Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Gaflet...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="bizar" data-source="post: 152583" data-attributes="member: 12884"><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><span style="color: black"><span style="color: #800000">Gaflet ;</span></span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><span style="color: black"><span style="color: #008000">pişmanlığı artırır.</span></span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><span style="color: black"><span style="color: #800000">Gaflet ;</span></span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><span style="color: black"><span style="color: #008000">Ni’meti giderir.</span></span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><span style="color: black"><span style="color: #800000">Gaflet ;</span></span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><span style="color: black"><span style="color: #008000">Hizmeti engeller.</span></span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><span style="color: black"><span style="color: #800000">Gaflet ;</span></span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><span style="color: black"><span style="color: #008000">Hasadi ziyadeleştirir.</span></span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><span style="color: black"><span style="color: #800000">Gaflet;</span></span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><span style="color: black"></span><span style="color: #008000"><span style="color: black">Rusvaylık ve nedameti artırır</span>.</span></span></span></p><p><span style="color: #800000"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Rivayet edilir ki;</span></span></span></p><p><span style="color: #000080"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">iyi kişilerden biri hocasını ru’yada görür ve ona sorar.</span></span></span></p><p><span style="color: #008000"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">-“Sizce hangi sebepten duyulan pişmanlık daha büyüktür ?”</span></span></span></p><p><span style="color: #800000"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Hocası şöyle cevab verir:</span></span></span></p><p><span style="color: #008000"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">-“Gafletten dolayı duyulan pişmanlık.”</span></span></span></p><p><span style="color: #800000"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Gene Rivayet edilir ki;</span></span></span></p><p><span style="color: #800000"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Zinnuni mısrı (k.s.) yi biri rüyasında görür ve ona der ki:</span></span></span></p><p><span style="color: #008000"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">-“Allah (c.c.) sana ne yaptı?”</span></span></span></p><p><span style="color: #800000"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Zinnuni Mısrı (k.s.) cevap verir:</span></span></span></p><p><span style="color: #008000"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">-“Allah (c.c.) beni huzurunda durdurdu ve şöyle buyurdu:</span></span></span></p><p><span style="color: #008000"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">-“Ey İddiacı, ey yalancı beni sevdiğini iddia ettin, fakat sonra benden gafil oldun.”</span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #000080"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Sen gaflet içindesin, kalbin gaflette bulunuyor,</span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="color: #000080"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Ömür gitti, günahlar olduğu gibi duruyor.</span></span></span></p><p><span style="color: #800000"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Rivayet ediliyor.</span></span></span></p><p><span style="color: #000080"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Salihlerden biri ru’yasında babasını görür, der ki;</span></span></span></p><p><span style="color: #008000"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">-“Ey baba nasılsın, halin nasıldır ?”</span></span></span></p><p><span style="color: #800000"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Babası cevap verir:</span></span></span></p><p><span style="color: #008000"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">-“Ey oğlum, dünyada gaflet içinde yaşadık.”</span></span></span></p><p><span style="color: #000080"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Yakup (a.s.) ile ölüm meleği Azrail (a.s.) kardeş gibi görüşürlerdi. Bir gün ölüm meleği Yakup (a.s.) i ziyaret etti, bu sırada Yakup (a.s.) ona dedi ki;</span></span></span></p><p><span style="color: #008000"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">-“Ey Ölüm meleği, ziyaretime mi geldin, yoksa ruhumu kabzetmeğe mi?”</span></span></span></p><p><span style="color: #800000"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Ölüm meleği:</span></span></span></p><p><span style="color: #008000"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">-“Sırf ziyaret için geldim.”</span></span></span></p><p><span style="color: #800000"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Yakup (a.s.):</span></span></span></p><p><span style="color: #008000"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">-“Senden bir isteğim var.”</span></span></span></p><p><span style="color: #800000"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Ölüm meleği:</span></span></span></p><p><span style="color: #008000"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">-“Nedir o?”</span></span></span></p><p><span style="color: #800000"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Yakup (a.s.):</span></span></span></p><p><span style="color: #008000"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">-“Ecelim yaklaşıp, canımı alacak olduğun zamanı bana bilidirir misin?”</span></span></span></p><p><span style="color: #800000"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Ölüm meleği:</span></span></span></p><p><span style="color: #008000"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">-“Peki, sana iki veya üç elçi gönderirim.”</span></span></span></p><p><span style="color: #000080"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Yakup (a.s.) in eceli geldiğinde kendisine ölüm meleği geldi.Yakup (a.s.) ona şöyle dedi:</span></span></span></p><p><span style="color: #008000"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">-“Beni ziyaret için mi geldin, yoksa canımı almak için mi?”</span></span></span></p><p><span style="color: #800000"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Ölüm meleği:</span></span></span></p><p><span style="color: #008000"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">-“Canını almaya geldim.”