Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Ey Oruç, Tut Beni
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="_bamteli_" data-source="post: 163417" data-attributes="member: 15023"><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>Unutma, </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>çamuru testi yapmak için </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>biçimlendiriyorsun; </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>ancak istediğin şey çamurun </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>kendisi değil içindeki boşluktur. </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em></em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>Nelerle uğraştığına bir bak, dostum! Elinle, beyninle, dilinle, </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>kaleminle, yüreğinle hep bir şeyler yoğuruyor, eğiyor, büküyor, </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>dokuyor, yazıyor, örüyorsun. Bu hep böyle! Belki bıktın, belki </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>yoruldun. Belki de inceden inceye "Bu böyle gitmez!" çığlıkları </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>atıyorsun. "Mecburen, mecburiyetten" diye mırıldanıyorsun. "Nereden </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>çıktı bunlar?" "Hiç bitmeyecek mi?". "Ben bunlarla uğraşacak adam </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>mıyım?" Doğrusu, bunca soru her gün benim de yüreğime doluşuyor; beni </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>de umutsuz ediyor, mutsuz ediyor. </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em></em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em></em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>İşte sana büyük sırrı fısıldıyorum: Hayatta biçimlendirdiğimiz </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>şeylerin kendisini aramıyoruz aslında. Uğraşılarımızın ortasında </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>oluşturmaya çalıştığımız bir boşluk, kendimize ait bir oda, kendimize </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>özgü bir alan var. Tıpkı testi yapan ustanın çamurla uğraşırken </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>yaptığı gibi. Aslında ustanın testi yapmak için elini çamura bulama </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>nedeni çamurun ortasında bir boşluk-su doldurulacak ve su içilecek bir </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>boşluk- oluşturmaktır. Ne var ki, testi ustalarının çoğunun testi </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>yaparken su içmeye vakit ayıramaması gibi, sen, ben ve senin ve benim </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>gibi binlercesi testi yapmaktan başını kaldırıp testiden su içmeye </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>fırsat bulamıyor. </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>Evet, çoğu zaman, gündelik uğraşıların arasında yüreğimizin </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>susuzluğunu sonsuzcasına giderecek, ruhumuzu sonsuz mutluluklara </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>gönderecek bir "kevser"i doldurup içebileceğimiz boşluğu istiyoruz. </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>Gündelik uğraşılarımızla o boşluğu oluşturacak zamanların ve </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>mekanların kabuğunu örüyoruz, kabını şekillendiriyoruz. Farkında </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>olmadan serin ve tatlı bir testi boşluğu inşa ediyoruz. </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em></em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>Testi yapmaktan boşluğu görmeye ve kullanmaya vaktimiz olmadığı için, </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>inadına hep çamurla uğraştığımızı düşünüyoruz. Gel, bugün için olsun, </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>testi yapmayı bırak, yaptığın testiler içinde kendine ve sevdiklerine </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>ayırdığın o derin boşluğu farket.. Lütfen iyice bak; göreceksin ki, </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>herkes orada bekliyor seni. Şu boş zamanlarda arayıp durduğun, </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>gecelerin sessizliğinde buluşmaya çalıştığın, günlerin telaşında </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>özlediğin kendin bile or'dasın! Çocukluğunun oyuncak bebeği hâlâ </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>orada, donuk ve masum bir gülüşle ağlıyor. Babanın seni kucaklayıp </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>koklamakla duyacağı bitimsiz haz orada, annenin hiç zorlamadan </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>dudağına yapışan hayırlı evlat duasının fısıltıları orada, kalbinin </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>damarlarını genişletecek ferahlık duygusu orada.. Haydi, gel, sen de </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>su iç! </em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="color: #3F3F3F"><em>SENAİ DEMİRCİ</em></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="_bamteli_, post: 163417, member: 15023"] [COLOR=#000000][COLOR=#3F3F3F][I]Unutma, çamuru testi yapmak için biçimlendiriyorsun; ancak istediğin şey çamurun kendisi değil içindeki boşluktur. Nelerle uğraştığına bir bak, dostum! Elinle, beyninle, dilinle, kaleminle, yüreğinle hep bir şeyler yoğuruyor, eğiyor, büküyor, dokuyor, yazıyor, örüyorsun. Bu hep böyle! Belki bıktın, belki yoruldun. Belki de inceden inceye "Bu böyle gitmez!" çığlıkları atıyorsun. "Mecburen, mecburiyetten" diye mırıldanıyorsun. "Nereden çıktı bunlar?" "Hiç bitmeyecek mi?". "Ben bunlarla uğraşacak adam mıyım?" Doğrusu, bunca soru her gün benim de yüreğime doluşuyor; beni de umutsuz ediyor, mutsuz ediyor. İşte sana büyük sırrı fısıldıyorum: Hayatta biçimlendirdiğimiz şeylerin kendisini aramıyoruz aslında. Uğraşılarımızın ortasında oluşturmaya çalıştığımız bir boşluk, kendimize ait bir oda, kendimize özgü bir alan var. Tıpkı testi yapan ustanın çamurla uğraşırken yaptığı gibi. Aslında ustanın testi yapmak için elini çamura bulama nedeni çamurun ortasında bir boşluk-su doldurulacak ve su içilecek bir boşluk- oluşturmaktır. Ne var ki, testi ustalarının çoğunun testi yaparken su içmeye vakit ayıramaması gibi, sen, ben ve senin ve benim gibi binlercesi testi yapmaktan başını kaldırıp testiden su içmeye fırsat bulamıyor. Evet, çoğu zaman, gündelik uğraşıların arasında yüreğimizin susuzluğunu sonsuzcasına giderecek, ruhumuzu sonsuz mutluluklara gönderecek bir "kevser"i doldurup içebileceğimiz boşluğu istiyoruz. Gündelik uğraşılarımızla o boşluğu oluşturacak zamanların ve mekanların kabuğunu örüyoruz, kabını şekillendiriyoruz. Farkında olmadan serin ve tatlı bir testi boşluğu inşa ediyoruz. Testi yapmaktan boşluğu görmeye ve kullanmaya vaktimiz olmadığı için, inadına hep çamurla uğraştığımızı düşünüyoruz. Gel, bugün için olsun, testi yapmayı bırak, yaptığın testiler içinde kendine ve sevdiklerine ayırdığın o derin boşluğu farket.. Lütfen iyice bak; göreceksin ki, herkes orada bekliyor seni. Şu boş zamanlarda arayıp durduğun, gecelerin sessizliğinde buluşmaya çalıştığın, günlerin telaşında özlediğin kendin bile or'dasın! Çocukluğunun oyuncak bebeği hâlâ orada, donuk ve masum bir gülüşle ağlıyor. Babanın seni kucaklayıp koklamakla duyacağı bitimsiz haz orada, annenin hiç zorlamadan dudağına yapışan hayırlı evlat duasının fısıltıları orada, kalbinin damarlarını genişletecek ferahlık duygusu orada.. Haydi, gel, sen de su iç! SENAİ DEMİRCİ[/I][/COLOR][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Ey Oruç, Tut Beni
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…