Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Eylül gözlüm! Aç koynunu; Sana Sonbaharı Getirdim
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="SaYa" data-source="post: 80844" data-attributes="member: 5"><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">/Yalnızlıktan geliyorum koyu bir karanlık, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">ne sen sor ne ben söyleyeyim/ </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Eylül gözlüm! sana pişmanlıklarımı getirdim, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">amansız ağrılarımı, sarı yaprakları, ah keşkelerimi, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">kaybettiğim imtihanları, sular seller misali gözyaşlarımı, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">sonra gür dereleri, şiddetli yağışları, fırtınaları, ah;larımı, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">vah’larımı, eyvah’larımı sana sonbaharı getirdim </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">son kez aç koynunu.</span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">/Kalu beladan geliyorum bembeyaz bir aydınlık, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">sen sorsanda söyleyecek gücüm yok/</span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Tüm mevsimler güz oluyor gözümde, ölümle nişanlı </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">doğduğumu çok geç anladım, şimdi hazan olmuş </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">yıkımlardan sonra, bir elimde hiç ölmeyecekmiş gibi </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">biriktirdiğim hüzünler, diğer elimde uçup </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">yok olacakmış gibi yaptığım iyilikler, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">sana ürkek yanlarımı getirdim, acemiliğimi, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">ceylansılığımı yani çocuk yanımı, masumluğumu, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">ilk dua ezberleyişimi, ilk alnımın secdeye varışını, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">sana asıl beni getirdim tüm benliklerimden sıyrılarak.</span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">/Yok oluştan geliyorum, puslu bir gökyüzü, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">ne sen sor ne ben söyleyeyim/</span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Sana unutuluşlarımı getirdim, kullanılıp atılmalarımı, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">fiyakalı yenilgilerimi, arkadan vuruluşlarımı, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Yusufluğumu yani, yani suçlanışımı, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">hainlerin şuh kahkahalarını, sana davamı getirdim; </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">dışardan sapasağlam, içerden ipincecik.</span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">/Kendimden geliyorum, koca bir muamma, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">ne sen sor ne ben söyleyeyim/</span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Eylül gözlüm! sağ elimle ne getirebiliyorsam </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">kaldırdım </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">hepsini ve getirdim. Bir bardak su getirdim </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">ilk korkmalarımda içemediğim, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">sana sonbaharı getirdim aç koynunu, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">okşa sevgilerden mahrum kalmış katran karası </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">bahtımı, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">umutlarımı nadastan çıkar, koynuna al düşlerimi, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">düşüşleri unuttur, yılların üşümüşlüğünü sil, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">sıcak bir yorgan gibi sar beni.</span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">/Zemheriden geliyorum, hesapsız bir titreme, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">ne sen sor ne ben söyleyeyim/</span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Eylül gözlüm! Tüm mevsimler güze evrilirken, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">bir zemherilik üşümeyi çok görme bana, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">bir yanım donsuz ayazlarda diğer yanımla seninim, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">ömrüm, işgal edilmiş kalbim, dalgalı saçlarım, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">çürük yaprak yeşili gözlerim, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">bilmiyorum hala yerindeyse aklım </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">sana sapasağlam gelmeyi ne çok isterdim, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">sen beni meçhul bir yol çıkmazında