Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
FELLUCE
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="molla_zehra" data-source="post: 60836" data-attributes="member: 30"><p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">FELLUCE</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Medeniyetin Felluce çağındayım.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Ne tarafa dönsem kan,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Baba uyan,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Ey uyuyan dünya uyan.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Çocuğundur artık kanayan.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Baba uyan, uyandır kardeşimi,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Kim bizi postallar altında ezen?</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Bizi kirleten kim?</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Saçından sürüklenen kardeşim nerede?</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Nerde kayarken dilek tuttuğum yıldızlar.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Kirpiklerime yağan sabah güneşi.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Elimi uzattığımda dokunduğum gökyüzü, nerede?</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Nerede, her hafta pazara giderken</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Sımsıkı tutunduğum o nasırlı ellerin?</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Rahmet mi bu yağan baba?</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Yoksa azap mı?</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Sanki bir kapı açılıyor düşümde,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Masalımın ilk çağından,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Kör bir kuyuya düşüyorum.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Güneşin imparatorluğundan,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Karanlığın zaferi çıkıyor karşıma.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Yarım kalan düşlerimde.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Masal yüzlü bebekler ağlıyor hala.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Filistin duvarında,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Çocuğuna sarılan bir baba,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Kudurmuş bir işgali,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Dünyanın beynine kazıyor.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Necef de, Bağdat da, Çeçenya da,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Bir çağ yanıyor baba,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Bir çağ yanıyor ve bir kez daha yıkılıyorum.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Ve bir kez daha adım kanlarla</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Zulmün kitabına yazılıyor.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Böyle mi olmalıydı baba.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Bükülmeyen bileyin,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Taşlarla kırılmalı.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Adın teröriste çıkmalıydı.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Senin katilin aklanmalı.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Bir imparatorluğun</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Nazar boncuğu Mostar, yıkılmalıydı,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Böyle olmamalıydı baba.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Böyle olmamalıydı,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">İşgale karşı koymanın bedeli</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Senin kapanan gözlerini seyretmek,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Olmamalıydı.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Baba uyan, ne olur uyan</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Evladındır artık kanayan.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Haçlı seferlerinde hep,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Hep ben ölmeliydim öyle mi?</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Doğudan, batıya,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Her mezara kendimi gömmeliydim.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Böyle miydi baba?</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Oysa Tuna nehri kadar özgürlüktüm ben,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Dicleydim, Fırattım vatandım ben.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Bir avuç su, bir karış toprak,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Değildim ben.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Baba ne kaldı şimdi Felluce den?</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">O da yanıyor şimdi, Musul gibi,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Kerkük gibi, Filistin gibi.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Yanıyor sapan taşlarının,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">suskun dilindeki ateşten.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Kimin olursa olsun artık,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Bu kanlı zafer.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Adını kim koyarsa koysun bu zalim çağın.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Eğer camide vuruyorlarsa yaralı bir babayı camiden.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Bu zulme alkış tutan,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Bu zulme sessiz kalan,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Herkes utansın.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Baba uyan, evladındır şimdi kanayan.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Ey bana büyük, kainata küçük dünya,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Sen yabancı değilsin çocuk ölümlerine,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Ana yüreğinin böyle göğüsten sökülmesine,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Şahitliğin taa Kızılderili kabuslarından.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Çok ağladığın olmuş zenci kölelerin,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Zincirli bembeyaz ellerine.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Sen onları da kurtaramamışsın ya.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Eyvah! Eyvah!</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Şimdi, şimdi ne Mescid-i Aksa,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Ne Süleyman mabedi,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Hatırla,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Alnından vurulan Ramazan’ı</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Bayrama yetişemedi.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Şu kan kusan ağzında,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Bayat bir şekeri bile çiğneyemedin.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Uyan baba, baba uyan!</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Utan ey uyuyan dünyam utan,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Düşlerime daha turnalar girecekti.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Uyan!</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Utan!</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Utan.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #f50000">Bedirhan Gökçe</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="molla_zehra, post: 60836, member: 30"] [center][color=#f50000]FELLUCE Medeniyetin Felluce çağındayım. Ne tarafa dönsem kan, Baba uyan, Ey uyuyan dünya uyan. Çocuğundur artık kanayan. Baba uyan, uyandır kardeşimi, Kim bizi postallar altında ezen? Bizi kirleten kim? Saçından sürüklenen kardeşim nerede? Nerde kayarken dilek tuttuğum yıldızlar. Kirpiklerime yağan sabah güneşi. Elimi uzattığımda dokunduğum gökyüzü, nerede? Nerede, her hafta pazara giderken Sımsıkı tutunduğum o nasırlı ellerin? Rahmet mi bu yağan baba? Yoksa azap mı? Sanki bir kapı açılıyor düşümde, Masalımın ilk çağından, Kör bir kuyuya düşüyorum. Güneşin imparatorluğundan, Karanlığın zaferi çıkıyor karşıma. Yarım kalan düşlerimde. Masal yüzlü bebekler ağlıyor hala. Filistin duvarında, Çocuğuna sarılan bir baba, Kudurmuş bir işgali, Dünyanın beynine kazıyor. Necef de, Bağdat da, Çeçenya da, Bir çağ yanıyor baba, Bir çağ yanıyor ve bir kez daha yıkılıyorum. Ve bir kez daha adım kanlarla Zulmün kitabına yazılıyor. Böyle mi olmalıydı baba. Bükülmeyen bileyin, Taşlarla kırılmalı. Adın teröriste çıkmalıydı. Senin katilin aklanmalı. Bir imparatorluğun Nazar boncuğu Mostar, yıkılmalıydı, Böyle olmamalıydı baba. Böyle olmamalıydı, İşgale karşı koymanın bedeli Senin kapanan gözlerini seyretmek, Olmamalıydı. Baba uyan, ne olur uyan Evladındır artık kanayan. Haçlı seferlerinde hep, Hep ben ölmeliydim öyle mi? Doğudan, batıya, Her mezara kendimi gömmeliydim. Böyle miydi baba? Oysa Tuna nehri kadar özgürlüktüm ben, Dicleydim, Fırattım vatandım ben. Bir avuç su, bir karış toprak, Değildim ben. Baba ne kaldı şimdi Felluce den? O da yanıyor şimdi, Musul gibi, Kerkük gibi, Filistin gibi. Yanıyor sapan taşlarının, suskun dilindeki ateşten. Kimin olursa olsun artık, Bu kanlı zafer. Adını kim koyarsa koysun bu zalim çağın. Eğer camide vuruyorlarsa yaralı bir babayı camiden. Bu zulme alkış tutan, Bu zulme sessiz kalan, Herkes utansın. Baba uyan, evladındır şimdi kanayan. Ey bana büyük, kainata küçük dünya, Sen yabancı değilsin çocuk ölümlerine, Ana yüreğinin böyle göğüsten sökülmesine, Şahitliğin taa Kızılderili kabuslarından. Çok ağladığın olmuş zenci kölelerin, Zincirli bembeyaz ellerine. Sen onları da kurtaramamışsın ya. Eyvah! Eyvah! Şimdi, şimdi ne Mescid-i Aksa, Ne Süleyman mabedi, Hatırla, Alnından vurulan Ramazan’ı Bayrama yetişemedi. Şu kan kusan ağzında, Bayat bir şekeri bile çiğneyemedin. Uyan baba, baba uyan! Utan ey uyuyan dünyam utan, Düşlerime daha turnalar girecekti. Uyan! Utan! Utan. Bedirhan Gökçe[/color][/center] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
FELLUCE
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…