Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Eyyub a.s sabrı ile ilgili acil cvp
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="akna" data-source="post: 230044" data-attributes="member: 1004668"><p>estağfirullah mübarek kardeşim</p><p>vesilenle bende öğreniyorum</p><p>Allah cc senden razı olsun, bu şevkini daim kılsın inşaAllah</p><p> </p><p>Nurlar bana ilaç gibi geliyor demişsin ya</p><p>müsaadenle çok önceden dinlediğim </p><p>ve beni çok etkileyen bir olayı aklımda kaldığınca paylaşmak isterim:</p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">Doğu illerinin birinde yaşayan bir amca varmış</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">eşi ölünce oğlunu tek başına yetiştirmek durumunda kalmış</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">kendisi her ne kadar imanlı, Allah cc korkusu olan bir insansa da</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">oğlu inançsızmış</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">babası her seferinde anlatsada bir türlü inanmıyor iman etmiyormş</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">bu devirde böyle şeyler olurmu diyormuş </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">neyse oğlan asker olmuş tayini İzmir'e çıkmış</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">kendisi gibi ehli dünya birini bulup evlenmiş</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">babası onca yolu gitmiş, oğlunu ziyaret etmeye</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">oğlu görünce çok sevinmiş buyur etmiş ama içeri girmemiş</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">"Ben Allah'a inanmayan bir insanın evine girip ekmeğini yiyip, suyunu içemem</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">ama nihayetinde evladımsın, bir sarılayım, hasret gidereyim dönücem" demiş</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">aradan yıllar geçmiş</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">amca yılda bir sefer gidiyor kapıda 10 dakika hasret giderip geri dönüyormuş</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">bir gün bu asker zatın başına bir iş gelmiş ve tevafuk bu ya</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">Allah cc hizmetten bir ağabey ile tanışmasını nasip etmiş</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">bundan sonra arasıra görüşmeye başlamışlar</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">ağabey her buluştuklarında Risale-i Nur okuyormuş ona</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">bikaç dinlemiş etmiş sonra demişki</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">"Yahu sen bana sürekli bunları okuyorsun ama ben hiçbişey anlamıyorum</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">hatta görüyorsun sen okumaya başlayınca ben uyumaya başlıyorum dinleyemiyorum bile</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">niye ısrarla okumaya devam ediyorsun?"</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">ağabey demişki "Sana bişey sorucam ama düşün öyle cevap ver bana"</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">"Çok hasta bir insan düşün, öyle bir hastalığı varki ne şu ana kadar gittiği doktorlar derman olabilmiş</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">ne kullandığı ilaçlar, ağrıdan sızıdan kıvranan bu hasta, hastalığını iyi edebilecek ir ilaç bulduğunda ilk ne yapar?" diye sormuş</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">asker düşünmüş "Herhalde rahatlar uyur" demiş</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">"İşte sen manen öyle bir hastasın ki, Risale-i Nur'lar senin ilacın, sen bu nedenle uyuyorsun, ama ruhun hissesini alıyor elhamdülillah"</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">asker şaşırmış düşünmüş taşınmış ama itiraz da edememiş</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">bundan sonra her buluştuklarında daha dikkatli dinlemeye, feyz almaya başlamış</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">bir süre sonrada teslimiyet göstermiş, Rabbim cc hidayet nasip etmiş elhamdülillah</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">sonra eşini almış karşısına "Hanım sana bişey anlatıcam, durum böyle böyle</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">ben geçte olsa bundan sonra Allah'ın rızası doğrultusunda yaşamaya çalışıcam</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">sende böyle yaparım helale harama dikkat ederim diyorsan amenna, ama yok ben istemiyorum diyorsan güzelce ayrılalım" demiş</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">eşi "Ben uzun zaman önce tanışmıştım Nur'larla, hatta namazlarımı bile gizli kılıyordum ama senden korkuma söyleyemiyordum" demiş</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">çok sevinmiş asker</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">kısa bir zaman sonra </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">bir gün kapı çalmış</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">yaşlı bir amca karşısında tesettürlü gördüğü hanıma</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">"Kusura bakma kızım yanlış geldim herhalde" demiş ve dönmüş</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">gelini "Baba dur, doğru geldin, buyur içeri gir anlatayım sana" demiş</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">durumu öğrenen adam çok mutlu olmuş, oğluyla sarılmışlar, ağlamışlar..