Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Dil Merkezi
Fransızca Öğreniyorum
Fransızca Gramer-özel kullanımlar
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Kýrýk Testi" data-source="post: 173143" data-attributes="member: 358"><p><span style="color: #ff0000">L’İMPARFAİT</span></p><p><span style="color: #ff0000"></span>Geçmişte süreklilik belirten veya bitmemiş devam eden eylemlerin eylemlerim</p><p>anlatılmasında kullanılan ve İngilizcede ki past continuous tense’e karşılık gelen zaman</p><p>kipidir.</p><p>Not:ikinci grup fiillerde L’imparfait çekim eklerinden(-<span style="color: red">ais, ais, ait, ions, iez, aient) önce</span></p><p><span style="color: red"></span></p><p><span style="color: #ff0000">Emploi de L’imparfait <span style="color: black">(Kullanım</span></span><span style="color: black">)</span></p><p><span style="color: black"></span><span style="color: red">1.</span> Geçmişte devamlılık arz eden, genel alışkanlık belirten olayların anlatımında kullanılır:</p><p></p><p>Chaque dimanche nous allions au cinéma. – Her cuma sinemaya giderdik.</p><p>Il venait me chercher tous les matins à huit heures. – Her sabah saat sekizde beni almaya</p><p>gelirdi.</p><p></p><p><span style="color: red">2.</span> Geçmişte devam eden bitmemiş olayları anlatmada kullanılır:</p><p>Quand j’étais aux États-Unis, j’ai vu un lion 5 mètre. – Ben amerikadayken bir aslan</p><p>gördüm 5 metre.</p><p></p><p><span style="color: red">3.</span> Geçmişte eş zamanlı olarak gerçekleşen olayların ifadesinde kullanılır:</p><p>Je regardais la télévision, quand il est entré. – O girdiğinde, televizyon izliyordum.</p><p></p><p><span style="color: red">4.</span> İstek ve dileklerin kibar bir ifade tarzı olarak kullanılır, İngilizcede ki would like yapısıyla</p><p>aynıdır:</p><p>Je voulais vous demander quel age vous avez.- Kaç yaşında olduğunuzu sormak isterdim.</p><p></p><p><span style="color: red">5.</span> Koşul belirten si cümlelerinde koşul belirtmek için kullanılır, İngilizce de if clause</p><p>tümcelerinin type 2 şekline denk gelir:</p><p>Si j avais plus d’argent, j achèterais une résidence. – Eğer daha fazla param olsaydı, bir</p><p>konak alırdım.</p><p></p><p><span style="color: red">6.</span> Kuvvetli bir arzuyu ifade etmede kullanılır, İngilizcede ki wish clause ve if only yapısıyla</p><p>benzer mantık taşır:</p><p>Ah ! Si j’étais jeune. – Keşke genç olsam.</p><p></p><p><span style="color: red">7.</span> Aller fiili L’imparfait zaman kipinde geçmişten görünen gelecek yapısını oluşturmada</p><p>kullanılır.</p><p>İls ont dit qu’il allait faire froid. – Havan soğuk olacağını söylediler.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kýrýk Testi, post: 173143, member: 358"] [COLOR=#ff0000]L’İMPARFAİT [/COLOR]Geçmişte süreklilik belirten veya bitmemiş devam eden eylemlerin eylemlerim anlatılmasında kullanılan ve İngilizcede ki past continuous tense’e karşılık gelen zaman kipidir. Not:ikinci grup fiillerde L’imparfait çekim eklerinden(-[COLOR=red]ais, ais, ait, ions, iez, aient) önce [/COLOR] [COLOR=#ff0000]Emploi de L’imparfait [COLOR=black](Kullanım[/COLOR][/COLOR][COLOR=black]) [/COLOR][COLOR=red]1.[/COLOR] Geçmişte devamlılık arz eden, genel alışkanlık belirten olayların anlatımında kullanılır: Chaque dimanche nous allions au cinéma. – Her cuma sinemaya giderdik. Il venait me chercher tous les matins à huit heures. – Her sabah saat sekizde beni almaya gelirdi. [COLOR=red]2.[/COLOR] Geçmişte devam eden bitmemiş olayları anlatmada kullanılır: Quand j’étais aux États-Unis, j’ai vu un lion 5 mètre. – Ben amerikadayken bir aslan gördüm 5 metre. [COLOR=red]3.[/COLOR] Geçmişte eş zamanlı olarak gerçekleşen olayların ifadesinde kullanılır: Je regardais la télévision, quand il est entré. – O girdiğinde, televizyon izliyordum. [COLOR=red]4.[/COLOR] İstek ve dileklerin kibar bir ifade tarzı olarak kullanılır, İngilizcede ki would like yapısıyla aynıdır: Je voulais vous demander quel age vous avez.- Kaç yaşında olduğunuzu sormak isterdim. [COLOR=red]5.[/COLOR] Koşul belirten si cümlelerinde koşul belirtmek için kullanılır, İngilizce de if clause tümcelerinin type 2 şekline denk gelir: Si j avais plus d’argent, j achèterais une résidence. – Eğer daha fazla param olsaydı, bir konak alırdım. [COLOR=red]6.[/COLOR] Kuvvetli bir arzuyu ifade etmede kullanılır, İngilizcede ki wish clause ve if only yapısıyla benzer mantık taşır: Ah ! Si j’étais jeune. – Keşke genç olsam. [COLOR=red]7.[/COLOR] Aller fiili L’imparfait zaman kipinde geçmişten görünen gelecek yapısını oluşturmada kullanılır. İls ont dit qu’il allait faire froid. – Havan soğuk olacağını söylediler. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Dil Merkezi
Fransızca Öğreniyorum
Fransızca Gramer-özel kullanımlar
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…