Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Tasavvuf
Nakşıbendi ve Nakşıbendilik
Sufinin Dünyası
Eyvah Günahlarım!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ABDULLAH4" data-source="post: 432733" data-attributes="member: 1004566"><p> <table style='width: 100%'><tr><td>Eyvah Günahlarım!<br /> <br /> <span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px"><br /> </span></span><br /> </td></tr><tr><td><br /> <table style='width: 100%'><tr><td><br /> <table style='width: 100%'><tr><td><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px"><strong>Cenâb-ı Hak buyuruyor:</strong><br /> </span></span><br /> <span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px"><strong>“De ki: Ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım! Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir.” </strong>(Zümer, 53)</span></span><br /> </td></tr><tr><td><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px"><br /> <br /> <br /> <br /> </span></span><br /> </td></tr><tr><td><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px"><strong>Rasûlullah (sav) buyurdular:</strong><br /> </span></span><br /> <span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px"><em>“Bir kul günah işler, sonra güzelce abdest alır, kalkıp iki rekât namaz kılarsa ve peşinden de Allah’dan bağışlanmasını dilerse, muhakkak Allah onu bağışlar.” </em>(Terğîb, III, 130; İbn Kesîr, I, 407)</span></span><br /> </td></tr><tr><td><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px"><br /> <br /> <br /> <br /> </span></span><br /> </td></tr><tr><td><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px">Bir adam Rasûlullah (sav)’e geldi ve iki ya da üç kez: “Eyvah günahlarım, eyvah günahlarım.” dedi bunun üzerine Rasûlullah (as) ona:<br /> </span></span><br /> <span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px"><em>“’Allah’ım, senin mağfiretin benim günahlarımdan daha geniştir, rahmetin de amelimden bana daha çok ümit verir’ de.”</em> buyurdu.<br /> </span></span><br /> <span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px">Adam bu duayı okuyunca Peygamber (sav):<br /> </span></span><br /> <span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px"><em>“Tekrar et.” </em>buyurdu.<br /> </span></span><br /> <span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px">O da tekrar etti. Sonra yine;</span></span><br /> <span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px"><em>“Tekrar et.” </em>buyurdu. Adam da tekrarladı.</span></span><br /> <span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px">Sonra Rasûlullah (as), <em>“Kalk, Allah günahlarını affetti.” </em>buyurdu. (Tergîb, III, 132)</span></span><br /> </td></tr><tr><td><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px"><br /> <br /> <br /> </span></span><br /> </td></tr><tr><td><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px"><strong><em>Her Güne Bir Esma-ül Hüsna</em></strong><strong><em> (Allah’ın En Güzel İsimleri)</em></strong></span></span><br /> <span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px"><strong>el-Hafîz</strong><strong>: </strong>Koruyup gözeten, kendisinden hiçbir şey gizli kalmayan, kullarının yaptığı işleri bütün tafsilatıyla bilen; kullarının niyetlerini ve gönüllerinden geçenleri bilen, kendisine gâip ve gizli olan hiçbir şey bulunmayan, hadisâtı eksiksiz kaydedip hesaba çekmek üzere muhafaza eden, has kullarını helâk ve şer yerlerinden muhafaza eden, kudretiyle, her şeyi dengede tutan demektir.</span></span><br /> </td></tr><tr><td><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px"><br /> <br /> </span></span><br /> </td></tr><tr><td><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px"><strong><em>Kısa Günün Kârı</em></strong></span></span><br /> <span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px">Bir Hak âşığı şöyle der: 'Ya Rabbî! Ben Sana baktım, bir de kendime baktım. Bana günahlar yakışmıyor; ama Sana af öyle yakışıyor ki.' Evet bu tür yürekten ifadeler rahmeti ihtizaza getirir ve Cenab-ı Hak da kendine yakışanı yaparak bu duaları onların afvına vesile kılar.</span></span><br /> </td></tr></table></td></tr></table></td></tr></table></blockquote><p></p>
[QUOTE="ABDULLAH4, post: 432733, member: 1004566"] [TABLE="width: 606, align: center"] [TR] [TD="bgcolor: #FFFFFF, align: left"]Eyvah Günahlarım! [FONT=georgia][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [/TD] [/TR] [TR] [TD="colspan: 2"] [TABLE="width: 606"] [TR] [TD="width: 580, bgcolor: #FFFFFF, align: left"] [TABLE="width: 570, align: center"] [TR] [TD][FONT=georgia][SIZE=3][B]Cenâb-ı Hak buyuruyor:[/B] [/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=3][B]“De ki: Ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım! Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir.” [/B](Zümer, 53)[/SIZE][/FONT] [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][FONT=georgia][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [/TD] [/TR] [TR] [TD][FONT=georgia][SIZE=3][B]Rasûlullah (sav) buyurdular:[/B] [/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=3][I]“Bir kul günah işler, sonra güzelce abdest alır, kalkıp iki rekât namaz kılarsa ve peşinden de Allah’dan bağışlanmasını dilerse, muhakkak Allah onu bağışlar.” [/I](Terğîb, III, 130; İbn Kesîr, I, 407)[/SIZE][/FONT] [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][FONT=georgia][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [/TD] [/TR] [TR] [TD][FONT=georgia][SIZE=3]Bir adam Rasûlullah (sav)’e geldi ve iki ya da üç kez: “Eyvah günahlarım, eyvah günahlarım.” dedi bunun üzerine Rasûlullah (as) ona: [/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=3][I]“’Allah’ım, senin mağfiretin benim günahlarımdan daha geniştir, rahmetin de amelimden bana daha çok ümit verir’ de.”[/I] buyurdu. [/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=3]Adam bu duayı okuyunca Peygamber (sav): [/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=3][I]“Tekrar et.” [/I]buyurdu. [/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=3]O da tekrar etti. Sonra yine;[/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=3][I]“Tekrar et.” [/I]buyurdu. Adam da tekrarladı.[/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=3]Sonra Rasûlullah (as), [I]“Kalk, Allah günahlarını affetti.” [/I]buyurdu. (Tergîb, III, 132)[/SIZE][/FONT] [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][FONT=georgia][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [/TD] [/TR] [TR] [TD][FONT=georgia][SIZE=3][B][I]Her Güne Bir Esma-ül Hüsna[/I][/B][B][I] (Allah’ın En Güzel İsimleri)[/I][/B][/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=3][B]el-Hafîz[/B][B]: [/B]Koruyup gözeten, kendisinden hiçbir şey gizli kalmayan, kullarının yaptığı işleri bütün tafsilatıyla bilen; kullarının niyetlerini ve gönüllerinden geçenleri bilen, kendisine gâip ve gizli olan hiçbir şey bulunmayan, hadisâtı eksiksiz kaydedip hesaba çekmek üzere muhafaza eden, has kullarını helâk ve şer yerlerinden muhafaza eden, kudretiyle, her şeyi dengede tutan demektir.[/SIZE][/FONT] [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][FONT=georgia][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [/TD] [/TR] [TR] [TD][FONT=georgia][SIZE=3][B][I]Kısa Günün Kârı[/I][/B][/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=3]Bir Hak âşığı şöyle der: 'Ya Rabbî! Ben Sana baktım, bir de kendime baktım. Bana günahlar yakışmıyor; ama Sana af öyle yakışıyor ki.' Evet bu tür yürekten ifadeler rahmeti ihtizaza getirir ve Cenab-ı Hak da kendine yakışanı yaparak bu duaları onların afvına vesile kılar.[/SIZE][/FONT] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Tasavvuf
Nakşıbendi ve Nakşıbendilik
Sufinin Dünyası
Eyvah Günahlarım!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…