Etnisite Farklılıkları

safinaz

Member
Türkiye Cumhuriyeti vatanı,bayrağıyla bölünmez bir bütündür.Bu düşünceye, inanan,inançlı herkes zaten vakıftır ve günün birinde ihtiyaç olursa herkesin gözünü kırpmadan kanının son damlasına kadar,canıyla malıyla Onun uğruna savaşacağından zerre kadar şüphemiz yok.Hiçbir şartla hiçbir gerekçeylede bu vatan bölünmez...
Bunları anlatmamın sebebi herhangi bir yanlış anlaşılmaya mahal vermemek içindi.
Bilindiği üzere devletler üzerinde herzaman tek bir millet ya da tek bir ırk veya din ve mezhep bulunmayabiliyor.
Herkeste doğal olarak bir ünsiyet perverlik olmaktadır.Herkes kendi dininden,kendi milletinden hatta ve hatta kendi mezhebinden insanlara yakınlık duyabilmekte ki taki kendi kanına kadar vardırabilmektedir.
Ancak bu sempatizanlık bazende başka etnisite farklılıklarını dışlamamıza neden olabilmektedir.Ve başka unsurlardan bahsederken aşırı heyecanlara kapılıp,ifrat dercesinde tepkilere neden olabilmekte ve bir arada yaşama birliğine zarar vermektedir.
Mesela A.B.D de birçok millet bir arada yaşayabilmekte "özgürlükler ülkesinde" ancak her nasılsa zenciler aynı özgürlüğü yaşayamamaktadır.Bu aşırı dışlanma ve horgörülmenin sonucu olarakta varoşlarda yaşayan,kokain,esrar bağımlısı ve çete gençliğini oluşturan eğitim düzeyleri düşük,asi,isyankar,zarar veren insanlar grubu olarak yetişmekte olan bir gençlik olabilmektedir.Şanslı olanları ancak ve ancak basketbol,boks vb spor dallarında,cazz ve blues gibi müzik alanlarıyla kısıtlı kalarak beyazlarla aynı safta bulunma çabası içindedirler.Sonra onların birçok hayaline tercüman olan Martin Luther King çıktı ve "bir hayalim var "dedi ve Nelson Rolihlahla Mandela gibi ırka ayrımına karşı savaş veren insanları lider ilan ettiler.
Buna benzer birçok ülkede bu tip olaylar yaşanmakta ve yaşanmıştır.Bunun en aşikar örneğini Adolf Hitler Almanya da sergilemiştir.Tüm bunlar daha asi ve zararlı ve cahil,nefret dolu vatana ve cemiyet hayatına zararlı insanların yetişmesine sebep olmaktadır.
Yani etki-tepki meselesi....
Gelgelelim bizim ülkemize ;çok yüce bir din çatısı altında ,tüm batılları dışlayan, üstünlüğün sadece takvada olduğunu söyleyen, bir peygamberin ümmetinin çoğunluklu olarak yaşadığı yani hakkı batıldan ayırabilen ve ayyıldızlı hilali olan bayrağı için kurtuluş savaşında tüm ülkedeki unsurların kanının son damlasına kadar savaştığı bir toprakta,bu güzel insanlar başka unsurlardaki insanlara ne gözle bakıyor?

Tüm forumdaki kardeşlerime şunu sormak istiyorum;Ama herkes vicdanına kulak vererek Allah rızası için yanıtlasın başka etnik kökenleri takiye yapmadan bağrımıza basıyor muyuz?Onlar için farklı düşüncelere sahip miyiz?Mesela onlarla akrabalık bağı kurar mısınız hiç tereddütsüz?
Ya da onlara olan sevgimiz ve saygımız herkes Türktür gibi bir genelleme yaparak(Kürt,Arap,Laz,Çerkez v.b)birçok milletin varlığını yok sayarak bir gerçeğe gözlerimizi kapayarak asıl bu şekilde onları dışlar mıyız? Ya da böyle bir konu açıldığı zaman hemen aşırı tepkiler vererek anlamsız savunmalarla anarşist mi ilan ederiz?

