Gaziantep'te Bediüzzaman sergisi

NuruAhsen

Sonsuz Temâþâ
Bediüzzaman'ı Anma ve Anlama Platformu tarafından düzenlenen Barla-Kastamonu yılları sergisi, Gaziantep Pürsefa Hanı'nda ziyarete açıldı. 30 Mart 2010'a kadar ziyarete açık kalacak sergi, Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatından 1927-1944 yılları arasındaki 10 yıllık bir bölümü kapsıyor.
(Fotoğraflar: Hakan Bayraklılar - RisaleHaber)

204_22.jpg

204_1.jpg

204_2.jpg

Coşkulu bir kalabalığın da katıldığı açılışta Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Said Özdemir, Mehmet Fırıncı, Abdullah Yeğin de hazır bulundu.

204_8.jpg

204_17.jpg

204_18.jpg

204_23.jpg

204_27.jpg

204_28.jpg

204_30.jpg

Daha genis bilgi icin lutfen TIKLAYIN

hulusi

Well-known member
Ayıntabımızda Nurdan geçit var...Üstad kokulu,nur yüzlü,SAİD ruhlu yıldızlar yağıyor..nur okunuyor,nur konuşuluyor.tarifi imkansız bir duygular yaşıyorum..Allahım zerreler adetince sana şükürler olsun..Ne talihli bir kulum varmıyım yokmuyum....Aziz Üstadım şehrimizin dört bir yanında bizlere nazar edip,sözleriyle ruhlarımıza dokunuyor..çok kısa bir süre tüm dünyada yapılacak.

Güneşin hareketi cazibe içindir, cazibe istikrar-ı manzumesi içindir
Güneş bir meyvedardı, silkinir, düşmesin müncezip seyyar olan yemişleri.Üstadım bir güneş en büyük güneşe yönelen.Aziz ağabeylerimizde o güneşin yemişleri..gün geçtikce bu yıldızlar aramızdan sevgileye akıyor..Kalanlarıda kaybetmeden kıymetini bilenlerden oluruz inşAllah..Gelin nur yağmuruna sevgiler

hulusi

Well-known member
Anlatamam muhterem kardeşim..her biri birbirinden güzel.Muthiş farklı bir alemdeyim gece gündüz o Nurdan o nura koşuyoruz..o kadar muhteşem olaylar yaşanıyor ki hayretle temaşa ediyoruz..sanki üstadım yanı başımızda....Bir saat önce hamed Ak gündüz abimin yanından geldik çoşuyor mübarek Aslanlar gibi kabına sığmıyor.
Dün Necmi abimizi hem ağlattı hem güldür bizi..O enerji o zeka harikaya bu mübarekler yahu..
Allahım Necmi abimim dediği gibi Canımız bu hizmet içerinde al..amin amin..
Nuruahsen Allah şakirdemiz,Rabbim sizi ve beni bostanını cinanda o mübareklerle birlikte risale sohbetinde çay içtirsin emi.amin..Allah razı olsun duygulandım burdada görünce..

NuruAhsen

Sonsuz Temâþâ
Bediüzzaman’ın müjdesi bugün gerçekleşiyor

Yoğun bir katılımın gerçekleştiği konferansı, salonda yer kalmayınca birçok kişi ayakta izlemek zorunda kaldı.

Bediüzzaman’ı Anma ve Anlama Platformu Genel Sekreteri Sadık Paksoy’un takdiminin ardından açılış konuşmasını Mehmet Nur Türkeş yaptı. Kur’an Tilavetinin ardından Necmi İlgen sahneye davet edildi.
cantaci_necmi_ilgen.jpg

