Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Çocuk Gemisi
Çocuk Çocuğa Muhabbet
evliya gibi dost
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ziyakarababa" data-source="post: 199391" data-attributes="member: 8628"><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 15px">Evliya gibi dost</span></span><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Yaşlı adamın hastalığına çare bulunamayınca,</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">kendisine evliya denilen birinin adresini vermişler. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Söylenenlere göre en ağır hastalar o zatın duasıyla </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">iyileşebiliyormuş. İhtiyar adam verilen adresi </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">çaresizlik içinde cebine atıp doktorun yanından</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">ayrıldığında, sokağın köşesinde simit satan 6 - 7</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">yaşlarındaki bir çocuğa rastladı. Çocuk son </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">derece masum gözlerle kendisine bakıyor</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">ve onu tanıyormuş gibi gülümsüyordu.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Adam, o yaştaki çocukların tamamen günahsız </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">olduğunu düşünerek yoluna devam ederken, </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">aniden duruverdi. Simitçinin üzerindeki eski </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">tişörtün üzerinde bir "E" harfi yazılıydı. Ve bu </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">"E" mutlaka evilyanın "E" si olmalıydı... </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Aradığı evliyaya bu kadar çabuk ulaşmanın </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">heyecanıyla yanına gidip bir simit aldıktan sonra;</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">- "Doktorlar benim hasta olduğumu söylediler," </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">dedi. "İyileşmem için bana dua eder misin?"</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Çocuk bu teklif karşısında şaşırmışa benziyordu.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kafasını olur der gibi sallarken;</span> </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">- "Bende sık sık hastalanıyorum," diye karşılık verdi.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">"Ama dedem, ALLAHa inananların ölünce yıldızlara</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">uçtuklarını ve orada cenneti seyrettiklerini söylüyor.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Bu yüzden korkmuyorum hastalıklardan."</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Adam içinin bir anda ferahladığını hissetti. Onun</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">soğuktan moraran yanaklarına bir öpücük kondururken ;</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">- "Deden çok doğru söylemiş," dedi. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">"Ama ben yine de yardım istiyorum senden."</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Çocuk, duasının kıymetini anlamış gibiydi. Karşı</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">kaldırımdan geçmekte olan baloncuyu gösterek ;</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">- "Size dua edeceğim" diye cevap verdi. "Ama eğer</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">iyileşirseniz, bana 10 tane balon alacaksınız , tamam mı?"</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Bu sefer adam başını salladı. Fakat çocuk bu kadar</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">büyük bir hazineyi istemekle haksızlık yaptığına</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">hükmetmişti. Mahcubiyetten kızaran yanaklarını</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">elleriyle örtmeye çalışırken ;</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">- "Uçan balon almanıza gerek yok," diye devam etti.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">"Normalinden 10 tane istemiştim. "</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Adam elini uzatarak çocukla tokalaştı. Anlaşma </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">nihayet yapılmış, ayrıntılara geçilmişti. Buna göre</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">hastalıktan kurtulması halinde 6 ay sonraki ramazan</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">bayramında çocukla buluşacak ve her hangi bir sebeple</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">gelemediği takdirde, önceden hazırlanan balonların</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">ona ulaşmasını veya postalanmasını sağlayacaktı.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Adam küçük çocuğun adını ve adresini bir kâğıda</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">yazdıktan sonra, başını okşayarak onunla vedalaştı.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Aradan soğuk bir kış geçip ramazana ulaşıldığında ,</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">adamın hastalığından eser bile kalmamıştı. Hayata</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">tekrar dönmenin sevinciyle en güzel balonlardan </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">bir paket hazırladı ve bayramın ilk gününü iple</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">çekerek randevü yerine gitti. küçüklerin cıvıl cıvıl </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">kaynaştığı bayram yerindeki diğer simitçiler,</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">çocuğu tanımıyordu. Adam onu biraz ilerdeki </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">bakkala sorduğunda , dükkân sahibi ;</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">- "Ciğerleri hastaydı yavrucağın," dedi. