Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Gafil Insan
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="huseyn1" data-source="post: 90002" data-attributes="member: 5964"><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">GAFIL INSAN</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ömrüm eyvah...beyhude geçti,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bizzat yürüdüm kendi ayaklarımla,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Önde azgın nefsim,aklım hep arkada,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Nihayet bunca çılğın koşunun sonunda,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Buluşmak varmış meğer kabir çukurunda.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Nasıl bir ömür yaşadık?,uykuda mı kaldık?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hiç hesapda yoktu,bu çukura niçin daldık?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bizden önce niceleri geçmiş bu yolda,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sordum:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">-Ne takdim ediyorlar insana?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">-Dostum sen yenisin galiba?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bir şey verilmez,kendin getirirsin buraya.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">-Öyle mi?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hemen bakındım sağıma, soluma,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Daracık kefen,ne dikişi var ne düğmesi!</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hızla dünya ya geri dönmek istedim,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Heyhat...mümkin mi ?artık dönmesi.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Meğer dünya telaşı,bir hiç uğruna,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Şimdi aşılmaz barikatlar dizilmiş yoluma.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Çok servetim vardı sahipsiz kaldılar,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Evlad- ı iyalim acep ne oldular?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Binalarım yıkıldı mı,bahçelerim viran?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Cevapsız kaldı sorular,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İki görevli çağırdı,ey filan oğlu filan...</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Dünya servetleri artık çok geride kaldılar,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">-Sen buraya ne getirdin? diye sordular,</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Koşuyordum peşinden hızla kayan dünyanın,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sahibi idim sayısız mal ve saltanatın,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Belgelerim var hem de noter tasdikli!</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Çalışarak ben kazandım onların hepsini!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Aklım ermedi henüz buradaki alış verişe,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hayret....nasıl da düştüm elinize?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Dönmekti fikrim hala,hemencik geri,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Işleyecektim güya nice salih ameli!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Nedamet sardı dört koldan her yanımı,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Şiddetle asıldı bir görevli hemencik yakamı.</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Gayet sert bakışlı,kaşları çatıktı,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İlk sorusu;</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Rabbin kim?Dinin ne, ve adı Nebiy nin?</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Hangi Kitap ? ve soruldu istikameti kıblenin.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Namazla niyazla aran nasıldı?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'"> Cum a geldi hemen aklıma,iki rekattı,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bayramlar ise birisi ramazan diğeri kurbandı.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Böylece çetin bir imtihan başladı,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İlk fasılmış namaz sorusu,perde tez kapandı.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sonra kesildi ışık,çevrem karanlık ve ayaz,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Meğer dünya hayatı ne kadar da az?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İşitir mi sesimi? haykırsam dışardakiler,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sizleride nihayet böyle bir akibet bekler.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Çalışın,kazanın ama uzak kalmayın ibadetden,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ölünce medet beklemeyin boşuna hiç kimseden.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Şayet yoksa kendinize ait salih ameliniz,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hiç güvenmeyin malınıza,bükülür beliniz.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Lal olur da konuşamaz ağzınızda diliniz,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Dünya ya hühmetseniz de kısılır sesiniz.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Benim hatalarıma sizlerde düşmeyin,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sakın ha buralara kul hakkıyla gelmeyin.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Dilinize hakim olun,kalp kırmayın,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İncitici olup aranızda,yalan konuşmayın.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Nimetler karşısında şükretmesini bilin,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Zekatınızı aksatmadan eksiksiz verin.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Verdiğiniz sözleri yerine getirin,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Daima yetimleri görüp,gözetin.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Allah a dayanın, gerçek dost her daim</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kur an a tabi olun,işte sırat- ı müstakim.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İman şerefi nasip olmaz herkese,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ah... bunun kadrü kiymeti bilinse.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Koşmayın,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ne mümkin yakalamak fani dünyayı?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hep hatırlayın bir gün hesap soracak Mevlayı.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Tevazu kanatlarınız yerde,başınız dik olsun,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Son sözlerim lutfen herkes iyi okusun.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Beyhude geçti ömrüm ağlarım üç şeye:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ne amel- i salih ne de evledlarıma gerçek terbiye,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Okunacak, kayda değer bir eserim de yok geride.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Zaman akıyor,telafisi yok dünün,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Yarını bilemem,gün ancak bu gün,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Şimdi tevbe et,Hak ka sımsıkı sarıl,.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Uslan artık,kör nefsinden sıyrıl</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Zail olurmuş batıl,gelince Hak,</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Tüm fanilerin sonu,kabirdir muhakkak!</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Huseyin Gazi Sener</span></span></p><p> </p><p> </p><p> </p><p> </p><p> </p><p> </p><p> </p><p> </p><p> </p></blockquote><p></p>
