Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Dil Merkezi
Fransızca Öğreniyorum
Fransızca Gramer-özel kullanımlar
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Kýrýk Testi" data-source="post: 173142" data-attributes="member: 358"><p><span style="color: #ff0000">LE PASSE COMPOSE</span></p><p><span style="color: #ff0000"></span>Fransızca’da gerçekleşmiş bir olayı anlatmak için iki çeşit geçmiş zaman kullanılır. <span style="color: red"></span></p><p><span style="color: red">Passe simple ve passé</span> <span style="color: red">composé</span> olarak adlandırılırlar. <span style="color: red">Passé simple</span> konuşma dilinde kullanılmamaktadır,</p><p>yazı dilinde azda olsa kullanımı mevcuttur.</p><p></p><p><span style="color: red">Passé composé</span> birleşik bir zamandır ve oluşumunda ana fiile bağlı olarak iki farklı yardımcı</p><p>fiil <span style="color: red">(avoir, être)</span> rol alır. <span style="color: red">Être</span> yardımcı fiili ile çekimi yapılan fiillerin sonuna dişil varlıklar için -<span style="color: red">e</span></p><p><span style="color: red"></span>feminen eki, çoğul isim ve pronounlarda ise bu fiillerin sonuna <span style="color: red">–s</span> çoğul eki gelir.</p><p></p><p>Emploi du <span style="color: red">Passé Composé</span> <span style="color: black">(Kullanım)</span></p><p><span style="color: black"></span><span style="color: red">1.</span> Geçmişte belirli veya belirsiz bir zamanda gerçekleşmiş bir olayı anlatmada kullanılır:</p><p>J'ai aimé le concert. – Konseri sevdim.</p><p>Je me suis levé à sept heures, j’ai allumé la radio et je suis entré dans la salle de bain.</p><p>Saat yedide kalktım, radyoyu açtım ve banyoya girdim.</p><p></p><p><span style="color: red">2.</span> Geçmişte yapılmış fakat etkisi günümüze kadar devam eden veya geçmişte başlamış ve</p><p>günümüze kadar devam eden hadiselerin anlatımında kullanılır:</p><p>Je suis déjà tombé trois fois. – Zaten üç defa düştüm.</p><p>J’ai mangé tous tes chocolats. –Bütün çikolatanı yedim.</p><p></p><p><span style="color: red">3.</span> Gözlem, deneyim veya genel gerçekliklerin sonuçlarını belirtmek için kullanılır:</p><p></p><p><span style="color: red">4.</span> Nadiren futur antérieur zamanının yerine kullanılır:</p><p>Ne quittez pas le bureau, j’ai bientôt fini mon travail.</p><p>Büroyu terk etmeyin, biraz sonra işimi bitirmiş olacağım.</p><p>J’ai fini dans 5 minutes. — 5 dakikaya bitirmiş olacağım.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kýrýk Testi, post: 173142, member: 358"] [COLOR=#ff0000]LE PASSE COMPOSE [/COLOR]Fransızca’da gerçekleşmiş bir olayı anlatmak için iki çeşit geçmiş zaman kullanılır. [COLOR=red] Passe simple ve passé[/COLOR] [COLOR=red]composé[/COLOR] olarak adlandırılırlar. [COLOR=red]Passé simple[/COLOR] konuşma dilinde kullanılmamaktadır, yazı dilinde azda olsa kullanımı mevcuttur. [COLOR=red][/COLOR] [COLOR=red]Passé composé[/COLOR] birleşik bir zamandır ve oluşumunda ana fiile bağlı olarak iki farklı yardımcı fiil [COLOR=red](avoir, être)[/COLOR] rol alır. [COLOR=red]Être[/COLOR] yardımcı fiili ile çekimi yapılan fiillerin sonuna dişil varlıklar için -[COLOR=red]e [/COLOR]feminen eki, çoğul isim ve pronounlarda ise bu fiillerin sonuna [COLOR=red]–s[/COLOR] çoğul eki gelir. Emploi du [COLOR=red]Passé Composé[/COLOR] [COLOR=black](Kullanım) [/COLOR][COLOR=red]1.[/COLOR] Geçmişte belirli veya belirsiz bir zamanda gerçekleşmiş bir olayı anlatmada kullanılır: J'ai aimé le concert. – Konseri sevdim. Je me suis levé à sept heures, j’ai allumé la radio et je suis entré dans la salle de bain. Saat yedide kalktım, radyoyu açtım ve banyoya girdim. [COLOR=red]2.[/COLOR] Geçmişte yapılmış fakat etkisi günümüze kadar devam eden veya geçmişte başlamış ve günümüze kadar devam eden hadiselerin anlatımında kullanılır: Je suis déjà tombé trois fois. – Zaten üç defa düştüm. J’ai mangé tous tes chocolats. –Bütün çikolatanı yedim. [COLOR=red]3.[/COLOR] Gözlem, deneyim veya genel gerçekliklerin sonuçlarını belirtmek için kullanılır: [COLOR=red][/COLOR] [COLOR=red]4.[/COLOR] Nadiren futur antérieur zamanının yerine kullanılır: Ne quittez pas le bureau, j’ai bientôt fini mon travail. Büroyu terk etmeyin, biraz sonra işimi bitirmiş olacağım. J’ai fini dans 5 minutes. — 5 dakikaya bitirmiş olacağım. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Dil Merkezi
Fransızca Öğreniyorum
Fransızca Gramer-özel kullanımlar
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…