</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">Dualarını kabul eden Rabbi'ne şükretmiş</span></span></p><p> </p><p>hakkınızı helal edin uzun oldu biraz ama </p><p>her hatırlayışımda etkilenirim</p><p>sizlerlede paylaşmak istedim</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="akna, post: 230044, member: 1004668"] estağfirullah mübarek kardeşim vesilenle bende öğreniyorum Allah cc senden razı olsun, bu şevkini daim kılsın inşaAllah Nurlar bana ilaç gibi geliyor demişsin ya müsaadenle çok önceden dinlediğim ve beni çok etkileyen bir olayı aklımda kaldığınca paylaşmak isterim: [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]Doğu illerinin birinde yaşayan bir amca varmış[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]eşi ölünce oğlunu tek başına yetiştirmek durumunda kalmış[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]kendisi her ne kadar imanlı, Allah cc korkusu olan bir insansa da[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]oğlu inançsızmış[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]babası her seferinde anlatsada bir türlü inanmıyor iman etmiyormş[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]bu devirde böyle şeyler olurmu diyormuş [/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]neyse oğlan asker olmuş tayini İzmir'e çıkmış[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]kendisi gibi ehli dünya birini bulup evlenmiş[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]babası onca yolu gitmiş, oğlunu ziyaret etmeye[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]oğlu görünce çok sevinmiş buyur etmiş ama içeri girmemiş[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]"Ben Allah'a inanmayan bir insanın evine girip ekmeğini yiyip, suyunu içemem[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]ama nihayetinde evladımsın, bir sarılayım, hasret gidereyim dönücem" demiş[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]aradan yıllar geçmiş[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]amca yılda bir sefer gidiyor kapıda 10 dakika hasret giderip geri dönüyormuş[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]bir gün bu asker zatın başına bir iş gelmiş ve tevafuk bu ya[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]Allah cc hizmetten bir ağabey ile tanışmasını nasip etmiş[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]bundan sonra arasıra görüşmeye başlamışlar[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]ağabey her buluştuklarında Risale-i Nur okuyormuş ona[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]bikaç dinlemiş etmiş sonra demişki[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]"Yahu sen bana sürekli bunları okuyorsun ama ben hiçbişey anlamıyorum[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]hatta görüyorsun sen okumaya başlayınca ben uyumaya başlıyorum dinleyemiyorum bile[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]niye ısrarla okumaya devam ediyorsun?"[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]ağabey demişki "Sana bişey sorucam ama düşün öyle cevap ver bana"[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]"Çok hasta bir insan düşün, öyle bir hastalığı varki ne şu ana kadar gittiği doktorlar derman olabilmiş[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]ne kullandığı ilaçlar, ağrıdan sızıdan kıvranan bu hasta, hastalığını iyi edebilecek ir ilaç bulduğunda ilk ne yapar?" diye sormuş[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]asker düşünmüş "Herhalde rahatlar uyur" demiş[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]"İşte sen manen öyle bir hastasın ki, Risale-i Nur'lar senin ilacın, sen bu nedenle uyuyorsun, ama ruhun hissesini alıyor elhamdülillah"[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]asker şaşırmış düşünmüş taşınmış ama itiraz da edememiş[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]bundan sonra her buluştuklarında daha dikkatli dinlemeye, feyz almaya başlamış[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]bir süre sonrada teslimiyet göstermiş, Rabbim cc hidayet nasip etmiş elhamdülillah[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]sonra eşini almış karşısına "Hanım sana bişey anlatıcam, durum böyle böyle[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]ben geçte olsa bundan sonra Allah'ın rızası doğrultusunda yaşamaya çalışıcam[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]sende böyle yaparım helale harama dikkat ederim diyorsan amenna, ama yok ben istemiyorum diyorsan güzelce ayrılalım" demiş[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]eşi "Ben uzun zaman önce tanışmıştım Nur'larla, hatta namazlarımı bile gizli kılıyordum ama senden korkuma söyleyemiyordum" demiş[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]çok sevinmiş asker[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]kısa bir zaman sonra [/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]bir gün kapı çalmış[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]yaşlı bir amca karşısında tesettürlü gördüğü hanıma[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]"Kusura bakma kızım yanlış geldim herhalde" demiş ve dönmüş[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]gelini "Baba dur, doğru geldin, buyur içeri gir anlatayım sana" demiş[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]durumu öğrenen adam çok mutlu olmuş, oğluyla sarılmışlar, ağlamışlar..[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]Dualarını kabul eden Rabbi'ne şükretmiş[/COLOR][/FONT] hakkınızı helal edin uzun oldu biraz ama her hatırlayışımda etkilenirim sizlerlede paylaşmak istedim [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Eyyub a.s sabrı ile ilgili acil cvp
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…