Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Ey Azrail
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="akna" data-source="post: 190424" data-attributes="member: 1004668"><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">SelamunAleykum.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Ey Azrail ! Bilirim , </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Bu sözlerim çok yersiz. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Neden böyle ansızın, </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Geliverdin habersiz ?... </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Ne olurdu üç beş yıl, </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Önce haber verseydin. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Hiç değilse rüyama , </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Bir kerecik girseydin... </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Aşk, meşk, derken dünyadan </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Bir türlü kopamadım. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">senden özür dilerim, </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Hazırlık yapamadım... </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Görüyorsun yanımda , </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Ne valiz var, ne bavul. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Uykum öyle ağır ki ; </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Ne zil duydum, ne davul... </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Yaşım yetmiş olsa da, </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Gör ki; fıkır fıkırım. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Bu cümbüşlü âlemi , </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">ben nasıl bırakırım?.. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Hani bir söz vardır ya ; </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">''Yaş yetmiş, işi bitmiş.'' </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">İnan ki, bu bir yalan , </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Bunu diyen halt etmiş... </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Ey Azrail ! Dur biraz , </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Sana yalvarıyorum . </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Yasal haklarım için ; </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Bir avukat arıyorum... </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Hayallerim, düşlerim, </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Yarım kalan işlerim. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Estetik yapılacak, </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Daha burnum, dişlerim... </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Elli yaşımda ancak, </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Voleyi vurabildim. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Hortumlar sayesinde, </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Holdingi kurabildim... </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Gerçi ucuza verdim, </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Şerefin kilosunu. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Ama böyle kazandım, </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Şu uçak filosunu... </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Ey Azrail ! Ne olur, </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Bozulmasın pazarım. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Sana şöyle yüklüce, </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Bir çek bile yazarım... </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Şu masmavi havuzlu, </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Sarayıma baksana. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">O daracık mezarda, </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Yazık olmaz mı bana?.. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Bazen çoluk çocuğa, </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">İçimden kızıyorum. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Ölmemi bekliyorlar, </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">İnan ki; seziyorum... </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Arkamdan göstermelik, </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">İki damla gözyaşı. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Bir de şöyle büyükçe, </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Yaldızlı mezar taşı. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Tahmin ediyorum ki; </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Mevlid de okuturlar. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Ortalığı birazcık, </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Gülsuyu kokuturlar. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Araya reklam konur; </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Bir ilahi aryası. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Mevlid bitince başlar </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Dedi-kodu furyası. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Etlerim, kemiklerim, </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Didik didik edilir. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">ben az gelirsem eğer, </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Köklerime gidilir... </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Ey Azrail ! İnan ki, </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Hazırlığım yok daha, </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Hele şu din konusu, </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Çok karışık bir saha. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Bazı büyük abi ler, </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Köşeleri tuttular. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">İrtica diye diye, </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">beni de korkuttular. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">İlâhiyat adına ; </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Ekranda iki kaçık. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Kimlerin kuklaları </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Oldukları apaçık... </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Alim zalim karıştı, </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Renkleri seçilmiyor. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Velisiz kaldı sokak; </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Deliden geçilmiyor. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Bu cinnet kervanına </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Kocabaşlar dahiller . </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Tuz bozulmuş, ne yapsın, </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Bizim gibi cahiller ?.. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Henüz daha gündemde, </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Ne oruç var, ne zekat. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Ne Kur'an'la tanıştım, </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Ne de kıldım bir rekat. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Gönül desen, henüz genç </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Daha haccım duruyor. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Nerde bir taze görsem, </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Kalbim küt küt vuruyor. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Edemedim bir türlü </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Şu nefsimi terbiye. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Ortalıkta ne görse; </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Tutturuyor ver diye. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Ey Azrail ! Bilirim, </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Gelince beklemezsin. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Tükenen vadelere </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Saniye eklemezsin. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Bu satırlar boş geçen, </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Bir ömrün hikayesi. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">İbret alanlar için, </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Son pişmanlığın sesi... </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Bilmem ki, bir duvarda, </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Bu mütevazi çaba; </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Bir küçücük pencere </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #483d8b">Açacak mı acaba?.. </span></span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="akna, post: 190424, member: 1004668"] [B][SIZE=4][COLOR=#483d8b]SelamunAleykum.[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][COLOR=#483d8b]Ey Azrail ! Bilirim , Bu sözlerim çok yersiz. Neden böyle ansızın, Geliverdin habersiz ?... Ne olurdu üç beş yıl, Önce haber verseydin. Hiç değilse rüyama , Bir kerecik girseydin... Aşk, meşk, derken dünyadan Bir türlü kopamadım. senden özür dilerim, Hazırlık yapamadım... Görüyorsun yanımda , Ne valiz var, ne bavul. Uykum öyle ağır ki ; Ne zil duydum, ne davul... Yaşım yetmiş olsa da, Gör ki; fıkır fıkırım. Bu cümbüşlü âlemi , ben nasıl bırakırım?.. Hani bir söz vardır ya ; ''Yaş yetmiş, işi bitmiş.'' İnan ki, bu bir yalan , Bunu diyen halt etmiş... Ey Azrail ! Dur biraz , Sana yalvarıyorum . Yasal haklarım için ; Bir avukat arıyorum... Hayallerim, düşlerim, Yarım kalan işlerim. Estetik yapılacak, Daha burnum, dişlerim... Elli yaşımda ancak, Voleyi vurabildim. Hortumlar sayesinde, Holdingi kurabildim... Gerçi ucuza verdim, Şerefin kilosunu. Ama böyle kazandım, Şu uçak filosunu... Ey Azrail ! Ne olur, Bozulmasın pazarım. Sana şöyle yüklüce, Bir çek bile yazarım... Şu masmavi havuzlu, Sarayıma baksana. O daracık mezarda, Yazık olmaz mı bana?.. Bazen çoluk çocuğa, İçimden kızıyorum. Ölmemi bekliyorlar, İnan ki; seziyorum... Arkamdan göstermelik, İki damla gözyaşı. Bir de şöyle büyükçe, Yaldızlı mezar taşı. Tahmin ediyorum ki; Mevlid de okuturlar. Ortalığı birazcık, Gülsuyu kokuturlar. Araya reklam konur; Bir ilahi aryası. Mevlid bitince başlar Dedi-kodu furyası. Etlerim, kemiklerim, Didik didik edilir. ben az gelirsem eğer, Köklerime gidilir... Ey Azrail ! İnan ki, Hazırlığım yok daha, Hele şu din konusu, Çok karışık bir saha. Bazı büyük abi ler, Köşeleri tuttular. İrtica diye diye, beni de korkuttular. İlâhiyat adına ; Ekranda iki kaçık. Kimlerin kuklaları Oldukları apaçık... Alim zalim karıştı, Renkleri seçilmiyor. Velisiz kaldı sokak; Deliden geçilmiyor. Bu cinnet kervanına Kocabaşlar dahiller . Tuz bozulmuş, ne yapsın, Bizim gibi cahiller ?.. Henüz daha gündemde, Ne oruç var, ne zekat. Ne Kur'an'la tanıştım, Ne de kıldım bir rekat. Gönül desen, henüz genç Daha haccım duruyor. Nerde bir taze görsem, Kalbim küt küt vuruyor. Edemedim bir türlü Şu nefsimi terbiye. Ortalıkta ne görse; Tutturuyor ver diye. Ey Azrail ! Bilirim, Gelince beklemezsin. Tükenen vadelere Saniye eklemezsin. Bu satırlar boş geçen, Bir ömrün hikayesi. İbret alanlar için, Son pişmanlığın sesi... Bilmem ki, bir duvarda, Bu mütevazi çaba; Bir küçücük pencere Açacak mı acaba?.. [/COLOR][/SIZE][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Ey Azrail
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…