[QUOTE="huseyn1, post: 90002, member: 5964"] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]GAFIL INSAN[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ömrüm eyvah...beyhude geçti,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bizzat yürüdüm kendi ayaklarımla,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Önde azgın nefsim,aklım hep arkada,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Nihayet bunca çılğın koşunun sonunda,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Buluşmak varmış meğer kabir çukurunda.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Nasıl bir ömür yaşadık?,uykuda mı kaldık?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hiç hesapda yoktu,bu çukura niçin daldık?[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bizden önce niceleri geçmiş bu yolda,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sordum:[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]-Ne takdim ediyorlar insana?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]-Dostum sen yenisin galiba?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bir şey verilmez,kendin getirirsin buraya.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]-Öyle mi?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hemen bakındım sağıma, soluma,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Daracık kefen,ne dikişi var ne düğmesi![/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hızla dünya ya geri dönmek istedim,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Heyhat...mümkin mi ?artık dönmesi.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Meğer dünya telaşı,bir hiç uğruna,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Şimdi aşılmaz barikatlar dizilmiş yoluma.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Çok servetim vardı sahipsiz kaldılar,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Evlad- ı iyalim acep ne oldular?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Binalarım yıkıldı mı,bahçelerim viran?[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Cevapsız kaldı sorular,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]İki görevli çağırdı,ey filan oğlu filan...[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Dünya servetleri artık çok geride kaldılar,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]-Sen buraya ne getirdin? diye sordular,[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Koşuyordum peşinden hızla kayan dünyanın,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sahibi idim sayısız mal ve saltanatın,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Belgelerim var hem de noter tasdikli![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Çalışarak ben kazandım onların hepsini![/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Aklım ermedi henüz buradaki alış verişe,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hayret....nasıl da düştüm elinize?[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Dönmekti fikrim hala,hemencik geri,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Işleyecektim güya nice salih ameli![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Nedamet sardı dört koldan her yanımı,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Şiddetle asıldı bir görevli hemencik yakamı.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Gayet sert bakışlı,kaşları çatıktı,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]İlk sorusu;[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Rabbin kim?Dinin ne, ve adı Nebiy nin?[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Hangi Kitap ? ve soruldu istikameti kıblenin.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Namazla niyazla aran nasıldı?[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman] Cum a geldi hemen aklıma,iki rekattı,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bayramlar ise birisi ramazan diğeri kurbandı.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Böylece çetin bir imtihan başladı,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]İlk fasılmış namaz sorusu,perde tez kapandı.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sonra kesildi ışık,çevrem karanlık ve ayaz,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Meğer dünya hayatı ne kadar da az?[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]İşitir mi sesimi? haykırsam dışardakiler,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sizleride nihayet böyle bir akibet bekler.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Çalışın,kazanın ama uzak kalmayın ibadetden,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ölünce medet beklemeyin boşuna hiç kimseden.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Şayet yoksa kendinize ait salih ameliniz,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hiç güvenmeyin malınıza,bükülür beliniz.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Lal olur da konuşamaz ağzınızda diliniz,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Dünya ya hühmetseniz de kısılır sesiniz.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Benim hatalarıma sizlerde düşmeyin,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sakın ha buralara kul hakkıyla gelmeyin.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Dilinize hakim olun,kalp kırmayın,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]İncitici olup aranızda,yalan konuşmayın.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Nimetler karşısında şükretmesini bilin,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Zekatınızı aksatmadan eksiksiz verin.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Verdiğiniz sözleri yerine getirin,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Daima yetimleri görüp,gözetin.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Allah a dayanın, gerçek dost her daim[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kur an a tabi olun,işte sırat- ı müstakim.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]İman şerefi nasip olmaz herkese,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ah... bunun kadrü kiymeti bilinse.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Koşmayın,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ne mümkin yakalamak fani dünyayı?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hep hatırlayın bir gün hesap soracak Mevlayı.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Tevazu kanatlarınız yerde,başınız dik olsun,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Son sözlerim lutfen herkes iyi okusun.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Beyhude geçti ömrüm ağlarım üç şeye:[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ne amel- i salih ne de evledlarıma gerçek terbiye,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Okunacak, kayda değer bir eserim de yok geride.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Zaman akıyor,telafisi yok dünün,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Yarını bilemem,gün ancak bu gün,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Şimdi tevbe et,Hak ka sımsıkı sarıl,.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Uslan artık,kör nefsinden sıyrıl[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Zail olurmuş batıl,gelince Hak,[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Tüm fanilerin sonu,kabirdir muhakkak![/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Huseyin Gazi Sener[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Gafil Insan
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…