terk ettin, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">kendimden arta kalan ne varsa yarım yamalak </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">topladım </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">sana geldim aç koynunu. </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">/Gitmelerden geliyorum, hep kalmış gibi, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">ne sen sor ne ben söyleyeyim/</span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">İki şehirden kovuldum, üç kente küstüm, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">bunu ben istemedim biliyorsun, ve bir şeyi daha </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">biliyorsun; </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">benden yollara dökülen her parça, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">birilerinin tekerine batacak ve her ölümde </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">daha çok sonbahar getireceğim sana, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">ben başka mevsimleri sevdikçe sen beni güze </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">hapsettin. </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Al bu kanı çekilmiş ellerim ancak bir kez daha </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">kalkar, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">bir sağa bir sola ELVEDA.</span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">/Kutsal bir sevgiden geliyorum, tarifsiz aşk, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">sen sor ben bıkmadan anlatırım/ </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Eylül gözlüm! senden ilkbaharı götürdüm, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">kapatabilirsin koynunu.</span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="color: darkgreen">alıntı </span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="SaYa, post: 80844, member: 5"] [B][COLOR=darkgreen] /Yalnızlıktan geliyorum koyu bir karanlık, ne sen sor ne ben söyleyeyim/ Eylül gözlüm! sana pişmanlıklarımı getirdim, amansız ağrılarımı, sarı yaprakları, ah keşkelerimi, kaybettiğim imtihanları, sular seller misali gözyaşlarımı, sonra gür dereleri, şiddetli yağışları, fırtınaları, ah;larımı, vah’larımı, eyvah’larımı sana sonbaharı getirdim son kez aç koynunu. /Kalu beladan geliyorum bembeyaz bir aydınlık, sen sorsanda söyleyecek gücüm yok/ Tüm mevsimler güz oluyor gözümde, ölümle nişanlı doğduğumu çok geç anladım, şimdi hazan olmuş yıkımlardan sonra, bir elimde hiç ölmeyecekmiş gibi biriktirdiğim hüzünler, diğer elimde uçup yok olacakmış gibi yaptığım iyilikler, sana ürkek yanlarımı getirdim, acemiliğimi, ceylansılığımı yani çocuk yanımı, masumluğumu, ilk dua ezberleyişimi, ilk alnımın secdeye varışını, sana asıl beni getirdim tüm benliklerimden sıyrılarak. /Yok oluştan geliyorum, puslu bir gökyüzü, ne sen sor ne ben söyleyeyim/ Sana unutuluşlarımı getirdim, kullanılıp atılmalarımı, fiyakalı yenilgilerimi, arkadan vuruluşlarımı, Yusufluğumu yani, yani suçlanışımı, hainlerin şuh kahkahalarını, sana davamı getirdim; dışardan sapasağlam, içerden ipincecik. /Kendimden geliyorum, koca bir muamma, ne sen sor ne ben söyleyeyim/ Eylül gözlüm! sağ elimle ne getirebiliyorsam kaldırdım hepsini ve getirdim. Bir bardak su getirdim ilk korkmalarımda içemediğim, sana sonbaharı getirdim aç koynunu, okşa sevgilerden mahrum kalmış katran karası bahtımı, umutlarımı nadastan çıkar, koynuna al düşlerimi, düşüşleri unuttur, yılların üşümüşlüğünü sil, sıcak bir yorgan gibi sar beni. /Zemheriden geliyorum, hesapsız bir titreme, ne sen sor ne ben söyleyeyim/ Eylül gözlüm! Tüm mevsimler güze evrilirken, bir zemherilik üşümeyi çok görme bana, bir yanım donsuz ayazlarda diğer yanımla seninim, ömrüm, işgal edilmiş kalbim, dalgalı saçlarım, çürük yaprak yeşili gözlerim, bilmiyorum hala yerindeyse aklım sana sapasağlam gelmeyi ne çok isterdim, sen beni meçhul bir yol çıkmazında terk ettin, kendimden arta kalan ne varsa yarım yamalak topladım sana geldim aç koynunu. /Gitmelerden geliyorum, hep kalmış gibi, ne sen sor ne ben söyleyeyim/ İki şehirden kovuldum, üç kente küstüm, bunu ben istemedim biliyorsun, ve bir şeyi daha biliyorsun; benden yollara dökülen her parça, birilerinin tekerine batacak ve her ölümde daha çok sonbahar getireceğim sana, ben başka mevsimleri sevdikçe sen beni güze hapsettin. Al bu kanı çekilmiş ellerim ancak bir kez daha kalkar, bir sağa bir sola ELVEDA. /Kutsal bir sevgiden geliyorum, tarifsiz aşk, sen sor ben bıkmadan anlatırım/ Eylül gözlüm! senden ilkbaharı götürdüm, kapatabilirsin koynunu.[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkgreen][/COLOR][/B] [B][COLOR=darkgreen]alıntı [/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Eylül gözlüm! Aç koynunu; Sana Sonbaharı Getirdim
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…