Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
İslama Göre Hayat
Ey Ateş Serin Ol!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ABDULLAH4" data-source="post: 256261" data-attributes="member: 1004566"><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Ey Ateş Serin Ol!</span></span></strong></p><p> </p><p> </p><p><strong><span style="color: indigo">Cenâb-ı Hak buyuruyor:</span></strong></p><p> </p><p><strong>“Andolsun ki, mallarınız ve canlarınız konusunda imtihana çekileceksiniz; sizden önce kendilerine kitap verilenlerden ve müşriklerden birçok üzücü sözler işiteceksiniz. Eğer sabreder ve takvâ gösterirseniz, muhakkak ki bu, (yapılacak) işlerin en değerlisidir.” </strong><span style="font-size: 9px">(Âl-i İmrân, 186)</span></p><p> </p><p> </p><p><strong><span style="color: indigo">Rasûlullah (sav) buyurdular:</span></strong></p><p> </p><p><em><strong><span style="color: darkgreen">“Mü’min bir erkek veya kadın; nefsinde, çoluk çocuğunda, malında imtihâna uğrar, tâ ki Allâh’a temiz ve günâhsız kavuşsun…”</span></strong> </em><span style="font-size: 9px">(Tirmizî, Zühd, 57)</span></p><p> </p><p> </p><p>Rivâyete göre Allah Teâlâ, Hz. İbrahim’i dost edinince melekler:</p><p> </p><p>“–Ey Rabb’imiz! İbrahim Sana nasıl dost olabilir? Nefsi, malı ve evlâdı var. Kalbi bunlara meyyâldir...” dediler. Bunun ardından şu ibretli imtihan manzaralarına şâhid oldular:</p><p> </p><p>İbrahim (as) mancınıkla ateşe atılacağı zaman melekler heyecanlandı. Bir kısmı Allah Teâlâ’dan Hz. İbrahim’e yardım etmek için izin istedi. Melekler, Hz. İbrahim’e bir isteği olup olmadığını sorunca, İbrahim (as):</p><p> </p><p>“–Dost ile dostun arasına girmeyin! Rabb’im ne dilerse ben ona râzıyım! Kurtarır ise, lutfundandır. Eğer yakar ise, kusurumdandır. Sabredici olurum inşâallah!..” buyurdu.</p><p>Daha sonra Cebrâîl (as) geldi:</p><p> </p><p>“–Bana bir ihtiyacın var mı?” diye sordu.</p><p> </p><p>İbrahim (as):</p><p> </p><p><strong>“–Sana ihtiyacım yok. Ateşi ancak yandıran söndürür. Allah bana kâfîdir; O ne iyi vekildir!” buyurdu.</strong> <span style="font-size: 9px">(Beyhakî, <em>Şuab,</em> II, 29; Ahmed bin Hanbel, <em>Zühd,</em> s. 80; Taberî, <em>Tarih,</em> I, 242; İbn-i Esîr, <em>el-Kâmil,</em> I, 99)</span></p><p> </p><p>Nitekim Halîlullâh’ın bu yüce teslîmiyet ve tevekkülü üzerine, O daha ateşe düşmeden Allah Teâlâ emretti:</p><p><strong>“–Ey ateş, İbrahim’in üzerine serin ve selâmet ol!” </strong><span style="font-size: 9px">(Enbiyâ, 69)</span></p><p> </p><p>Bu emirle birlikte İbrahim (as)’ın düştüğü yer, bir anda gülistana döndü. Orada tatlı bir pınar kaynayıp akmaya başladı. <span style="font-size: 9px">(Dr. Murat Kaya, Ebedi Yol Haritası İslam, Erkam Yay.)</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ABDULLAH4, post: 256261, member: 1004566"] [B][SIZE=3][COLOR=darkred]Ey Ateş Serin Ol![/COLOR][/SIZE][/B] [B][COLOR=indigo] [/COLOR][/B] [B][COLOR=indigo]Cenâb-ı Hak buyuruyor:[/COLOR][/B] [B]“Andolsun ki, mallarınız ve canlarınız konusunda imtihana çekileceksiniz; sizden önce kendilerine kitap verilenlerden ve müşriklerden birçok üzücü sözler işiteceksiniz. Eğer sabreder ve takvâ gösterirseniz, muhakkak ki bu, (yapılacak) işlerin en değerlisidir.” [/B][SIZE=1](Âl-i İmrân, 186)[/SIZE] [B][COLOR=indigo]Rasûlullah (sav) buyurdular:[/COLOR][/B] [I][B][COLOR=darkgreen]“Mü’min bir erkek veya kadın; nefsinde, çoluk çocuğunda, malında imtihâna uğrar, tâ ki Allâh’a temiz ve günâhsız kavuşsun…”[/COLOR][/B] [/I][SIZE=1](Tirmizî, Zühd, 57)[/SIZE] Rivâyete göre Allah Teâlâ, Hz. İbrahim’i dost edinince melekler: “–Ey Rabb’imiz! İbrahim Sana nasıl dost olabilir? Nefsi, malı ve evlâdı var. Kalbi bunlara meyyâldir...” dediler. Bunun ardından şu ibretli imtihan manzaralarına şâhid oldular: İbrahim (as) mancınıkla ateşe atılacağı zaman melekler heyecanlandı. Bir kısmı Allah Teâlâ’dan Hz. İbrahim’e yardım etmek için izin istedi. Melekler, Hz. İbrahim’e bir isteği olup olmadığını sorunca, İbrahim (as): “–Dost ile dostun arasına girmeyin! Rabb’im ne dilerse ben ona râzıyım! Kurtarır ise, lutfundandır. Eğer yakar ise, kusurumdandır. Sabredici olurum inşâallah!..” buyurdu. Daha sonra Cebrâîl (as) geldi: “–Bana bir ihtiyacın var mı?” diye sordu. İbrahim (as): [B]“–Sana ihtiyacım yok. Ateşi ancak yandıran söndürür. Allah bana kâfîdir; O ne iyi vekildir!” buyurdu.[/B] [SIZE=1](Beyhakî, [I]Şuab,[/I] II, 29; Ahmed bin Hanbel, [I]Zühd,[/I] s. 80; Taberî, [I]Tarih,[/I] I, 242; İbn-i Esîr, [I]el-Kâmil,[/I] I, 99)[/SIZE] [SIZE=1][/SIZE] Nitekim Halîlullâh’ın bu yüce teslîmiyet ve tevekkülü üzerine, O daha ateşe düşmeden Allah Teâlâ emretti: [B]“–Ey ateş, İbrahim’in üzerine serin ve selâmet ol!” [/B][SIZE=1](Enbiyâ, 69)[/SIZE] Bu emirle birlikte İbrahim (as)’ın düştüğü yer, bir anda gülistana döndü. Orada tatlı bir pınar kaynayıp akmaya başladı. [SIZE=1](Dr. Murat Kaya, Ebedi Yol Haritası İslam, Erkam Yay.)[/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
İslama Göre Hayat
Ey Ateş Serin Ol!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…