Konuya cevap cer

L’İMPARFAİT

Geçmişte süreklilik belirten veya bitmemiş devam eden eylemlerin eylemlerim

anlatılmasında kullanılan ve İngilizcede ki past continuous tense’e karşılık gelen zaman

kipidir.

Not:ikinci grup fiillerde L’imparfait çekim eklerinden(-ais, ais, ait, ions, iez, aient) önce

Emploi de L’imparfait (Kullanım)

1. Geçmişte devamlılık arz eden, genel alışkanlık belirten olayların anlatımında kullanılır:

Chaque dimanche nous allions au cinéma. – Her cuma sinemaya giderdik.

Il venait me chercher tous les matins à huit heures. – Her sabah saat sekizde beni almaya

gelirdi.

2. Geçmişte devam eden bitmemiş olayları anlatmada kullanılır:

Quand j’étais aux États-Unis, j’ai vu un lion 5 mètre. – Ben amerikadayken bir aslan

gördüm 5 metre.

3. Geçmişte eş zamanlı olarak gerçekleşen olayların ifadesinde kullanılır:

Je regardais la télévision, quand il est entré. – O girdiğinde, televizyon izliyordum.

4. İstek ve dileklerin kibar bir ifade tarzı olarak kullanılır, İngilizcede ki would like yapısıyla

aynıdır:

Je voulais vous demander quel age vous avez.- Kaç yaşında olduğunuzu sormak isterdim.

5. Koşul belirten si cümlelerinde koşul belirtmek için kullanılır, İngilizce de if clause

tümcelerinin type 2 şekline denk gelir:

Si j avais plus d’argent, j achèterais une résidence. – Eğer daha fazla param olsaydı, bir

konak alırdım.

6. Kuvvetli bir arzuyu ifade etmede kullanılır, İngilizcede ki wish clause ve if only yapısıyla

benzer mantık taşır:

Ah ! Si j’étais jeune. – Keşke genç olsam.

7. Aller fiili L’imparfait zaman kipinde geçmişten görünen gelecek yapısını oluşturmada

kullanılır.

İls ont dit qu’il allait faire froid. – Havan soğuk olacağını söylediler.

Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)