Necmi İlgen, Bediüzzaman’ın "Ümitvar olunuz; şu istikbal inkılabı içinde en yüksek gür sada, İslam’ın sadası olacaktır!" müjdesini aktardıktan sonra, “Bu müjde verildiği zamanlar Türkiye’de İslamiyet çok zor yaşanır bir vaziyetteydi. Fakat şimdi elhamdulillah her tarafta iman ve Kur’an hakikatleri terennüm ediyor. Gençler, Kur’an hakikatleri olan Risale-i Nurları okuyor ve onu başkalarına da okumak ve anlatmayı vazife telakki ediyor. Zaten hakiki vazifesi budur, bizim yaratılışımızın gayesi de budur. Çünkü biz insan olarak başka hiçbir şeye yaramıyoruz.” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Cenab-ı Hakkın bizleri insan olarak yaratmasının büyük bir ihsan olduğunu, insanlık gibi bir şeref, İslamiyet gibi bir iffet, Risale-i Nur gibi bir nimet verdiği için gece gündüz ibadetle meşgul olunsa bile bunun şükrünün eda edilemeyeceğini, insan olarak yaratılışımızın büyük bir ihsan olduğunu belirtti.

Sohbet boyunca olaylara mizahi yaklaşımlarla açıklık getiren Çantacı Necmi, izleyicileri hem güldürdü hem düşündürdü.

Cenab-ı Hakkın verdiği nimetlerde hiçbir maddi karşılık beklememesine değinen İlgen “Bakın havayı burnumuza kadar getirmiş, her yerde var. Havasız bir dakika duramıyoruz. Eğer bir hava su gibi, ekmek gibi markette olsaydı ne kadar zorluk çekerdik.” diyerek bunu mizahi bir misalle örneklendirdi. “Biz doğduğumuzdan beri havasızlık çekmediğimiz için bunun kıymetini bilmiyoruz. Nefes almanın ne kadar değerli bir nimet olduğunu, nefes darlığı çeken birisinden soracağız.” diyen İlgen, verilen nimetlerin kıymetinin bilinmesi gerektiğini vurguladı.
cantaci_necmi_ilgen-%281%29.jpg

26 yaşında bu hakikatlerle tanıştığını, daha önce tanımadığı için çok üzgün olduğunu belirten Çantacı Necmi, bu kitapların okunması gerektiğini, Cenab-ı Hakk’ın böyle bir zatı bizim memleketimizde lütfettiğini aktardı. Bu hakikatlerin ağır şeraitler altında yazıldığını, Bediüzzaman’ın 19 defa zehirlendiğini, halk bu zatı tanımasın diye Türkiye’nin her tarafına sürgünlerle dolaştırdıklarını belirterek bu duruma karşı Cenab-ı Hakkında bir hesabı olduğunu, bu sayede birçok şehri aydınlattığını, bu yapılanlarla onun daha iyi tanındığını ve merakları celp ettiğini vurguladı.

İman hakikatlerinden uzak kardeşlerimizi nefse ve şeytana kaptırmamak için bu hakikatleri anlatmamız gerektiğini belirten Çantacı Necmi, açılan nur dershanelerinin bu amaca hizmet ettiğini vurguladı.

Ülkenin her bir tarafını dolaşarak, bu hakikatleri anlatma gayreti içinde olan Çantacı Necmi; “Allah bizi dolaştırıyor. Allah bu hizmetin içinde canımı alsın inşallah” diyerek izleyicilerden dua istedi ve “Allah sizinde imanınızı kabul kılsın, imanla huzuruna alsın, cennetinin en güzel yerine koysun inşallah” diyerek dinleyicilere dua etti.
cantaci_necmi_ilgen-%282%29.jpg

Allahın varlığını ve birliğini çeşitli örneklerle aktaran Çantacı Necmi, Cenab-ı Hakkın sanatındaki mükemmelliklere değinerek “Bu Risale-i Nur’lar, bakıp da görmediğimiz, görüp de anlamadığımız şeyleri bize apaçık, delilli bir şekilde gözümüze gösteriyor.” diyerek Risale-i Nur’un ehemmiyetinden bahsetti.

Daha önce gençlerden aldığı ilginç sorulara karşı verdiği izahları aktaran İlgen, izleyicilerinin sorularına da cevap verdikten sonra, Mü’min kardeşlerin bir araya gelmesine, böyle bir sahne oluşmasına vesile olan herkesi tebrik ettiğini belirtti.

Program sonunda Çantacı Necmi İlgen’e Bediüzzaman’ı Anma ve Anlama Platformu tarafından bir plaket takdim edildi.

