Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Filistinli çoçuğun Vasiyeti
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="medine gülü" data-source="post: 13907" data-attributes="member: 221"><p></p><p style="text-align: center"><p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">Bu vasiyeti yazmak nerden aklıma geldi </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">bilmiyorum. Muhammed </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">Dürre;nin okul yolunda terör devleti İsrail </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">askerleri tarafından haince </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">öldürülmesinden sonra, korkup okuldan almıştı </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">annem beni, o günden </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">beri hiç bir şey yazmadım. Oysa okula gitmeyi, </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">okuyup pilot olmayı o </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">kadar çok istiyordum ki!.. Okulu bıraktıktan ve </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">göğümüzü annemin </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">duman yada sis dediği karabulutların kaplamasından </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">sonra,sen </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">büyüyünce ne olacaksın diyenlere ;ben büyümeyeceğimki </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">diyorum. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">Annem birinci intifadada ayaklarını ve gözlerini kaybetmiş. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">Büyük </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">abim Abdullah’ın cesedi başında ağıtlar yakarken, bir </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">kurşun da onun </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">ayağına sıkmışlar, şimdi evden dışarı çıkamıyor ve </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">hep ağlıyor. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">Abdullah abimden çok; daha on ekiz yaşında şehit olan </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">Raşit abime </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">ağlıyor gizli gizli ağlıyor içten içe ağlıyor; ara sıra topluyor </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">kendini ve </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">gözlerini semaya dikip ;Mescid-i Aksa için feda olsun </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">yavrum diyor. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">Babamı ben hiç görmedim, hapiste miymiş neymiş. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">Bir gece ansızın </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">alıp götürmüşler şu Filistin’den daha küçük olan </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">hapishaneler varmış, </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">babam orda yatarmış. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">Annemle ikimiz kaldığımızdan beri annem benimle çok </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">ilgileniyor, </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">yanından ayırmak istemiyor, Hanzalam deyip, durup </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">durup tekrar </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">sarılıyor. Komşu teyzelerle konuşurken duydum, o </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">benim son parçam, </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">gencecik fidanım; ona da bir şey olursa ben yaşayamam; </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">diyordu. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">Bizim bur da gökyüzü, ben kendimi bildim bileli, simsiyah </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">ve yanık </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">yanık kokuyor. Ne vakit anne neden böyle desem sis, </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">duman, iklim </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">kötü diyordu. Ha son dönemde sıkça ; boom, boom diye </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">sesler duyuyordum, </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">o sesler ne zaman ortaya çıksa annem telaşla ;Hanzalam </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">Hanzalam diye </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">sürünerek yanıma gelir, kulaklarımı kapar, üzerime kapanır, </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">adeta üstüme </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">etten duvar örerdi. Ben ;anne ne oluyor desem, ; </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">gökgürültüsü oğlum </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">şimdi geçer diyordu. Bu masala ilk zamanlar çok </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">inanmıştım ama artık </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">gerçekleri biliyorum. Mahmut israil sınırına gitmiş geçen </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">ay dedesiyle; </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">israil semaları masmaviymiş, hiç gök gürültüsü de yokmuş </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">Anne ben oynamaya gidiyorum; dediğimde, ;sen </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">büyüdükçe daha çok </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">oynamaya başladın; diyor. Hafifçe kızdığını </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">fark ediyorum, öpüyorum </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">esmer yanaklarından ve koşuyorum kaderime. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">Annem bilmiyor ki; ben </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">abim Abdullahın sapanını tavanda bulduğumdan beri, </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">arkadaşlarla </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">toplanıp şeytan taşlamaya gidiyorum. Annem beni top </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">peşinde koşuyor </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">sanıyor; nerden bilecek ki tek kale maç yapacak kadar </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">bile arkadaşım kalmadı!.. