Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Risale-i Nur'da Geçen Ansiklopedik Bilgiler
Fuad (bediüzzaman’ın yeğeni)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Kýrýk Testi" data-source="post: 233916" data-attributes="member: 358"><p><span style="font-size: 10px">Üstad Bediüzzaman’ın kardeşi Abdülmecid’in (bk. Abdülmecid maddesi) oğludur. Yüksek tahsilini sürdürürken vefat eden Fuad’ın 1944 yılı kış mevsiminde vefat haberini alan babası, "Fuadiye" adını verdiği eserinde acısını şöyle kaleme dökmüştü:</span></p><p><span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px">Ey mezarcı! Göm beni de şu Fuad'ın kabrine</span></p><p><span style="font-size: 10px">Firkatın dayanmaz vallahi asla kahrine.</span></p><p><span style="font-size: 10px">Katılsın zerratımız, alem-i berzahta keza,</span></p><p><span style="font-size: 10px">Sarılsın birbiriyle ruhlar, ilayevmi'l-ceza.</span></p><p><span style="font-size: 10px">Ey mezarcı! Cebeci'de bana da kaz bir mezar,</span></p><p><span style="font-size: 10px">Olalım ünlü Fuad'ın komşusu leyl ü nehar.</span></p><p><span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px">Risale-i Nur’un yayılması için çok büyük hizmet ettiği, hem de vefat ettiği hususları Üstad Bediüzzaman’ın şu ifadelerinde yer almaktadır:</span></p><p><span style="font-size: 10px"><strong>“Bu hazin kışta ve elîm bir vaziyetimde gayet elîm iki vefat haberini aldım. Biri, hem âli mekteplerde birinciliği kazanan, hem Risale-i Nur’un hakikatlerini neşreden biraderzâdem merhum Fuad, ikincisi; hacca gidip sekerat içinde tavaf ederken, tavaf içinde vefat eden Âlime Hânım namındaki merhume hemşirem. Bu iki akrabamın ölümleri, İhtiyar Risalesinde yazılan merhum Abdurrahman’ın vefatı gibi beni ağlatırken, imanın nuruyla o mâsum Fuad, o saliha Hânım</strong> (Bediüzzaman’ın kızkardeşidir. Ayrıntılı bilgi için “Âlime Hânım” maddesine bakınız) <strong>insanlar yerinde meleklere, hûrilere arkadaş olduklarını ve bu dünyanın tehlike ve günahlarından kurtulduklarını mânen, kalben gördüm. O şiddetli hüzün yerinde büyük bir sevinç hissedip hem onları, hem Fuad’ın pederi kardeşim Abdülmecid’i, hem kendimi tebrik ederek Erhamürrahimîne teşekkür ettim. Bu iki merhumeye rahmet duası niyetiyle buraya yazıldı, kaydedildi.”</strong></span></p><p><span style="font-size: 10px"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kýrýk Testi, post: 233916, member: 358"] [SIZE=2]Üstad Bediüzzaman’ın kardeşi Abdülmecid’in (bk. Abdülmecid maddesi) oğludur. Yüksek tahsilini sürdürürken vefat eden Fuad’ın 1944 yılı kış mevsiminde vefat haberini alan babası, "Fuadiye" adını verdiği eserinde acısını şöyle kaleme dökmüştü: Ey mezarcı! Göm beni de şu Fuad'ın kabrine Firkatın dayanmaz vallahi asla kahrine. Katılsın zerratımız, alem-i berzahta keza, Sarılsın birbiriyle ruhlar, ilayevmi'l-ceza. Ey mezarcı! Cebeci'de bana da kaz bir mezar, Olalım ünlü Fuad'ın komşusu leyl ü nehar. Risale-i Nur’un yayılması için çok büyük hizmet ettiği, hem de vefat ettiği hususları Üstad Bediüzzaman’ın şu ifadelerinde yer almaktadır: [B]“Bu hazin kışta ve elîm bir vaziyetimde gayet elîm iki vefat haberini aldım. Biri, hem âli mekteplerde birinciliği kazanan, hem Risale-i Nur’un hakikatlerini neşreden biraderzâdem merhum Fuad, ikincisi; hacca gidip sekerat içinde tavaf ederken, tavaf içinde vefat eden Âlime Hânım namındaki merhume hemşirem. Bu iki akrabamın ölümleri, İhtiyar Risalesinde yazılan merhum Abdurrahman’ın vefatı gibi beni ağlatırken, imanın nuruyla o mâsum Fuad, o saliha Hânım[/B] (Bediüzzaman’ın kızkardeşidir. Ayrıntılı bilgi için “Âlime Hânım” maddesine bakınız) [B]insanlar yerinde meleklere, hûrilere arkadaş olduklarını ve bu dünyanın tehlike ve günahlarından kurtulduklarını mânen, kalben gördüm. O şiddetli hüzün yerinde büyük bir sevinç hissedip hem onları, hem Fuad’ın pederi kardeşim Abdülmecid’i, hem kendimi tebrik ederek Erhamürrahimîne teşekkür ettim. Bu iki merhumeye rahmet duası niyetiyle buraya yazıldı, kaydedildi.”[/B] [/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Risale-i Nur'da Geçen Ansiklopedik Bilgiler
Fuad (bediüzzaman’ın yeğeni)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…