Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nurdan Makaleler
Fitne Zamanı ve Müsbet Hareket
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="faris" data-source="post: 455752" data-attributes="member: 1006387"><p>yani burada meseleye nasıl ve nereden bakıldığı çok önemlidir. yani bu benim mesleğime karşı tahkir edici bir gözle bakarsak öyle görmek mümkündür. ama yok buradaki meseleler Risale-i Nurdan derç edilmiş tavsiyeler ve uygulamalar olarak bakar isek hem dünyada hem ahirette rahat ederiz. Aksi takdirde ne iç dünyamız nede çevremiz rahat olmadığı gibi ahiretimizi de arızalandırırız.. Hem bizler defalarca müsbet hareket diyoruz ağzımızdan nefsani bir şey çıkmadığı hep risaleden mevzuları naklettiğimiz halde bize neden kötü nazarla bakılıp kötü niyetli ruhu habise diye önyargılı olunuyor, yani burada bir durup kendimizi sorgulamamız gerekir. Biz mi kendi mesleğimize çok taasubane bakıyor ve başka meslekleri yok sayıyoruz, yoksa diğer meslekler mi bizim mesleğimize taaruza geçiyor yoksa ali bir mesele ve hakikat mi ifade ediliyor. Yani anlamıyorum bütün meseleleri dönüp dolaştırıp hizmet hareketine veya bazı şahıslara ilintilemek ve akabinde damarıma dokundu diyerek küsmeler, ithamlar yani biraz aklı selim olmak soğukkanlı olmak yani karşındakilerinin mümin olduğunu bilmek yani kardeşiz işte nasıl bir annede ve babadan kardeşiniz oluyorsa işte bizler de öyleyiz bir annenin ve babanın evladlarıyız niye bizi anlamak için bu kadar zorlanılıyor işler bu kadar yokuşa sürülüyor en ufak bir dönüşte üzerimiz çiziliyor. Yani bazen diyorum bunları ifade etmekte hata mı ediyorum sonra diyorum geçmişte aynı hataya sende düşmüştün yıldız sandığın yıldız böceğinden öte değil seni ancak bazen aydınlatıyor çoğu zaman karanlıkta bırakıyor sana daimi bir güneşi bulduranın zekatını vermelisin..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="faris, post: 455752, member: 1006387"] yani burada meseleye nasıl ve nereden bakıldığı çok önemlidir. yani bu benim mesleğime karşı tahkir edici bir gözle bakarsak öyle görmek mümkündür. ama yok buradaki meseleler Risale-i Nurdan derç edilmiş tavsiyeler ve uygulamalar olarak bakar isek hem dünyada hem ahirette rahat ederiz. Aksi takdirde ne iç dünyamız nede çevremiz rahat olmadığı gibi ahiretimizi de arızalandırırız.. Hem bizler defalarca müsbet hareket diyoruz ağzımızdan nefsani bir şey çıkmadığı hep risaleden mevzuları naklettiğimiz halde bize neden kötü nazarla bakılıp kötü niyetli ruhu habise diye önyargılı olunuyor, yani burada bir durup kendimizi sorgulamamız gerekir. Biz mi kendi mesleğimize çok taasubane bakıyor ve başka meslekleri yok sayıyoruz, yoksa diğer meslekler mi bizim mesleğimize taaruza geçiyor yoksa ali bir mesele ve hakikat mi ifade ediliyor. Yani anlamıyorum bütün meseleleri dönüp dolaştırıp hizmet hareketine veya bazı şahıslara ilintilemek ve akabinde damarıma dokundu diyerek küsmeler, ithamlar yani biraz aklı selim olmak soğukkanlı olmak yani karşındakilerinin mümin olduğunu bilmek yani kardeşiz işte nasıl bir annede ve babadan kardeşiniz oluyorsa işte bizler de öyleyiz bir annenin ve babanın evladlarıyız niye bizi anlamak için bu kadar zorlanılıyor işler bu kadar yokuşa sürülüyor en ufak bir dönüşte üzerimiz çiziliyor. Yani bazen diyorum bunları ifade etmekte hata mı ediyorum sonra diyorum geçmişte aynı hataya sende düşmüştün yıldız sandığın yıldız böceğinden öte değil seni ancak bazen aydınlatıyor çoğu zaman karanlıkta bırakıyor sana daimi bir güneşi bulduranın zekatını vermelisin.. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nurdan Makaleler
Fitne Zamanı ve Müsbet Hareket
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…