RisaleHaber

hulusi

Well-known member
Emeğinize sağlık muhterem harika bir geceydi hamdolsun..Necmi abinin gecesine dair eklediğinizde fotuda kardeşiniz Huluside çıkmış tevafuk dua ile

NuruAhsen

Sonsuz Temâþâ
Gaziantep modeli Abdullah Yeğin’i ağlattı

ABDULLAH YEĞİN: ALLAH BİZLERE BU GÜNLERİ DE GÖSTERDİ
Bediüzzaman’ı Anma Haftası nasıl geçti?

Haftaya bir basın toplantısı ile başladık. Abdullah Yeğin abinin o toplantıda, “Çok şükür Allah bizlere bu günleri de gösterdi” diyerek söze başlaması ve ağlaması bizleri de ağlattı, oradakiler de ağladı. Güzel bir başlangıç oldu.
yegin_ozdemir_firinci.jpg

Daha sonra sergi açılışında Said Özdemir abinin duası muhteşemdi. Duayla başlamış olmamız güzeldi.

Bu faaliyetlerimize, konferans ve panellere toplam 23 bin kişi katıldı. Allah’a şükür kimsenin burnu bile kanamadı, en küçük bir olay yaşamadık. Sadece çok kalabalık ve sıkışıklıktan şikâyet aldık. Solonlar yetmedi, doldu taştı. Gelenler daha büyük salonları tercih etmemiz gerektiğini ifade ettiler.
Fakat Gaziantep’te de bunlardan daha büyük salonlar da yok. Bu durum bizi üzüyor.

BEDİÜZZAMAN KİMDİR? NEDİR? BEN BU LAFINA ÇARPILDIM

Hafta ile ilgili olarak ne tür tepkiler aldınız?
Dışarıda 200 bilboardda Üstad’ın sözlerinin bir hafta boyunca kalmış olması Bediüzzaman’ı duymamış birçok insanın ilgisini çekmiş oldu. Ve duymalarına neden oldu.

Mesela, bilboardda Üstad’ın şu sözü bir kardeşimizi çok etkilemiş. “Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarf ediyorsun?” Bu sözünü okuduktan sonra gelmiş, “ya bu nasıl bir sözdür? Bu adam kimdir? Nedir? Ben bu lafa çarpıldım” demiş, ağlamış, oradakileri de ağlatmış. Ziyaretçi defterini imzalarken “ilk defa Bediüzzaman’ın adını duydum” diye yazmış.

NE DERNEĞİ, NE CEMAATİ, HEPİMİZ NUR CEMAATİYİZ

Buna benzer çok güzel tepkiler aldık. Bu durum haliyle bizim de şevkimizi arttırdı. Bir de şöyle bir durum beni çok etkiledi. Daha bu işe başlamadan evvel platformu oluşturan dernek temsilcileri ile oturup durum değerlendirmesi yaparken ben “iş taksimi yapalım her dernek üstüne düşeni yapsın” diye bir söz söyledim.
Bunun üzerine arkadaşlardan biri döndü bana; “Ne derneği kardeşim, ne cemaatinden bahsediyorsunuz, biz hepimiz Nur Cemaatiyiz, artık aramızda farklı dernek yok, bundan sonra hepimiz biriz” diye cevap vermesi bana göre bu birlikteliğin final cümlesi idi.
yegin_ozdemir_firinci2.jpg

Toplantı sonrası Platforma üye arkadaşlarla yeniden bir araya geldik ve durum değerlendirmesi yaptık. Haliyle bu bir ilk olduğundan hatalarımız ve eksiklerimiz vardı ve olacaktı. Onları tespit ettik, 30 küsur eksikliğimizi bulduk ve listeledik. Bir dahaki etkinliklerde bu hataları yapmamaya gayret göstereceğiz. Bundan sonra daha profesyonelce yapacağız diye düşünüyorum. Zaten kararımız bunu her yıl tekrarlamak şeklinde oldu.

