Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Mizahi Sohbet
Gafil İnsanlara İthafen Kaleme Alınmış Şahane Bir Hiciv.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="harp" data-source="post: 211986" data-attributes="member: 1008315"><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-size: 22px">İNEK VE İNSANOĞLU</span> </span></p><p> </p><p> <span style="font-size: 15px">Be Hey İnek; </span></p><p><span style="font-size: 15px">Gündüz çayıra,gece ahıra, </span></p><p><span style="font-size: 15px">Niçin geldin sen bu dünyaya ? </span></p><p><span style="font-size: 15px">Dans,bar,meyhane tanımazsın, </span></p><p><span style="font-size: 15px">İçip,coşup çalıp oynamazsın. </span></p><p><span style="font-size: 15px">Bunları yapmak kabahat mı? </span></p><p><span style="font-size: 15px">Seninki de hayat mı? </span></p><p> <span style="font-size: 15px">Talim edersin yarım ölçek kırık arpaya, </span></p><p><span style="font-size: 15px">Her gün de şükredersin bir çuval samana. </span></p><p><span style="font-size: 15px">Önünden bile geçmedin,tanımazsın barı, </span></p><p><span style="font-size: 15px">Bildiğin iki renk,ya siyahtır ya sarı. </span></p><p> <span style="font-size: 15px">Hikmet-i İlahi inek dile geldi, </span></p><p><span style="font-size: 15px">Sorulara bir garip cevap verdi. </span></p><p> <span style="font-size: 15px">Ey insanoğlu , Eşref-i mahluk...!</span></p><p><span style="font-size: 15px">Peki seni niçin halketmiş Halık? </span></p><p> <span style="font-size: 15px">Bre,Allah'tan korkmaz, </span></p><p><span style="font-size: 15px">Kuldan hiç utanmazsın, </span></p><p><span style="font-size: 15px">Bak şu buz dolabında neler var ? </span></p><p> <span style="font-size: 15px">Sayamazsın, </span></p><p><span style="font-size: 15px">Yağ benim,peynir benim,süt benimdir, </span></p><p><span style="font-size: 15px">Yoğurt benim,ayran benim, et benimdir. </span></p><p><span style="font-size: 15px">Kavurma,salam,sucuk,pastırma, </span></p><p><span style="font-size: 15px">Bak çarık olmuşum senin ayağında. </span></p><p><span style="font-size: 15px">Belinde kemersiz hiç yapamazsın, </span></p><p><span style="font-size: 15px">Ben olmazsam donunu bile tutamazsın.!.. </span></p><p><span style="font-size: 15px">Tandırda yanan tezek de benim, </span></p><p><span style="font-size: 15px">Daha saymakla bitmez eserlerim... </span></p><p> <span style="font-size: 15px">Övünmek gibi olmasın, </span></p><p><span style="font-size: 15px">Sohbete riya karışmasın, </span></p><p><span style="font-size: 15px">Ben mübarek ve kutsalım.!.. </span></p><p><span style="font-size: 15px">Milyarı geçer, bana Rab diye tapanım!... </span></p><p><span style="font-size: 15px">Tövbeler olsun...bu söz yakışmaz HAŞA bana, </span></p><p><span style="font-size: 15px">Allah akıl versin insan oğluna. </span></p><p><span style="font-size: 15px">Bana tapan ahmaklar bir kenara, </span></p><p><span style="font-size: 15px">Şaşarım doğrusu şu iki ayaklı varlıklara. </span></p><p><span style="font-size: 15px">Kiminiz ateşe tapar,kiminiz de puta, </span></p><p><span style="font-size: 15px">Kiminiz gönül vermiş çakala kurta,. </span></p><p><span style="font-size: 15px">Kiminiz de der ki, insanın aslı kurbağa! </span></p><p><span style="font-size: 15px">Bu mantıkla esfel-i safilinden aşağıya! </span></p><p> <span style="font-size: 15px">Tarlada saban çekerim,yolda kağnıyı, </span></p><p><span style="font-size: 15px">Dağ tepe aşarım hatta deniz ve ırmağı, </span></p><p><span style="font-size: 15px">Düğünlerde davul olurum,cenazede aşınız, </span></p><p><span style="font-size: 15px">Keşke benim kadar ferasete erse aklınız! </span></p><p> <span style="font-size: 15px">Ey insan oğlu; </span></p><p><span style="font-size: 15px">Senin etin yenmez,derin yüzülmez, </span></p><p><span style="font-size: 15px">Kanın içilmez,kılın beş para etmez. </span></p><p><span style="font-size: 15px">Ne yağ verirsin ne de tezek, </span></p><p><span style="font-size: 15px">İlk günde kaçarsın,tarlaya sürsek. </span></p><p> <span style="font-size: 15px">Oysa senin de mutlaka bir vazifen olmalı, </span></p><p><span style="font-size: 15px">Benim bu hicivimden birazcık ibret almalı. </span></p><p> <span style="font-size: 15px">Sor bakalım nefsine,niçin gelmiş dünyaya? </span></p><p><span style="font-size: 15px">Ne yapmak lazım Eşref-i mahluk olmaya? </span></p><p> <span style="font-size: 15px">Sen kendini başı boş bırakılacak mı sanırsın? </span></p><p><span style="font-size: 