Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
İslam Akaidi ve Fıkıh
İslamın Şartları
Namaz Kılmak
fatiha suresinin anlamını kaçımız biliyoruz acaba?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Eyvàh!" data-source="post: 57087" data-attributes="member: 12"><p><span style="font-size: 12px">Fatiha suresi Rabbimizin insanlara ilk beyanidir ilk aciklamasidir .. alak suresinin 1. ayetinde Peygamberimiz bu mesajı rabbi adina okuyarak rabbinin en buyuk oldugunu ilan etmis ve insanlari uyarmistir..</span></p><p><span style="font-size: 12px">kalk hemen uyar ve rabbinin en en buyuk oldugunu ilan et ! emrini alan peygamberimiz safa tepesine cikmis ve ya sabahah ya sabahah diye seslenmistir ..bu davete gelenlere ....su dagin arkasinda size saldirmak isteyen bir suvari birligi var desem bana inanir misiniz ? dedikten sonra ..onlarin evet cevabi ile kendisine duyulan guveni teyit ettirten peygamberimiz topluma msji iletmistir ..</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">ey insanlar!!! rahman ve rahim olan Allah adina okuyorum...</span></p><p><span style="font-size: 12px">hamd ,ovgu alemlerin rabbi,rahman, rahim, din gunu sahibi Allah`adir. </span></p><p><span style="font-size: 12px">yalniz sana ibadet ederiz ve yalniz senden yardim dileriz ...bizi uzerine gazap dokulmuslerin ve saskinliga sapmislarin </span></p><p><span style="font-size: 12px">yolunun disindaki,,kendilerine nimet verdiklerinin yolu olan dostdogru yola giden yoldan ilet ...</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">Peygamberimiz rabbi adina okumus ... rabbinin en buyuk oldugunu ilan etmis ve insanlari uyararak ilk gorevini tamamlamistir..</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">iste Fatiha suresinin Kur`an`imizdaki, dinimizdeki konumu budur... bu noktadan hareket edilmeden, bu husus bilinmeden, Fatiha suresinin anlasilmasi mumkun degildir ...</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">fatiha suresinde dikkat edilmesi gereken bir husuta Kur`an in icazidir .. yani kisa ve oz anlatimidir bu kisacik sure imaniyla , ameliyle ve kissasiyla Kur`an`i temsil eder mahiyettedir.[size=11pt]</span></p><p>[/size]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Eyvàh!, post: 57087, member: 12"] [size=3]Fatiha suresi Rabbimizin insanlara ilk beyanidir ilk aciklamasidir .. alak suresinin 1. ayetinde Peygamberimiz bu mesajı rabbi adina okuyarak rabbinin en buyuk oldugunu ilan etmis ve insanlari uyarmistir.. kalk hemen uyar ve rabbinin en en buyuk oldugunu ilan et ! emrini alan peygamberimiz safa tepesine cikmis ve ya sabahah ya sabahah diye seslenmistir ..bu davete gelenlere ....su dagin arkasinda size saldirmak isteyen bir suvari birligi var desem bana inanir misiniz ? dedikten sonra ..onlarin evet cevabi ile kendisine duyulan guveni teyit ettirten peygamberimiz topluma msji iletmistir .. ey insanlar!!! rahman ve rahim olan Allah adina okuyorum... hamd ,ovgu alemlerin rabbi,rahman, rahim, din gunu sahibi Allah`adir. yalniz sana ibadet ederiz ve yalniz senden yardim dileriz ...bizi uzerine gazap dokulmuslerin ve saskinliga sapmislarin yolunun disindaki,,kendilerine nimet verdiklerinin yolu olan dostdogru yola giden yoldan ilet ... Peygamberimiz rabbi adina okumus ... rabbinin en buyuk oldugunu ilan etmis ve insanlari uyararak ilk gorevini tamamlamistir.. iste Fatiha suresinin Kur`an`imizdaki, dinimizdeki konumu budur... bu noktadan hareket edilmeden, bu husus bilinmeden, Fatiha suresinin anlasilmasi mumkun degildir ... fatiha suresinde dikkat edilmesi gereken bir husuta Kur`an in icazidir .. yani kisa ve oz anlatimidir bu kisacik sure imaniyla , ameliyle ve kissasiyla Kur`an`i temsil eder mahiyettedir.[size=11pt][/size] [/size] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
İslam Akaidi ve Fıkıh
İslamın Şartları
Namaz Kılmak
fatiha suresinin anlamını kaçımız biliyoruz acaba?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…