Dışarıdan aldığımız tepkiler de çok güzeldi. Özellikle
Risale Haber’deki yayınlara güzel yorumlar geldiğini gördük. Mesela bir kişi ta Kuveyt’ten yazmış ve faaliyetleri tebrik etmişti. Gazianteplilerden de çok tebrik aldık.
Şimdi bu işin devamı mahiyetinde bir de bülten hazırlıyoruz. Hafta nasıl başladı, neler yapıldı, programlara kaç kişi geldi, önemli şahsiyetlerden kimler geldi? Bu etkinliklerde neler konuşuldu, hepsini içerecek bir bülten. Bu bülteni ilgili kurumlara, resmi kurumlara ve değişik çevrelere, sivil toplum kuruluşlarına göndermeyi düşünüyoruz.

KUTLU DOĞUM PROGRAMI: “BEDİÜZZAMAN’IN DİLİNDEN HZ. MUHAMMED”

Bediüzzaman’ı An(la)ma Platformu sadece hafta ile ilgili etkinliklerle sınırlı mı kalacak? Yılın diğer günlerinde de ortak faaliyet yapmayı düşünmüyor musunuz?

Şu anda “Bediüzzaman’ın dilinden Hz. Muhammed” diye Kutlu Doğum Haftası için bir etkinlik planlıyoruz. Bu etkinliği Bediüzzaman’ı An(la)ma Platformu olarak yapacağız. Hatta bu platformu konfederasyon gibi bir konuma getirip devamlı kılmak istiyoruz. Bundan sonraki etkinlikleri bu isim altında devam ettirmek istiyoruz.

Hiçbir şey yapmasak bile ayda bir, bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapacağız. Hatta belki her ay bir program gerçekleştirmek de mümkün olabilir.

Bu vesileyle etkinlik boyunca emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Hepsinden Allah razı olsun.
Nurettin Huyut-Risale Haber

topraktoprak

Well-known member
Gaziantep modeli Abdullah Yeğin’i ağlattı

67852.jpg

Röportaj: Nurettin Huyut-Risale Haber

murat_sahin.jpg
Gaziantep Bediüzzaman’ı An(la)ma Platformu 22-30 Mart tarihleri arasında Bediüzzaman’ı anma programları gerçekleştirdi. Risale-i Nur’dan istifade eden tüm grupların bir araya gelerek ortak bir program düzenlemesi Türkiye ve Dünyada büyük yankı uyandırdı, duaya vesile oldu.

Haftanın ardından Gül-Der Başkanı Murat Şahin’le konuştuk.
ABDULLAH YEĞİN: ALLAH BİZLERE BU GÜNLERİ DE GÖSTERDİ
Bediüzzaman’ı Anma Haftası nasıl geçti?
Bediüzzaman’ı Anma Haftası tek kelime ile muhteşem geçti. Çok güzel yankılar aldık. Risale Haber olarak (Allah tüm çalışanlarından razı olsun) bu işi çok güzel götürdünüz. Adım adım manşetlere taşıdınız.
Haftaya bir basın toplantısı ile başladık. Abdullah Yeğin abinin o toplantıda, “Çok şükür Allah bizlere bu günleri de gösterdi” diyerek söze başlaması ve ağlaması bizleri de ağlattı, oradakiler de ağladı. Güzel bir başlangıç oldu.
yegin_ozdemir_firinci.jpg
Daha sonra sergi açılışında Said Özdemir abinin duası muhteşemdi. Duayla başlamış olmamız güzeldi.

