Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Bunları Biliyormusunuz
Tarihden Bir Yaprak
Endonezya nasıl müslüman oldu??
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ANDELiB" data-source="post: 129586" data-attributes="member: 12335"><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green">Kendi halinde bir tüccardı. Bir gün kumaşları gemiye yükledi. Endonezya'ya gitti, oraya yerleşti. İşini orada devam ettirdi. Kumaşları kaliteliydi. Tam da halkın aradığı cinstendi. Kendisi de kanaat sahibi bir insandı. Kazancı az olsun, temiz olsun düşüncesindeydi. Bir gün geç geldi iş yerine. Eleman iyi bir kâr elde etmişti sattığı mallardan. Merak etti, sordu: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green">- Hangi kumaştan sattın? </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green">-Şu kumaştan efendim. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green">-Metresini kaça verdin? </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green">-On akçeye. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green">-Nasıl olur?" diye hayret etti, </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green">-Beş akçelik kumaşı on akçeye nasıl satarsın? Bize hakkı geçmiş adamcağızın. Görsen tanır mısın onu? </span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green">Eleman gitti, müşteriyi buldu, getirdi. Dükkan sahibi müşteriyi karşısında görür görmez, helâllik istedi ve fazla parayı müşteriye uzattı. Müşteri şaşırmıştı. Böyle bir durumla ilk defa karşılaşıyordu. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green">-Ne demekti hakkını helâl et? </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green">Olay kısa sürede dilden dile dolaştı. Çok geçmeden kralın kulağına kadar vardı. Sonunda kral kumaş tüccarını saraya çağırdı. Kral sordu: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green">-Sizin yaptığınız bu davranışı daha önce biz ne duyduk, ne de gördük. Bunun aslı nedir? </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green">-Ben, dedi tüccar, bir Müslüman'ım. İslâm dini böyle emreder. Müşterinin bana hakkı geçmişti. Dolayısıyla kazancıma haram girmişti. Ben sadece bir yanlışı düzelttim. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green">Kral, </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: green">-İslâm nedir, Müslümanlık nedir? gibi peş peşe sorular sordu. Birer birer sorularını cevapladı. Kral ilk defa duyuyordu böyle bir dinin varlığını. Fazla zaman geçirmeden İslâm'ı kabul etti. Daha sonra kısa süre içinde de halk Müslüman oldu. </span></span></p><p></p><p><span style="color: green"><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">250 milyonluk nüfusa sahip olan bugünkü Endonezya'nın Müslümanlığı kabul etmesindeki sır sadece beş akçelik kumaştı</span>. Yapılan tek şey vardı sadece: İnandığı gibi yaşamak, sahip olduğu güzellikleri çevresiyle paylaşmaktı. Efendimizin müjdesi herkese açık: "Doğru ve güvenilir tüccar, kıyamet gününde peygamberler, sıddıklar (doğrular) ve şehitlerle beraberdir." Yani, asıl etkili olan söz dili değil, hal diliydi. Konuşmaktan çok yaşamaktı. Anlatmaktan ziyade davranış dilinin devreye girmesiydi. </span></span></p><p><span style="color: green"></span></p><p><span style="color: green"><span style="font-size: 15px">Kaynak : Mehmet Paksu, İman Hayata Geçince</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ANDELiB, post: 129586, member: 12335"] [SIZE=4][COLOR=green]Kendi halinde bir tüccardı. Bir gün kumaşları gemiye yükledi. Endonezya'ya gitti, oraya yerleşti. İşini orada devam ettirdi. Kumaşları kaliteliydi. Tam da halkın aradığı cinstendi. Kendisi de kanaat sahibi bir insandı. Kazancı az olsun, temiz olsun düşüncesindeydi. Bir gün geç geldi iş yerine. Eleman iyi bir kâr elde etmişti sattığı mallardan. Merak etti, sordu: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=green]- Hangi kumaştan sattın? [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=green]-Şu kumaştan efendim. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=green]-Metresini kaça verdin? [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=green]-On akçeye. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=green]-Nasıl olur?" diye hayret etti, [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=green]-Beş akçelik kumaşı on akçeye nasıl satarsın? Bize hakkı geçmiş adamcağızın. Görsen tanır mısın onu? [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=green]Eleman gitti, müşteriyi buldu, getirdi. Dükkan sahibi müşteriyi karşısında görür görmez, helâllik istedi ve fazla parayı müşteriye uzattı. Müşteri şaşırmıştı. Böyle bir durumla ilk defa karşılaşıyordu. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=green]-Ne demekti hakkını helâl et? [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=green]Olay kısa sürede dilden dile dolaştı. Çok geçmeden kralın kulağına kadar vardı. Sonunda kral kumaş tüccarını saraya çağırdı. Kral sordu: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=green]-Sizin yaptığınız bu davranışı daha önce biz ne duyduk, ne de gördük. Bunun aslı nedir? [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=green]-Ben, dedi tüccar, bir Müslüman'ım. İslâm dini böyle emreder. Müşterinin bana hakkı geçmişti. Dolayısıyla kazancıma haram girmişti. Ben sadece bir yanlışı düzelttim. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=green]Kral, [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=green]-İslâm nedir, Müslümanlık nedir? gibi peş peşe sorular sordu. Birer birer sorularını cevapladı. Kral ilk defa duyuyordu böyle bir dinin varlığını. Fazla zaman geçirmeden İslâm'ı kabul etti. Daha sonra kısa süre içinde de halk Müslüman oldu. [/COLOR][/SIZE] [COLOR=green][SIZE=4][COLOR=red]250 milyonluk nüfusa sahip olan bugünkü Endonezya'nın Müslümanlığı kabul etmesindeki sır sadece beş akçelik kumaştı[/COLOR]. Yapılan tek şey vardı sadece: İnandığı gibi yaşamak, sahip olduğu güzellikleri çevresiyle paylaşmaktı. Efendimizin müjdesi herkese açık: "Doğru ve güvenilir tüccar, kıyamet gününde peygamberler, sıddıklar (doğrular) ve şehitlerle beraberdir." Yani, asıl etkili olan söz dili değil, hal diliydi. Konuşmaktan çok yaşamaktı. Anlatmaktan ziyade davranış dilinin devreye girmesiydi. [/SIZE] [SIZE=4]Kaynak : Mehmet Paksu, İman Hayata Geçince[/SIZE][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Bunları Biliyormusunuz
Tarihden Bir Yaprak
Endonezya nasıl müslüman oldu??
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…