Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Bilim ve Sanat
Engin Noyan İle:"Davranışlarımızla İslamofobiyi Körükledik”
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="molla_zehra" data-source="post: 9127" data-attributes="member: 30"><p> <ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Müslümanların, İslamofobiyi tetikleyen davranışları var mı?</span></span></strong></li> </ul><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Elbette ki bizim çok büyük katkımız oldu. Biz Kur’anî olmayan, Hz. Peygamber’den (a.s) onay alması asla mümkün olmayan davranışlar sergileyerek aslında tam da batıl batının ekmeğine yağ sürdük. Yanlış davranışlarımızla İslamofobiyi körükleyenler kendimiz olduk.</span></span></p><p></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Hz. Peygamber’e dönük çirkin hakaretler içeren karikatürlere karşı provokasyona gelerek tam da onların istedikleri tepkiyi verdik. Sokaklara döküldük, bağırdık çağırdık, bayrakları yaktık, onların liderlerini temsilen putlar yaptık, o putları yaktık. Şimdi sorarım ben bir putu, helvadan put yapıp onu yemekle veya ondan bir şey istemekle, kartondan put yapıp onu yakmak arasındaki fark nedir, bunu bir kere zihnimizden geçirmemiz lazım. İkisi de müşrikçe davranışlardır. Müslümanca davranışlar değildir.</span></span></strong></p><p></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">“<strong>Cennetin Krallığı</strong>” filminde insanları en çok etkileyen sahnelerden bir tanesi Hz. Selahaddin Eyyubi’nin (ra) Kudüs’te, Kudüs’ü fethettikten sonra yere düşmüş haçı kaldırıp, dikmesidir. Müslümanın tarihi şahsiyeti ve misyonu bu kadar izzetlidir yani. Ama biz bunları unuttuk.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"> <ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Batı, bu tarz görüntüleri nasıl kullanıyor?</span></span></strong></li> </ul><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Batı medyası bu ağzı köpüklü çıldırmış gibi bağıran bir vahşi toplum gibi davranan bu kitlenin fotoğraflarını çekti, bunları gerek görsel medyada, gerek yazılı medyada yayınladı. Kalbi İslam’a doğru meyleden, aklı İslam’la buluşmaya hazırlanmış olan insanlara şu mesajı verdi: “Müslüman mı olmak istiyorsunuz? Böyle mi olmak istiyorsunuz? İşte budur İslam. Sizi çığırından çıkmış bir vahşi kitle haline getirir. Böyle mi olmak istiyorsunuz?” dedi. Vallahi buna ben de hayır derim. Müslüman olarak hayır, ben böyle olmak istemiyorum. Ben İslam toplumunun, ümmeti Muhammed’in böyle bir toplum olmadığı kanaatindeyim.</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="molla_zehra, post: 9127, member: 30"] [LIST] [*][B][FONT=Verdana][SIZE=3]Müslümanların, İslamofobiyi tetikleyen davranışları var mı?[/SIZE][/FONT][/B][/LIST][FONT=Verdana][SIZE=3]Elbette ki bizim çok büyük katkımız oldu. Biz Kur’anî olmayan, Hz. Peygamber’den (a.s) onay alması asla mümkün olmayan davranışlar sergileyerek aslında tam da batıl batının ekmeğine yağ sürdük. Yanlış davranışlarımızla İslamofobiyi körükleyenler kendimiz olduk.[/SIZE][/FONT] [B][FONT=Verdana][SIZE=3]Hz. Peygamber’e dönük çirkin hakaretler içeren karikatürlere karşı provokasyona gelerek tam da onların istedikleri tepkiyi verdik. Sokaklara döküldük, bağırdık çağırdık, bayrakları yaktık, onların liderlerini temsilen putlar yaptık, o putları yaktık. Şimdi sorarım ben bir putu, helvadan put yapıp onu yemekle veya ondan bir şey istemekle, kartondan put yapıp onu yakmak arasındaki fark nedir, bunu bir kere zihnimizden geçirmemiz lazım. İkisi de müşrikçe davranışlardır. Müslümanca davranışlar değildir.[/SIZE][/FONT][/B] [B][/B] [FONT=Verdana][SIZE=3]“[B]Cennetin Krallığı[/B]” filminde insanları en çok etkileyen sahnelerden bir tanesi Hz. Selahaddin Eyyubi’nin (ra) Kudüs’te, Kudüs’ü fethettikten sonra yere düşmüş haçı kaldırıp, dikmesidir. Müslümanın tarihi şahsiyeti ve misyonu bu kadar izzetlidir yani. Ama biz bunları unuttuk.[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][LIST] [*][B][FONT=Verdana][SIZE=3]Batı, bu tarz görüntüleri nasıl kullanıyor?[/SIZE][/FONT][/B][/LIST][FONT=Verdana][SIZE=3]Batı medyası bu ağzı köpüklü çıldırmış gibi bağıran bir vahşi toplum gibi davranan bu kitlenin fotoğraflarını çekti, bunları gerek görsel medyada, gerek yazılı medyada yayınladı. Kalbi İslam’a doğru meyleden, aklı İslam’la buluşmaya hazırlanmış olan insanlara şu mesajı verdi: “Müslüman mı olmak istiyorsunuz? Böyle mi olmak istiyorsunuz? İşte budur İslam. Sizi çığırından çıkmış bir vahşi kitle haline getirir. Böyle mi olmak istiyorsunuz?” dedi. Vallahi buna ben de hayır derim. Müslüman olarak hayır, ben böyle olmak istemiyorum. Ben İslam toplumunun, ümmeti Muhammed’in böyle bir toplum olmadığı kanaatindeyim.[/SIZE][/FONT][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Bilim ve Sanat
Engin Noyan İle:"Davranışlarımızla İslamofobiyi Körükledik”
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…