Konuya cevap cer

insan nisyandan alınmıştır,ne hikmetse hatırlıyamadım ;D

Latife bi yana kitaplarım yanımda yok, bi dahakine yanımda getireyim yerini yazarım Ama 29.söz ikinci maksatta geciyordu Allahualem._________________________________________________Hem madem şu dünyanın pek çok âsârı ve mâneviyâtı ve meyveleri ve cin ve ins gibi mükellefînin mensucat-ı amelleri, sahâif-i ef'alleri, ruhları, cesetleri âhiret pazarına gönderiliyor. Elbette o semerâta ve mânâlara hizmet eden ve arkadaşlık eden zerrât-ı arziye dahi, vazife noktasında kendine göre tekemmül ettikten sonra, yani nur-u hayata çok defa hizmet ve mazhar olduktan sonra ve hayatî tesbihata medar olduktan sonra, şu harap olacak dünyanın enkazı içinde, şu zerrâtı dahi öteki âlemin binasında derc etmek, mukteza-yı adl ve hikmettir.  Ve şu hakikatten, pek muazzam bir kanun-u adlin ucu görünüyor.


29.SÖZDEKİ YERİ NETTEN BULAMADIM AMA 30..SÖZDE Kİ BU YERLDE ,CEVABIMLA ALAKALI...BAŞKA YERDEDE 29.SÖZ OLMASI LAZIM BU NEBATAT,EŞCARDA AHİRET BİNASINDA KULLNILACAK DİYOR.ONUDA SONRA EKLİYCEM BURAYA..._________________________________________________Hem madem Hallâk-ı Bîmisal israf etmiyor, abes işleri yapmıyor. Hattâ güz mevsiminde vazifesi bitmiş, vefat etmiş mahlûkların enkaz-ı maddiyesini bahar masnuatında istimal ediyor, onların binalarında derc ediyor,. Elbette,


2 "O gün yeryüzü başka bir şekle girer." İbrahim Sûresi, 14:48.


 


3 "Asıl hayata mazhar olan ise âhiret yurdudur." Ankebut Sûresi, 29:64.


işaretiyle, şu dünyada câmid, şuursuz, ve mühim vazifeler gören zerrât-ı arziyenin, elbette taşı, ağacı, herşeyi zîhayat ve zîşuur olan âhiretin bazı binalarında derc ve istimali mukteza-yı hikmettir. Çünkü, harap olmuş dünyanın zerrâtını dünyada bırakmak veya ademe atmak israftır. Ve şu hakikatten, pek muazzam bir kanun-u hikmetin ucu görünüyor.

BULDUM O DA 30.SÖZDE GECİYORMUŞ:) BAK SUNGURLU ABİ BEN NASIL İNSAFLIYIM ;)


Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Üst