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">Mahalle maçları yapardık eskiden, şimdi mahalle mi </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">kaldı ki mahalle </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">maçı yapalım .Şu diğer adı enkaz olan Filistin de kaç </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">çocuğun birinci </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">adı şehit oldu biliyor musun; Şehit Mahmut, Şehit Vaad, </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">Şehit Yasin, </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">Şehit Raşid, Şehit Hanzala, Şehit Hanzala, Şehit Hanzala </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">Bundan sonrasını anneme okur musunuz? Malum </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">o okuyamaz: </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">Annecim hakkını helal et yüzbinlerce mazlum çocuk gibi, </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">ben de böyle </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">olmasını istemezdim sana söyleyecektim, erken iyileşir </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">diye bekledim </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">hemen geçer diye geciktim ama geçmedi geçen gün </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">şeytan taşlarken </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">misket bombası attılar üzerimize; beni bir kurşun sıyırdı </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">geçti, çok kanım </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">aktı, eve zor attım kendimi hani üşüyordum ya kaç </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">gecedir; kansızlıktandı </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">sanırım. En yakın hastane kaç şehir ötede anne; </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">hastaneler mücahit </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">abilerle dolu, hem seni perişan etmek istemedim, </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">geçer dedim geçmedi anne. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">Hep sabaha karşı abilerimi rüyamda görüyorum, </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">bir gülümsüyorlar ki </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">sorma gel, gel; diyorlar koşuyorum onlara doğru, </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">altlarından ırmaklar </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">akan yemyeşil çimenlerle örülüyor her yanım sen </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">de yanımda ol istiyorum; </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">anne anne anne diye seni çağırırken, sen sesime </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">uyanıp kaldırıyorsun </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">beni o en güzel rüyadan. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">Anneciğim benim vaktim azaldı sana bir kaç vasiyetim </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">olacak. Geçen </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">arkadaşların ailesi yemiş zehirlenmişler. Komşulara </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">okut, üzerinde U.N; </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">yazan hiç bir paketten bişey yemeAnne; içinde </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">mücadele ve dua </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">ayetlerini bol okuduğum Kelamullahı, Kur;an;a yeni </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">geçen İbrahim;e verir </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">misin? Ayakkabılarım Halil;inkinden sağlamonun ikisi </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">de yırtık, benim teki </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">yırtık, az yama yaparlar; o yahudi askerlerinden </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">kaçamıyor; ayakkabılarımı </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">halile ver olur mu? Beyaz kedim bulut;u benim yerime ; </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">gökgürültüleri;nden </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">sakla olur mu? Ona etten duvar ör;ha kulaklarını </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">tıkamayı da unutma </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">Abdullah abimin sapanını yastığımın altına bırakıyorum </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">ola ki israil askerleri </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">eve kadar gelir, onlara atarsın; taş ta var ocağın orda, </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">kendi ellerimle sectim; </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">onları kullan; iyi kavis alır onlar. Arkamdan ağlama </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">desem de bilirim içten </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">içe ağlarsın hemde dört farklı şekilde ağlarsın; benim </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">ağlama anam; dediğim </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">aklına gelir; döner birde bunun için ağlarsın ağla anam, </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">gökyümüz açılmıyor </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">madem, için açılsın be anam ağla doyasıya </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">Gülümsememek elde değil; benim neyim var ki vasiyet </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">yazdım aaa </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">unutmadan; çamurdan uçağımı yeni doğan amcaoğlum </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">Umuta verirsin; </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">onun masmavi gözleri gökyüzüne daha çok benziyor. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">Sen hep derdinya Allah iyileri erken alırmış yanına. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">Arasıra yaramazım diye okşardınya beni; iyiliğime </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">şahit olur musun anne? </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">Çocuklar günahsız olurmuş ama, </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">acılar beni çok büyüttü. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">İçim dağ gibi anne, </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">içim dağ gibi anne, </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'"></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">Atamayacağım taşlar için, Filistin halkından ve Kudüs </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">davasından affımı dilerim</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: red">alıntı</span></span></span></p> </p></blockquote><p></p>
