]"Benim bütün endişem, üzüntüm ve kederim, benden sonra geride bıraktığım ümmetimdir"[/B] buyurdu. Hazret-i Cebrail; "Ey Allahü teâlânın Habibi! Allahü teâlâ kıyamet günü, sen razı oluncaya kadar ümmetini bağışlar. Bütün peygambelerden önce seni, bütün ümmetlerden önce senin ümmetini Cennet'e koyacaktır" dedi. Sevgili Peygamberimiz, Cebrail aleyhisselama; [B]"Allahü teâlâ katında üç muradım vardır: Biri; ümmetimin günahkarlarına beni şefaatçı etmesi, ikincisi; dünyada yaptıkları günahlardan dolayı onlara azab etmemesi, üçüncüsü; Perşembe ve Pazartesi günleri ümmetimin amellerinin bana arzedilmesidir. (Eğer amelleri iyi ise dua ederim, Allahü teâlâ kabul eder. Kötü ise şefaat edip, amel defterinden silinmesini isterim)"[/B] buyurdu. Cebrail aleyhisselam, Allahü teâlâdan, bu üç arzusunun da kabul edildiği haberini verdi. Bunun üzerine sevgili Peygamberimiz rahatladılar.[/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
endişem
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…