Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Ey Meryem! Acı Doğuruyor...!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="SaYa" data-source="post: 10531" data-attributes="member: 5"><p><span style="color: blue"><strong>Sevdiğim! </strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Hani yorulunca göğsüne ve dizine uzanacaktım...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Yoruldum işte...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Yoruldum...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Hani kuyuya düşmüştük, bende yorgunluktan yüreğim ve zihnim durunca Yusuf;a seslenmiştim ya; Yoruldum Yusuf yoruldum yaşamaktan, Bu bilmecenin sonu nedir ? Bu kardeşlerin attığı kuyu mu yoksa , O;nun kafesi mi?</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Şaşırdım...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Her şeyde bir hayır vardır ya hayrı ve şerri yaratan Allah!</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Bizim yaptıklarımız hayır ve şerri oluşturuyor ne ilginç değil mi? </strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Hani sevdiğim Meryem;i çok severdik biz...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Meryem;in kalbine misafir olup sorular soralım aklımızın durduğu yerden</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Sahi sabır nedir Meryem? </strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Sabır biter mi?</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Nereye kadardır yürek ve akıldaki sabrın yolculuğu?</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Aklın durma noktası mı?</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Çıldırmak mı?</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Acıdan bağıramayacak kadar mecalsiz kalmak mi?</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Meryem sabrı içmek mi zor?</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Acıyı doğurmak mı?</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Yalnızlığının farkında olmak mı?</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Yalnızlığını çoğaltamamak mı?</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Sabır nedir Meryem?</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Dağa çekilmek mi?</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>İnsanın ;Keşke hiç yaşamasaydım, unutulup gitseydim; demesi mi?</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Meryem senin çekilecek bir dağın vardı.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Sahi ben nereye çekileceğim ?</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>;Meryem sen gerçekten çok tuhaf bir şey yaptın, annen iffetsiz değildi;</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Sancı nedir Meryem?</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Acı ile doğum yapmak mı?</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Acıyı doğurmak mı?</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Doğururken yalnız olmak mı?</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Masumken insanlar tarafından taşlanmak mı?</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Taşlar mı ağırdı?</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Taşlaşmış yüreklerin sözleri mi?</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Sevdiğim!</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Hani hep yorulduğumda başımı dizine koyacaktım... Acıdan bunalan zihnime ve yüreğime gül yüzünden sabır ayetleri serpiştirecektin ruhuma...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Bana Yusuf;un (as) hikayesini anlatacaktın... </strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Rüyasını...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Kardeşlerini...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Kuyuyu..</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Zindanı...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Züleyha;yı...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Kuraklığı...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Mısırı...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Sevdiğim...!</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Bana sabrı tavsiye edecektin hani her bunaldığımda..</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>SABIR YOLDAŞIM SEN OLACAKTIN...! </strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>SABRIM SEN...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Sonra Meryem;i (as) anlatacaktın bana ... Olanca masumiyetine rağmen, insanların düşüncelerini... Meryem hakkında ki çirkin sözlerini... Acılarını anlatacaktın...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Mabedi...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Yalnızlığı...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Mucizeyi...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Müjdeyi..</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>İsa;yı (as) ...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>İnsanları...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Taşları...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Moral bulacaktım seninle... Sen yanımda olunca...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Meryem...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Hani sen acıdan bunalınca Sevgili olan ;hurma ağacını üzerine silkele; demişti... </strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Acıdan bunaldım...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>O hurma ağacının altında bende bulunmak istiyorum...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Hani bana anlatacaktın ya Sevgili...