teblið
Vefasýz
Yürek ezik ,yürek mahsun ,ve yürek dünyanın dertleri altında ezildiği bir zaman diliminde ,yürek bir tesseli arar taa derinliklere gömdüğünüz zümrüd-ü sevdanızın etkisiyle;
Gecenin bilmem kaçı ,ruh seyrü sefer kapısını zorlamaya başlamıştır çoktan;Gözler uzaklara dalar uzun uzun ,ufuk çizgisinde bir şey görmek ister bir nebze tesseli adına;
Sıyrılmak istersin kapkara dünyanın keşmekeşinden ;kararmaya yüz tutan ruh ,bir yeşillik arar manevi aleme göçmek için;hani denirya BEN BENDE DEĞİLİM BUGÜN işte o misal...
Bu duygu seliyle kutsal topraklarda ki resimlere bakıp özlem gidermek istedi gönül
VE İŞTE O MUHTEŞEM HİRA;
yoluna canlar feda Hira!!!sen öylesine bir dağmısın ???hayır küllüyyen hayır;
Hacca giden kardeşlerimiz bilirler ;haccın farizaları arasında Hira dağını ziyaret etmen gerekmiyor;Ve çıkışı da zor olduğundan kafile başkanları pek önermezler Haccıları hira çıkmaları hususunda;
Hiç olurmu hocam Mekke'ye gelecen hiraya çıkmayacan ;hiç olurmu hocam?
HİRA Kİ EN GÜZEL ŞAHİD;HİRAKİ VAHYİN BEŞİĞİ;;
Hira şefkatin ,çilenin ,yanlızlığın ,adanmışlığın ,edebin ilk merkezi ilk durağı BİR DAĞ;
Öyle sanıldığı gibi yemyeşil bir dağda değildir hani;
aksine kupkuru sapsarı kayaları diktir zahirde ;yada çölün dağa vurmuş halide diyebilirim;
Amma zahirde yeşil yok ne yazar ;anlamında ,maneviyatında kainatın en güzel YEŞİLİ;hemde ZÜMRÜTÜ BİR YEŞİL!!!!
Ve sabaha karşı tırpanış başladı Hira'ya ..Daha eteklerindeyken dahi ağır bir duygu seli kaplar tüm bedeninizi,ve salavat çekerek usulca ve edeple tırmanırsınız Hiraya;
Ve başlar meşakkat!!!!
Anlarsınızki Efendiler efendisi (sav) ne kadar çile çekmiştir DAVASI NI TEBLİĞ adına..Hira Nübbüvvet günün şahidi..Peygamberin (sav) gönül sayfasına yazılanların şahidi ..;
O nurlu Vahyi dünyaya ilk duyuran kutlu DAĞ..İlk ses senden yükseldi.Peygamberi (sav) ilk selamlayan sendin..İlahi kelamı duyma saadetine ilk sen nail oldun..Rabbe secde eden ilk anlı sen öptün...
Ey Hira içinde sakladın o mubarek yüreği anlat bana ne olur!!!Kudus gibi mahzun Aksa gibi gözlerin yaşlı seninde ..Dosta kucak açan nurlu dağ!!
güneşin doğuşu bir başkadır Hiradan..alır seni götürür 1400 yıl evveline ;ve en tepede sabah namazı eda edilir Kabeye yönelerek;Kabe net görünür oradan..gözleriniz buğulanır Efendiler Efendisini (sav) düşünürsünüz;ne kadar çok severdi Mekkeyi ve Beytullahı;
Ama yasak gelmişti müşrikler tarafından;Uzaktan bakmaya razı olan sevdalı bir Yürek;sevadalı ve mahzun bir yürek;
Efendim (sav) bizde aynı kaderi yaşıyoruz seninle;bizde sevdalandık Beytullaha ;bizde uzaktan mahzun yürekle bakıyoruz ve yöneliyoruz her SECDE ANIMIZDA!!!!!
Ve mağaraya az bir yol kalmıştır..Yönelirsiniz nurlu mağaraya;dar bir geçittir..tıpkı hayat gibi;ve menzil işte;
içine bir kişi ancak eğilerek durabilir büyüklükte;
misk-i amber kokusu kaplar her yanınızı sabahın meltem rüzgarıyla beraber;;gözlermi?onlar çoktan içindeki gözyşları özgür bırakmıştır;
SELAM SANA EY GÜZEL PEYGAMBER ,SELAM SANA EY GÜL-İ RANA.....
Aramızda asırlar geçse ne yazar attık bizler can yakıcı firakları ;biliyorum ve inanıyorum ki sen bizi görüyor ve duyuyorsun;
Şahidliği en güzel kim yapar ey canımın cananı gül peygamberim!!!
evet işte tabiki hira yapar;
duy hira şahid ol ;senki şahidler içinde en güzel şahid hira;
ŞAHİD OL HİRA ŞAHİD OL;
BİZ GÜLİ RANAYI ÇOK SEVDİK..BU EMANET BEDENİMİZ VAR OLDUKÇA ÖMRÜMÜZ MUHAMMEDİ YOLA FEDADIR KURBANDIR.........
tebliğ(sena)