15px">Ah...bir bilsen meleklerden büyük tebcile mazharsın! </span></p><p> <span style="font-size: 15px">Nice gizli ruh halleri var senin toprak sinende, </span></p><p><span style="font-size: 15px">Yer,gök,arş,kürsi hatta gizli sende Cennet de. </span></p><p><span style="font-size: 15px">Allah, yerde ne varsa hepsini sizin için yarattı, </span></p><p><span style="font-size: 15px">Bütün nimetleri emrinize verip,akıl ile donattı. </span></p><p> <span style="font-size: 15px">Hem sizlerde irade nimeti var,meleklerde olmayan, </span></p><p><span style="font-size: 15px">Aşağıların da aşağısı olur bunlarla Hakkı bulamayan! </span></p><p> <span style="font-size: 15px">Ben bir ineğim,sevk-i tabii ve ilhamla yaşarım, </span></p><p><span style="font-size: 15px">Benim kadar feraseti olmayanlara şaşarım! </span></p><p> <span style="font-size: 15px">Hal-i lisanımla zikrederim,leylek kadar olmasa da, </span></p><p><span style="font-size: 15px">Leyleğin ötüşünde da neler gizli? insan anlasa, </span></p><p><span style="font-size: 15px">Hamd-u lek,şükr-ü lek,La şerike lek, </span></p><p><span style="font-size: 15px">Bu zikir aşk ile sürer kıyamete dek. </span></p><p> <span style="font-size: 15px">Ey insan oğlu; </span></p><p> <span style="font-size: 15px">Bırak beni,sen leylekle bile yarışamazsın, </span></p><p><span style="font-size: 15px">Beyhude zorlanma,bir tek yumurta yapamazsın... </span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="harp, post: 211986, member: 1008315"] [SIZE=4][SIZE=6]İNEK VE İNSANOĞLU[/SIZE] [/SIZE] [SIZE=4]Be Hey İnek; Gündüz çayıra,gece ahıra, Niçin geldin sen bu dünyaya ? Dans,bar,meyhane tanımazsın, İçip,coşup çalıp oynamazsın. Bunları yapmak kabahat mı? Seninki de hayat mı? [/SIZE] [SIZE=4]Talim edersin yarım ölçek kırık arpaya, Her gün de şükredersin bir çuval samana. Önünden bile geçmedin,tanımazsın barı, Bildiğin iki renk,ya siyahtır ya sarı. [/SIZE] [SIZE=4]Hikmet-i İlahi inek dile geldi, Sorulara bir garip cevap verdi. [/SIZE] [SIZE=4]Ey insanoğlu , Eşref-i mahluk...! Peki seni niçin halketmiş Halık? [/SIZE] [SIZE=4]Bre,Allah'tan korkmaz, Kuldan hiç utanmazsın, Bak şu buz dolabında neler var ? [/SIZE] [SIZE=4]Sayamazsın, Yağ benim,peynir benim,süt benimdir, Yoğurt benim,ayran benim, et benimdir. Kavurma,salam,sucuk,pastırma, Bak çarık olmuşum senin ayağında. Belinde kemersiz hiç yapamazsın, Ben olmazsam donunu bile tutamazsın.!.. Tandırda yanan tezek de benim, Daha saymakla bitmez eserlerim... [/SIZE] [SIZE=4]Övünmek gibi olmasın, Sohbete riya karışmasın, Ben mübarek ve kutsalım.!.. Milyarı geçer, bana Rab diye tapanım!... Tövbeler olsun...bu söz yakışmaz HAŞA bana, Allah akıl versin insan oğluna. Bana tapan ahmaklar bir kenara, Şaşarım doğrusu şu iki ayaklı varlıklara. Kiminiz ateşe tapar,kiminiz de puta, Kiminiz gönül vermiş çakala kurta,. Kiminiz de der ki, insanın aslı kurbağa! Bu mantıkla esfel-i safilinden aşağıya! [/SIZE] [SIZE=4]Tarlada saban çekerim,yolda kağnıyı, Dağ tepe aşarım hatta deniz ve ırmağı, Düğünlerde davul olurum,cenazede aşınız, Keşke benim kadar ferasete erse aklınız! [/SIZE] [SIZE=4]Ey insan oğlu; Senin etin yenmez,derin yüzülmez, Kanın içilmez,kılın beş para etmez. Ne yağ verirsin ne de tezek, İlk günde kaçarsın,tarlaya sürsek. [/SIZE] [SIZE=4]Oysa senin de mutlaka bir vazifen olmalı, Benim bu hicivimden birazcık ibret almalı. [/SIZE] [SIZE=4]Sor bakalım nefsine,niçin gelmiş dünyaya? Ne yapmak lazım Eşref-i mahluk olmaya? [/SIZE] [SIZE=4]Sen kendini başı boş bırakılacak mı sanırsın? Ah...bir bilsen meleklerden büyük tebcile mazharsın! [/SIZE] [SIZE=4]Nice gizli ruh halleri var senin toprak sinende, Yer,gök,arş,kürsi hatta gizli sende Cennet de. Allah, yerde ne varsa hepsini sizin için yarattı, Bütün nimetleri emrinize verip,akıl ile donattı. [/SIZE] [SIZE=4]Hem sizlerde irade nimeti var,meleklerde olmayan, Aşağıların da aşağısı olur bunlarla Hakkı bulamayan! [/SIZE] [SIZE=4]Ben bir ineğim,sevk-i tabii ve ilhamla yaşarım, Benim kadar feraseti olmayanlara şaşarım! [/SIZE] [SIZE=4]Hal-i lisanımla zikrederim,leylek kadar olmasa da, Leyleğin ötüşünde da neler gizli? insan anlasa, Hamd-u lek,şükr-ü lek,La şerike lek, Bu zikir aşk ile sürer kıyamete dek. [/SIZE] [SIZE=4]Ey insan oğlu; [/SIZE] [SIZE=4]Bırak beni,sen leylekle bile yarışamazsın, Beyhude zorlanma,bir tek yumurta yapamazsın... [/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Mizahi Sohbet
Gafil İnsanlara İthafen Kaleme Alınmış Şahane Bir Hiciv.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…