T

Tarihci19

Misafir
malesef bazı arkadaşlardan şöyle sözler duyuyorum: Türk Kürt kardeştir kardeş katli vaciptir, en iyi Kürt ölü Kürttür, Türk ün Türk ten başka dostu yoktur vs.......

beni inciten üçüncü sözdür, bir Türk kardeşimin bu sözü söyleyebilmesi için 1000 yıllık tarihi bilmiyor olması lazım, veya birlikte zaferlerle gecen dunyayı titrettiğimiz 1000 bin yılı elinin tersiyle itiyor olması lazım,, ve bu söz mason kaynaklı bir sözdür halkın bilinçaltına yerleştirilmek istenen bir söz ve anlayıştır,,

eğer Türkler bu anlayışa sahip olup yalnız kalmayı tercih ederlerse diğer anadolu, ortadoğu ve ön asya unsurlarıyla birleşmezler ve eskisi gibi cihan şümül bir güç olamazlar kuvvetleri kendileriyle sınırlı kalır genişlemez byümez, yayılmaz ve dunyada sözlerinin gecmesi ihtimali düşer,,, işte bizleri ayırmaya çalışan haçlı zihniyetinin düşüncesi budur ve bu sözleride nifak tohumlarıdır.. bunlara prim vermeyelim,

daha düne kadar Devlet i Ali Osman çatısı altında hep birlikte yaşıyor ve dunyaya söz geciriyorduk, şimdi ise Türkiye çatısı altında yaşıyoruz ve şahsen ben bundan hiç rahatsız değilim ülkemin isminde ille de ırkımın ismi gecmesi lazım değil,, bu burasının benim de ülkem olduğunu değiştirmiyor,,Selçukluyu da Osmanlıyıda kuran asli unsur Türk soyu idi ve bu gunki devletin isminde Türk kelimesinin gecmesi dğer unsurların isminin gecmemesi gayet normaldir.. bu bizi rahatsız etmemeli ancak Türk kardeşlerimizi de Burası Türkiye sen şusun sen busun gibi konuşmalara itmemeli,, çünkü bu 1000 yıldır ne Selçukluda ne Osmanlı da dğer unsurlara söylenmemiş bir sözdür..

bizi ayırmaya bölmeye birliğimizi bozmaya gücümüzü kırmaya çalışanlar çatlasın...

Orjinalde Kürtler sarışın-kumral ve renkli gözlüdür, şimdi burdaki Kürt kardeşlerim diyeceklerki biz sahtemiyiz.. hayır değilsiniz ancak bizim kara kaşlı kara gözlü esmer olmamızın tek sebebi 1000 yıldır süregelen Türkler le Araplarla kurduğumuz akrabağalıklardır.. bu güne kadar yapılmış bu gunden sonramı bundan yüz çevireceğiz?

velhasıl,

Ay Yıldızlı bayrak benim de bayrağımdır ve benim de dedelerim o şanlı bayrak için can vermişler, yeri gelirse bizlerde vereceğiz, ülkemi de bayrağımı da çok seviyorum, Allah ın beni yarattığı ırk olan Kürtlükten de, Türkiyede Ay Yıldızlı bayrağımız altında yaşamaktanda çok mutlu ve gururluyum...

Sergerdan

Well-known member
Valla dogdugumdan beri etniklik bilmiyorum,müslüman olan herkes kardeşimdir.Herkesi kendim gibi biliyorum,biliyordum.Yani Bitliste veya başka bir yerde biri beni kardeş biliyor ben de onu kardeş biliyorum.Nolduysa son 20 yıldır populer oldu bu etniklik ve kardeşlerimi çok kötü kandırıyorlar,dinden nasibi olmayan belki marksist,solcu örgütler.Allah kardeşlerime onlara kanmamayı digerlerine de kanmamaları için vesile olmayı nasip etsin.

safinaz

Member
Üstadımızın bu konuya frenkmeşreplik gözüyle bakmıştır.Sanırım bu konuya Asay-ı Musa'da,İlahımız birle başlayan ve bir,birlerle devam eden bir birlik anlayışıyla noktayı koymuştur.Zaten gerek Kürt olsun,gerek başka milliyetler olsun Türkiye'de,Türklere nisbeten azdır.İslamın bayrağını ancak Türklerle omuz omuza olup,onlara katılıp,birlik olmakla taşınabilir.

molla_zehra

Well-known member
SÖZÜN ÖZÜNÜ SÖYLÜYOR CEMALEDDİN AFGANİ.

"LA CİNSİYYETE LİL'MÜSLİMİN İLLA Fİ DİNİHİM"
MÜSLÜMANLARIN DİNLERİNDEN BAŞKA ULUSLARI YOKTUR...

VESSELAM...