[QUOTE="medine gülü, post: 13907, member: 221"] [SIZE=4][FONT=Microsoft Sans Serif][/FONT][/SIZE] [CENTER][CENTER][COLOR=red][COLOR=black][FONT='Microsoft Sans Serif']Bu vasiyeti yazmak nerden aklıma geldi bilmiyorum. Muhammed Dürre;nin okul yolunda terör devleti İsrail askerleri tarafından haince öldürülmesinden sonra, korkup okuldan almıştı annem beni, o günden beri hiç bir şey yazmadım. Oysa okula gitmeyi, okuyup pilot olmayı o kadar çok istiyordum ki!.. Okulu bıraktıktan ve göğümüzü annemin duman yada sis dediği karabulutların kaplamasından sonra,sen büyüyünce ne olacaksın diyenlere ;ben büyümeyeceğimki diyorum. Annem birinci intifadada ayaklarını ve gözlerini kaybetmiş. Büyük abim Abdullah’ın cesedi başında ağıtlar yakarken, bir kurşun da onun ayağına sıkmışlar, şimdi evden dışarı çıkamıyor ve hep ağlıyor. Abdullah abimden çok; daha on ekiz yaşında şehit olan Raşit abime ağlıyor gizli gizli ağlıyor içten içe ağlıyor; ara sıra topluyor kendini ve gözlerini semaya dikip ;Mescid-i Aksa için feda olsun yavrum diyor. Babamı ben hiç görmedim, hapiste miymiş neymiş. Bir gece ansızın alıp götürmüşler şu Filistin’den daha küçük olan hapishaneler varmış, babam orda yatarmış. Annemle ikimiz kaldığımızdan beri annem benimle çok ilgileniyor, yanından ayırmak istemiyor, Hanzalam deyip, durup durup tekrar sarılıyor. Komşu teyzelerle konuşurken duydum, o benim son parçam, gencecik fidanım; ona da bir şey olursa ben yaşayamam; diyordu. Bizim bur da gökyüzü, ben kendimi bildim bileli, simsiyah ve yanık yanık kokuyor. Ne vakit anne neden böyle desem sis, duman, iklim kötü diyordu. Ha son dönemde sıkça ; boom, boom diye sesler duyuyordum, o sesler ne zaman ortaya çıksa annem telaşla ;Hanzalam Hanzalam diye sürünerek yanıma gelir, kulaklarımı kapar, üzerime kapanır, adeta üstüme etten duvar örerdi. Ben ;anne ne oluyor desem, ; gökgürültüsü oğlum şimdi geçer diyordu. Bu masala ilk zamanlar çok inanmıştım ama artık gerçekleri biliyorum. Mahmut israil sınırına gitmiş geçen ay dedesiyle; israil semaları masmaviymiş, hiç gök gürültüsü de yokmuş Anne ben oynamaya gidiyorum; dediğimde, ;sen büyüdükçe daha çok oynamaya başladın; diyor. Hafifçe kızdığını fark ediyorum, öpüyorum esmer yanaklarından ve koşuyorum kaderime. Annem bilmiyor ki; ben abim Abdullahın sapanını tavanda bulduğumdan beri, arkadaşlarla toplanıp şeytan taşlamaya gidiyorum. Annem beni top peşinde koşuyor sanıyor; nerden bilecek ki tek kale maç yapacak kadar bile arkadaşım kalmadı!.. Mahalle maçları yapardık eskiden, şimdi mahalle mi kaldı ki mahalle maçı yapalım .Şu diğer adı enkaz olan Filistin de kaç çocuğun birinci adı şehit oldu biliyor musun; Şehit Mahmut, Şehit Vaad, Şehit Yasin, Şehit Raşid, Şehit Hanzala, Şehit Hanzala, Şehit Hanzala Bundan sonrasını anneme okur musunuz? Malum o okuyamaz: Annecim hakkını helal et yüzbinlerce mazlum çocuk gibi, ben de böyle olmasını istemezdim sana söyleyecektim, erken iyileşir diye bekledim hemen geçer diye geciktim ama geçmedi geçen gün şeytan taşlarken misket bombası attılar üzerimize; beni bir kurşun sıyırdı geçti, çok kanım aktı, eve zor attım kendimi hani üşüyordum ya kaç gecedir; kansızlıktandı sanırım. En yakın hastane kaç şehir ötede anne; hastaneler mücahit abilerle dolu, hem seni perişan etmek istemedim, geçer dedim geçmedi anne. Hep sabaha karşı abilerimi rüyamda görüyorum, bir gülümsüyorlar ki sorma gel, gel; diyorlar koşuyorum onlara doğru, altlarından ırmaklar akan yemyeşil çimenlerle örülüyor her yanım sen de yanımda ol istiyorum; anne anne anne diye seni çağırırken, sen sesime uyanıp kaldırıyorsun beni o en güzel rüyadan. Anneciğim benim vaktim azaldı sana bir kaç vasiyetim olacak. Geçen arkadaşların ailesi yemiş zehirlenmişler. Komşulara okut, üzerinde U.N; yazan hiç bir paketten bişey yemeAnne; içinde mücadele ve dua ayetlerini bol okuduğum Kelamullahı, Kur;an;a yeni geçen İbrahim;e verir misin? Ayakkabılarım Halil;inkinden sağlamonun ikisi de yırtık, benim teki yırtık, az yama yaparlar; o yahudi askerlerinden kaçamıyor; ayakkabılarımı halile ver olur mu? Beyaz kedim bulut;u benim yerime ; gökgürültüleri;nden sakla olur mu? Ona etten duvar ör;ha kulaklarını tıkamayı da unutma Abdullah abimin sapanını yastığımın altına bırakıyorum ola ki israil askerleri eve kadar gelir, onlara atarsın; taş ta var ocağın orda, kendi ellerimle sectim; onları kullan; iyi kavis alır onlar. Arkamdan ağlama desem de bilirim içten içe ağlarsın hemde dört farklı şekilde ağlarsın; benim ağlama anam; dediğim aklına gelir; döner birde bunun için ağlarsın ağla anam, gökyümüz açılmıyor madem, için açılsın be anam ağla doyasıya Gülümsememek elde değil; benim neyim var ki vasiyet yazdım aaa unutmadan; çamurdan uçağımı yeni doğan amcaoğlum Umuta verirsin; onun masmavi gözleri gökyüzüne daha çok benziyor. Sen hep derdinya Allah iyileri erken alırmış yanına. Arasıra yaramazım diye okşardınya beni; iyiliğime şahit olur musun anne? Çocuklar günahsız olurmuş ama, acılar beni çok büyüttü. İçim dağ gibi anne, içim dağ gibi anne, Atamayacağım taşlar için, Filistin halkından ve Kudüs davasından affımı dilerim[/FONT][/COLOR][COLOR=black][/COLOR][/COLOR][/CENTER] [CENTER][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=red]alıntı[/COLOR][/FONT][/COLOR][/CENTER][/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Filistinli çoçuğun Vasiyeti
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…