</span></span></span></p><p><span style="color: #800000"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Bunun üzerine Yakup (a.s.):</span></span></span></p><p><span style="color: #008000"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">-“Sen bana , daha önce iki veya üç haberci göndereceğini söylememiş miydin?”</span></span></span></p><p><span style="color: #800000"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Ölüm meleği :</span></span></span></p><p><span style="color: #008000"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">-“Ben söylediğimi yaptım.Sana göndrdiğim haberciler şunlardır:”</span></span></span></p><p><span style="color: #000080"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">1-Önceden saçların siyah iken beyazlaşması</span></span></span></p><p><span style="color: #000080"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">2-Vucudun güçlü, kuvvetli iken sonra zayıf düşmesi ,</span></span></span></p><p><span style="color: #000080"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">3-Vucudun dimdik iken sonra kamburlaşması.</span></span></span></p><p><span style="color: #008000"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">-“İşte Ey Yakup (a.s.) benim, adem oğluna ölümden önce gönderdiğim habercilerim bunlardır.”</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bizar, post: 152583, member: 12884"] [SIZE=3][COLOR=black][COLOR=black][COLOR=#800000]Gaflet ;[/COLOR] [COLOR=#008000]pişmanlığı artırır.[/COLOR] [COLOR=#800000]Gaflet ;[/COLOR] [COLOR=#008000]Ni’meti giderir.[/COLOR] [COLOR=#800000]Gaflet ;[/COLOR] [COLOR=#008000]Hizmeti engeller.[/COLOR] [COLOR=#800000]Gaflet ;[/COLOR] [COLOR=#008000]Hasadi ziyadeleştirir.[/COLOR] [COLOR=#800000]Gaflet;[/COLOR] [/COLOR][COLOR=#008000][COLOR=black]Rusvaylık ve nedameti artırır[/COLOR].[/COLOR][/COLOR][/SIZE] [COLOR=#800000][SIZE=3][COLOR=black]Rivayet edilir ki;[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#000080][SIZE=3][COLOR=black]iyi kişilerden biri hocasını ru’yada görür ve ona sorar.[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#008000][SIZE=3][COLOR=black]-“Sizce hangi sebepten duyulan pişmanlık daha büyüktür ?”[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#800000][SIZE=3][COLOR=black]Hocası şöyle cevab verir:[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#008000][SIZE=3][COLOR=black]-“Gafletten dolayı duyulan pişmanlık.”[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#800000][SIZE=3][COLOR=black]Gene Rivayet edilir ki;[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#800000][SIZE=3][COLOR=black]Zinnuni mısrı (k.s.) yi biri rüyasında görür ve ona der ki:[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#008000][SIZE=3][COLOR=black]-“Allah (c.c.) sana ne yaptı?”[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#800000][SIZE=3][COLOR=black]Zinnuni Mısrı (k.s.) cevap verir:[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#008000][SIZE=3][COLOR=black]-“Allah (c.c.) beni huzurunda durdurdu ve şöyle buyurdu:[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#008000][SIZE=3][COLOR=black]-“Ey İddiacı, ey yalancı beni sevdiğini iddia ettin, fakat sonra benden gafil oldun.”[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [LEFT][COLOR=#000080][SIZE=3][COLOR=black]Sen gaflet içindesin, kalbin gaflette bulunuyor, Ömür gitti, günahlar olduğu gibi duruyor.[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/LEFT] [COLOR=#800000][SIZE=3][COLOR=black]Rivayet ediliyor.[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#000080][SIZE=3][COLOR=black]Salihlerden biri ru’yasında babasını görür, der ki;[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#008000][SIZE=3][COLOR=black]-“Ey baba nasılsın, halin nasıldır ?”[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#800000][SIZE=3][COLOR=black]Babası cevap verir:[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#008000][SIZE=3][COLOR=black]-“Ey oğlum, dünyada gaflet içinde yaşadık.”[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#000080][SIZE=3][COLOR=black]Yakup (a.s.) ile ölüm meleği Azrail (a.s.) kardeş gibi görüşürlerdi. Bir gün ölüm meleği Yakup (a.s.) i ziyaret etti, bu sırada Yakup (a.s.) ona dedi ki;[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#008000][SIZE=3][COLOR=black]-“Ey Ölüm meleği, ziyaretime mi geldin, yoksa ruhumu kabzetmeğe mi?”[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#800000][SIZE=3][COLOR=black]Ölüm meleği:[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#008000][SIZE=3][COLOR=black]-“Sırf ziyaret için geldim.”[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#800000][SIZE=3][COLOR=black]Yakup (a.s.):[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#008000][SIZE=3][COLOR=black]-“Senden bir isteğim var.”[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#800000][SIZE=3][COLOR=black]Ölüm meleği:[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#008000][SIZE=3][COLOR=black]-“Nedir o?”[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#800000][SIZE=3][COLOR=black]Yakup (a.s.):[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#008000][SIZE=3][COLOR=black]-“Ecelim yaklaşıp, canımı alacak olduğun zamanı bana bilidirir misin?”[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#800000][SIZE=3][COLOR=black]Ölüm meleği:[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#008000][SIZE=3][COLOR=black]-“Peki, sana iki veya üç elçi gönderirim.”[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#000080][SIZE=3][COLOR=black]Yakup (a.s.) in eceli geldiğinde kendisine ölüm meleği geldi.Yakup (a.s.) ona şöyle dedi:[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#008000][SIZE=3][COLOR=black]-“Beni ziyaret için mi geldin, yoksa canımı almak için mi?”[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#800000][SIZE=3][COLOR=black]Ölüm meleği:[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#008000][SIZE=3][COLOR=black]-“Canını almaya geldim.”[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#800000][SIZE=3][COLOR=black]Bunun üzerine Yakup (a.s.):[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#008000][SIZE=3][COLOR=black]-“Sen bana , daha önce iki veya üç haberci göndereceğini söylememiş miydin?”[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#800000][SIZE=3][COLOR=black]Ölüm meleği :[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#008000][SIZE=3][COLOR=black]-“Ben söylediğimi yaptım.Sana göndrdiğim haberciler şunlardır:”[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#000080][SIZE=3][COLOR=black]1-Önceden saçların siyah iken beyazlaşması 2-Vucudun güçlü, kuvvetli iken sonra zayıf düşmesi , 3-Vucudun dimdik iken sonra kamburlaşması.[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#008000][SIZE=3][COLOR=black]-“İşte Ey Yakup (a.s.) benim, adem oğluna ölümden önce gönderdiğim habercilerim bunlardır.”[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Gaflet...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…