Bu faaliyetlerimize, konferans ve panellere toplam 23 bin kişi katıldı. Allah’a şükür kimsenin burnu bile kanamadı, en küçük bir olay yaşamadık. Sadece çok kalabalık ve sıkışıklıktan şikâyet aldık. Solonlar yetmedi, doldu taştı. Gelenler daha büyük salonları tercih etmemiz gerektiğini ifade ettiler.
Fakat Gaziantep’te de bunlardan daha büyük salonlar da yok. Bu durum bizi üzüyor.
BEDİÜZZAMAN KİMDİR? NEDİR? BEN BU LAFINA ÇARPILDIM
Hafta ile ilgili olarak ne tür tepkiler aldınız?
Dışarıda 200 bilboardda Üstad’ın sözlerinin bir hafta boyunca kalmış olması Bediüzzaman’ı duymamış birçok insanın ilgisini çekmiş oldu. Ve duymalarına neden oldu.
Mesela, bilboardda Üstad’ın şu sözü bir kardeşimizi çok etkilemiş. “Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarf ediyorsun?” Bu sözünü okuduktan sonra gelmiş, “ya bu nasıl bir sözdür? Bu adam kimdir? Nedir? Ben bu lafa çarpıldım” demiş, ağlamış, oradakileri de ağlatmış. Ziyaretçi defterini imzalarken “ilk defa Bediüzzaman’ın adını duydum” diye yazmış.
NE DERNEĞİ, NE CEMAATİ, HEPİMİZ NUR CEMAATİYİZ
Buna benzer çok güzel tepkiler aldık. Bu durum haliyle bizim de şevkimizi arttırdı. Bir de şöyle bir durum beni çok etkiledi. Daha bu işe başlamadan evvel platformu oluşturan dernek temsilcileri ile oturup durum değerlendirmesi yaparken ben “iş taksimi yapalım her dernek üstüne düşeni yapsın” diye bir söz söyledim.
Bunun üzerine arkadaşlardan biri döndü bana; “Ne derneği kardeşim, ne cemaatinden bahsediyorsunuz, biz hepimiz Nur Cemaatiyiz, artık aramızda farklı dernek yok, bundan sonra hepimiz biriz” diye cevap vermesi bana göre bu birlikteliğin final cümlesi idi.
yegin_ozdemir_firinci2.jpg
Toplantı sonrası Platforma üye arkadaşlarla yeniden bir araya geldik ve durum değerlendirmesi yaptık. Haliyle bu bir ilk olduğundan hatalarımız ve eksiklerimiz vardı ve olacaktı. Onları tespit ettik, 30 küsur eksikliğimizi bulduk ve listeledik. Bir dahaki etkinliklerde bu hataları yapmamaya gayret göstereceğiz. Bundan sonra daha profesyonelce yapacağız diye düşünüyorum. Zaten kararımız bunu her yıl tekrarlamak şeklinde oldu.

Dışarıdan aldığımız tepkiler de çok güzeldi. Özellikle Risale Haber’deki yayınlara güzel yorumlar geldiğini gördük. Mesela bir kişi ta Kuveyt’ten yazmış ve faaliyetleri tebrik etmişti. Gazianteplilerden de çok tebrik aldık.
Şimdi bu işin devamı mahiyetinde bir de bülten hazırlıyoruz. Hafta nasıl başladı, neler yapıldı, programlara kaç kişi geldi, önemli şahsiyetlerden kimler geldi? Bu etkinliklerde neler konuşuldu, hepsini içerecek bir bülten. Bu bülteni ilgili kurumlara, resmi kurumlara ve değişik çevrelere, sivil toplum kuruluşlarına göndermeyi düşünüyoruz.
KUTLU DOĞUM PROGRAMI: “BEDİÜZZAMAN’IN DİLİNDEN HZ. MUHAMMED”
Bediüzzaman’ı An(la)ma Platformu sadece hafta ile ilgili etkinliklerle sınırlı mı kalacak? Yılın diğer günlerinde de ortak faaliyet yapmayı düşünmüyor musunuz?
Şu anda “Bediüzzaman’ın dilinden Hz. Muhammed” diye Kutlu Doğum Haftası için bir etkinlik planlıyoruz. Bu etkinliği Bediüzzaman’ı An(la)ma Platformu olarak yapacağız. Hatta bu platformu konfederasyon gibi bir konuma getirip devamlı kılmak istiyoruz. Bundan sonraki etkinlikleri bu isim altında devam ettirmek istiyoruz.
Hiçbir şey yapmasak bile ayda bir, bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapacağız. Hatta belki her ay bir program gerçekleştirmek de mümkün olabilir.
Bu vesileyle etkinlik boyunca emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Hepsinden Allah razı olsun.