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Yaşı kaç olursa olsun her kadının ve her erkeğin bir çocuk olduğunu </strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>İlgi ve sevgi istediğini...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Muhtaç olduğunu...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Bir çocuk ruhu taşıdığını...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Hani bana gerçekleri anlatacaktın...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Bir gün bu acıların biteceğini</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Hiçbir acının sonsuz olmadığını fısıldayacaktın...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Şarkı söylecektin, mahzun yüreğimi,tebessüm ettirmek için...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Her insanın yalnız ve hayatın yalnız bir yürüyüş olduğunu ...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Neredesin Şimdi?</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Başım dizlerinde mi,</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Yoksa ıpıssız acılara terk mi ettin?</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Hani Rabbinden hayırlı kişi için dua etmiştin?</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Şimdi ;hayırlı; olandan;şerre; mi kaçıyorsun?</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Hani demiştim ya sana : ;İnsan bazen gitmek ister,gidemez,kalmak ister kalamaz; işte farkına varamadığımız ince kader çizgisi demiştim ya...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Sevdiğim...!</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Yüreğimi sen ısıtmıştın...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Neredesin şimdi?</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Yüreğim üşüyor...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Zihnim üşüyor...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Sancılarım sarsıyor tüm benliğimi...</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Neredesin şimdi?</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Neredesin?</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Yanı başımda mı?</strong></span></p><p> </p><p><strong><span style="color: #0000ff">alıntı </span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="SaYa, post: 10531, member: 5"] [COLOR=blue][B]Sevdiğim! Hani yorulunca göğsüne ve dizine uzanacaktım... Yoruldum işte... Yoruldum... Hani kuyuya düşmüştük, bende yorgunluktan yüreğim ve zihnim durunca Yusuf;a seslenmiştim ya; Yoruldum Yusuf yoruldum yaşamaktan, Bu bilmecenin sonu nedir ? Bu kardeşlerin attığı kuyu mu yoksa , O;nun kafesi mi? Şaşırdım... Her şeyde bir hayır vardır ya hayrı ve şerri yaratan Allah! Bizim yaptıklarımız hayır ve şerri oluşturuyor ne ilginç değil mi? Hani sevdiğim Meryem;i çok severdik biz... Meryem;in kalbine misafir olup sorular soralım aklımızın durduğu yerden Sahi sabır nedir Meryem? Sabır biter mi? Nereye kadardır yürek ve akıldaki sabrın yolculuğu? Aklın durma noktası mı? Çıldırmak mı? Acıdan bağıramayacak kadar mecalsiz kalmak mi? Meryem sabrı içmek mi zor? Acıyı doğurmak mı? Yalnızlığının farkında olmak mı? Yalnızlığını çoğaltamamak mı? Sabır nedir Meryem? Dağa çekilmek mi? İnsanın ;Keşke hiç yaşamasaydım, unutulup gitseydim; demesi mi? Meryem senin çekilecek bir dağın vardı. Sahi ben nereye çekileceğim ? ;Meryem sen gerçekten çok tuhaf bir şey yaptın, annen iffetsiz değildi; Sancı nedir Meryem? Acı ile doğum yapmak mı? Acıyı doğurmak mı? Doğururken yalnız olmak mı? Masumken insanlar tarafından taşlanmak mı? Taşlar mı ağırdı? Taşlaşmış yüreklerin sözleri mi? Sevdiğim! Hani hep yorulduğumda başımı dizine koyacaktım... Acıdan bunalan zihnime ve yüreğime gül yüzünden sabır ayetleri serpiştirecektin ruhuma... Bana Yusuf;un (as) hikayesini anlatacaktın... Rüyasını... Kardeşlerini... Kuyuyu.. Zindanı... Züleyha;yı... Kuraklığı... Mısırı... Sevdiğim...! Bana sabrı tavsiye edecektin hani her bunaldığımda.. SABIR YOLDAŞIM SEN OLACAKTIN...! SABRIM SEN... Sonra Meryem;i (as) anlatacaktın bana ... Olanca masumiyetine rağmen, insanların düşüncelerini... Meryem hakkında ki çirkin sözlerini... Acılarını anlatacaktın... Mabedi... Yalnızlığı... Mucizeyi... Müjdeyi.. İsa;yı (as) ... İnsanları... Taşları... Moral bulacaktım seninle... Sen yanımda olunca... Meryem... Hani sen acıdan bunalınca Sevgili olan ;hurma ağacını üzerine silkele; demişti... Acıdan bunaldım... O hurma ağacının altında bende bulunmak istiyorum... Hani bana anlatacaktın ya Sevgili... Yaşı kaç olursa olsun her kadının ve her erkeğin bir çocuk olduğunu İlgi ve sevgi istediğini... Muhtaç olduğunu... Bir çocuk ruhu taşıdığını... Hani bana gerçekleri anlatacaktın... Bir gün bu acıların biteceğini Hiçbir acının sonsuz olmadığını fısıldayacaktın... Şarkı söylecektin, mahzun yüreğimi,tebessüm ettirmek için... Her insanın yalnız ve hayatın yalnız bir yürüyüş olduğunu ... Neredesin Şimdi? Başım dizlerinde mi, Yoksa ıpıssız acılara terk mi ettin? Hani Rabbinden hayırlı kişi için dua etmiştin? Şimdi ;hayırlı; olandan;şerre; mi kaçıyorsun? Hani demiştim ya sana : ;İnsan bazen gitmek ister,gidemez,kalmak ister kalamaz; işte farkına varamadığımız ince kader çizgisi demiştim ya... Sevdiğim...! Yüreğimi sen ısıtmıştın... Neredesin şimdi? Yüreğim üşüyor... Zihnim üşüyor... Sancılarım sarsıyor tüm benliğimi... Neredesin şimdi? Neredesin? Yanı başımda mı?[/B][/COLOR] [B][/B] [B][COLOR=#0000ff]alıntı [/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Ey Meryem! Acı Doğuruyor...!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…