Fatiha, en güzel duadır.

Kýrýk Testi

Well-known member
Dua okuyacağım zaman bir hadis-i şeriften istinbatla Fatiha Suresi'ni okuyorum; sonra da (meâlen) "Allah'ım, işte bu şifa vesilesi Fatihadır; Sen de Şâfî'sin, şifa veren yalnız Sensin. Senden başka şifâ verebilecek kimse ve Senin şifandan başka da şifa yoktur. Hastalığımı gider; bu derdime deva ver. Hastalıktan hiçbir eser bırakmayacak bir şifa nasip et." diyorum.
Evet, en güzel dua Fatiha'dır. Samimi bir kalble hangi hastalığa okunursa okunsun -biiznillah- şifa vesilesi olur. Zaten, Fatiha'nın isimlerinden biri de Şâfiye'dir. Ayrıca, yirmi kadar başka isimleri de vardır. Mesela: namazda okunması vacip olduğundan Sûretu's-Salât; başlı başına yeterli olduğundan Vâfiye ve Kâfiye; bütün sûrelerin aslı ve özü durumunda olduğundan Ümm'ül-Kitab ve Esas bu isimlerden bazılarıdır.

Siz de her türlü dert ve sıkıntınızın izâlesi için Fatiha'yı okuyup, "Rabbim, işte bu sure Kâfiye'dir. Senin izin ve inayetinle her derde yetebilir. Sen Kâfisin. Okuduğum şu sure hürmetine dert ve sıkıntılarım hususunda bana yardımcı ol." diyebilirsiniz.
M.Fethullah Gülen

Furkan_-_

Well-known member
(Senden önce hiç bir peygambere verilmeyen, sadece sana verilen iki nurla seni müjdeliyorum. Bunlar Fatiha suresiyle, Bekara suresinin son âyetleridir. Bu ikisini okursan, istediğin mutlaka verilir.) [Müslim]