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">"Geçen hafta aniden ölüverdi."</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Adam bir anda beyninden vurulmuşa döndü. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Ve koşar adımlarla orayı terkederken , önüne </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">çıkan ilk baloncuya bir tomar para uzatıp;</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">- "Şu uçan balonlardan 10 tane istiyorum," dedi.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">"Çabuk ol, gecikmeden ulaşmalı yerine."</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Adam, satıcının aceleyle uzattığı balonların iplerini</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">birbirine düğümledikten sonra, onları besmeleyle</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">gökyüzüne bıraktı. Bayram yerindeki herkes gibi</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">baloncu da şaşkındı. Sonunda dayanamayıp ;</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">- "Ne yaptığınızı anlayamadım." dedi.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">"Neden bıraktınız onları öyle?"</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Adam, nazlı nazlı yükselmekte olan balonları</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">buğulu gözlerle takip ederken ;</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">- "Onları bekleyen küçücük bir dostum var,"</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">diye mırıldandı. "Hemde evliya gibi bir dost. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Balonları adresine postaladım sadece."</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Cüneyd SUAVİ</span></span></p><p> </p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ziyakarababa, post: 199391, member: 8628"] [FONT=Verdana][SIZE=4]Evliya gibi dost[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana] [/FONT][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Yaşlı adamın hastalığına çare bulunamayınca, kendisine evliya denilen birinin adresini vermişler. Söylenenlere göre en ağır hastalar o zatın duasıyla iyileşebiliyormuş. İhtiyar adam verilen adresi çaresizlik içinde cebine atıp doktorun yanından ayrıldığında, sokağın köşesinde simit satan 6 - 7 yaşlarındaki bir çocuğa rastladı. Çocuk son derece masum gözlerle kendisine bakıyor ve onu tanıyormuş gibi gülümsüyordu. Adam, o yaştaki çocukların tamamen günahsız olduğunu düşünerek yoluna devam ederken, aniden duruverdi. Simitçinin üzerindeki eski tişörtün üzerinde bir "E" harfi yazılıydı. Ve bu "E" mutlaka evilyanın "E" si olmalıydı... Aradığı evliyaya bu kadar çabuk ulaşmanın heyecanıyla yanına gidip bir simit aldıktan sonra; - "Doktorlar benim hasta olduğumu söylediler," dedi. "İyileşmem için bana dua eder misin?" Çocuk bu teklif karşısında şaşırmışa benziyordu. Kafasını olur der gibi sallarken;[/FONT][FONT=Verdana] [/FONT][/SIZE] [FONT=Verdana][FONT=Tahoma][/FONT] [/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4]- "Bende sık sık hastalanıyorum," diye karşılık verdi. "Ama dedem, ALLAHa inananların ölünce yıldızlara uçtuklarını ve orada cenneti seyrettiklerini söylüyor. Bu yüzden korkmuyorum hastalıklardan." Adam içinin bir anda ferahladığını hissetti. Onun soğuktan moraran yanaklarına bir öpücük kondururken ; - "Deden çok doğru söylemiş," dedi. "Ama ben yine de yardım istiyorum senden." Çocuk, duasının kıymetini anlamış gibiydi. Karşı kaldırımdan geçmekte olan baloncuyu gösterek ; - "Size dua edeceğim" diye cevap verdi. "Ama eğer iyileşirseniz, bana 10 tane balon alacaksınız , tamam mı?" Bu sefer adam başını salladı. Fakat çocuk bu kadar büyük bir hazineyi istemekle haksızlık yaptığına hükmetmişti. Mahcubiyetten kızaran yanaklarını elleriyle örtmeye çalışırken ; - "Uçan balon almanıza gerek yok," diye devam etti. "Normalinden 10 tane istemiştim. " Adam elini uzatarak çocukla tokalaştı. Anlaşma nihayet yapılmış, ayrıntılara geçilmişti. Buna göre hastalıktan kurtulması halinde 6 ay sonraki ramazan bayramında çocukla buluşacak ve her hangi bir sebeple gelemediği takdirde, önceden hazırlanan balonların ona ulaşmasını veya postalanmasını sağlayacaktı. Adam küçük çocuğun adını ve adresini bir kâğıda yazdıktan sonra, başını okşayarak onunla vedalaştı. Aradan soğuk bir kış geçip ramazana ulaşıldığında , adamın hastalığından eser bile kalmamıştı. Hayata tekrar dönmenin sevinciyle en güzel balonlardan bir paket hazırladı ve bayramın ilk gününü iple çekerek randevü yerine gitti. küçüklerin cıvıl cıvıl kaynaştığı bayram yerindeki diğer simitçiler, çocuğu tanımıyordu. Adam onu biraz ilerdeki bakkala sorduğunda , dükkân sahibi ; - "Ciğerleri hastaydı yavrucağın," dedi. "Geçen hafta aniden ölüverdi." Adam bir anda beyninden vurulmuşa döndü. Ve koşar adımlarla orayı terkederken , önüne çıkan ilk baloncuya bir tomar para uzatıp; - "Şu uçan balonlardan 10 tane istiyorum," dedi. "Çabuk ol, gecikmeden ulaşmalı yerine." Adam, satıcının aceleyle uzattığı balonların iplerini birbirine düğümledikten sonra, onları besmeleyle gökyüzüne bıraktı. Bayram yerindeki herkes gibi baloncu da şaşkındı. Sonunda dayanamayıp ; - "Ne yaptığınızı anlayamadım." dedi. "Neden bıraktınız onları öyle?" Adam, nazlı nazlı yükselmekte olan balonları buğulu gözlerle takip ederken ; - "Onları bekleyen küçücük bir dostum var," diye mırıldandı. "Hemde evliya gibi bir dost. Balonları adresine postaladım sadece." Cüneyd SUAVİ[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4] [/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Çocuk Gemisi
Çocuk Çocuğa Muhabbet
evliya gibi dost
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…