Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Gazneli Mahmut ve Çoban !
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Tarihci19" data-source="post: 47221"><p><span style="color: #f50000">Gazneli mahmut devlet ricali ile ormanda sürek avına çıkar</span></p><p><span style="color: #f50000">gazneli bi hayvanın peşine takılıp gider gruptan uzaklaşır </span></p><p><span style="color: #f50000">birde bakarki yalnız kalmış </span></p><p><span style="color: #f50000">biraz daha avını takip ettikten sonra vazgecer ve tam vezgectiği bu yerde </span></p><p><span style="color: #f50000">bir kulube görür</span></p><p><span style="color: #f50000">içinden bir çoban çıkar koşarak gelir yanına ve bişeye mi ihtiyacınız var der</span></p><p><span style="color: #f50000">tanii bunun hükümdar gazneli mahmut olduğunu bilmez </span></p><p><span style="color: #f50000">gazneli de ona su der </span></p><p><span style="color: #f50000">çoban arkasını döner ve yavaş yavaş ilerler kulubesine </span></p><p><span style="color: #f50000">kulubeye girer ve içerde bi hayli oyalandıktan sonra elinde su şişesi ile çıkar</span></p><p><span style="color: #f50000">gazneliye doğru aheste adımlarla ilerler </span></p><p><span style="color: #f50000">yanına vardığında sorular sorar</span></p><p><span style="color: #f50000">nerelisniz? burda ne yapıyorsunuz? bişey avlayabildinizmi? </span></p><p><span style="color: #f50000">bu sorularıda sorduktan sonra suyu uzatır </span></p><p><span style="color: #f50000">gazneli alıp suyu içtikten sonra </span></p><p><span style="color: #f50000">dayanamz ve sorar</span></p><p><span style="color: #f50000">beni gördüğünde hızla yanıma geldin ihtiyacımı sordun bende su istedim..</span></p><p><span style="color: #f50000">ama sen su getirmeye çok yavaş gittin oda yetmiyor gibi içerde oyalandın</span></p><p><span style="color: #f50000">oda yetmiyor gibi yavaş yavaş yanıma geldin bide ustune üstük ahiret soruları sordun </span></p><p><span style="color: #f50000">neden böle yaptın?</span></p><p><span style="color: #f50000">çoban derki: efendim ben sizi kulubemden gördüğümde acil bi ihtiyacınız olduğu beliydi bende bunu öğrenmek için</span></p><p><span style="color: #f50000">hızla yanınıza geldim, siz su istediniz ama çok hararetliydiniz terliydiniz.. bende bu yuzden yavaş yavaş gittim </span></p><p><span style="color: #f50000">su getirmeye sonra kulubenden size baktımki hala hararetlisniz birazda kulubede bekledim sonra çıktım yavaş yavaş</span></p><p><span style="color: #f50000">yanınıza geldim ama baktımki hala ağzınız açık hararetlisiniz terinizde bellki soumamıştı</span></p><p><span style="color: #f50000">bende biraz daha haraaretiniz dinsin diye sorular sordum en sonunda iyice dinlendiğiniz kanaatine vardım ve</span></p><p><span style="color: #f50000">suyu size verdim böylece hasta olmayacaksınız inşallah...</span></p><p><span style="color: #f50000">gazneli mahmut bu açıklamayı hayranlıkla dinledikten sonra kimliğini açıkalr ve seni vezir yaptım der </span></p><p><span style="color: #f50000">yıllarca gazneliye hizmet eden bu çoban diğer devlet adamalrı tarafından çekilmez kıskanılır..</span></p><p><span style="color: #f50000">bu çobanın sarayda sadece kendisinin girebildiği bir şahsi odası vardır</span></p><p><span style="color: #f50000">rakipleri ona iftira atarlar gtazneliye derlerki</span></p><p><span style="color: #f50000">senden çaldığı serveti o odada topluyor kimseyi sokmuyor oraya..</span></p><p><span style="color: #f50000">gazneli evvela ihtimal vermez ama sözler ayyuka çıkınca odayı açmasını ister</span></p><p><span style="color: #f50000">çoban vezir odayı açar ve odada sadece gezneli ile karşılaştığında üstünde olan kaban ve çoban asası vardır</span></p><p><span style="color: #f50000">gazneli sebebini sorar gibi yuzune bakınca şöle der : efendim ben çobanlıktan vezirliğe yukselmiş </span></p><p><span style="color: #f50000">biriyim, bazen içime gurur girer bende bu odaya gelip nerden geldiğimi hatırlarım</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Tarihci19, post: 47221"] [color=#f50000]Gazneli mahmut devlet ricali ile ormanda sürek avına çıkar gazneli bi hayvanın peşine takılıp gider gruptan uzaklaşır birde bakarki yalnız kalmış biraz daha avını takip ettikten sonra vazgecer ve tam vezgectiği bu yerde bir kulube görür içinden bir çoban çıkar koşarak gelir yanına ve bişeye mi ihtiyacınız var der tanii bunun hükümdar gazneli mahmut olduğunu bilmez gazneli de ona su der çoban arkasını döner ve yavaş yavaş ilerler kulubesine kulubeye girer ve içerde bi hayli oyalandıktan sonra elinde su şişesi ile çıkar gazneliye doğru aheste adımlarla ilerler yanına vardığında sorular sorar nerelisniz? burda ne yapıyorsunuz? bişey avlayabildinizmi? bu sorularıda sorduktan sonra suyu uzatır gazneli alıp suyu içtikten sonra dayanamz ve sorar beni gördüğünde hızla yanıma geldin ihtiyacımı sordun bende su istedim.. ama sen su getirmeye çok yavaş gittin oda yetmiyor gibi içerde oyalandın oda yetmiyor gibi yavaş yavaş yanıma geldin bide ustune üstük ahiret soruları sordun neden böle yaptın? çoban derki: efendim ben sizi kulubemden gördüğümde acil bi ihtiyacınız olduğu beliydi bende bunu öğrenmek için hızla yanınıza geldim, siz su istediniz ama çok hararetliydiniz terliydiniz.. bende bu yuzden yavaş yavaş gittim su getirmeye sonra kulubenden size baktımki hala hararetlisniz birazda kulubede bekledim sonra çıktım yavaş yavaş yanınıza geldim ama baktımki hala ağzınız açık hararetlisiniz terinizde bellki soumamıştı bende biraz daha haraaretiniz dinsin diye sorular sordum en sonunda iyice dinlendiğiniz kanaatine vardım ve suyu size verdim böylece hasta olmayacaksınız inşallah... gazneli mahmut bu açıklamayı hayranlıkla dinledikten sonra kimliğini açıkalr ve seni vezir yaptım der yıllarca gazneliye hizmet eden bu çoban diğer devlet adamalrı tarafından çekilmez kıskanılır.. bu çobanın sarayda sadece kendisinin girebildiği bir şahsi odası vardır rakipleri ona iftira atarlar gtazneliye derlerki senden çaldığı serveti o odada topluyor kimseyi sokmuyor oraya.. gazneli evvela ihtimal vermez ama sözler ayyuka çıkınca odayı açmasını ister çoban vezir odayı açar ve odada sadece gezneli ile karşılaştığında üstünde olan kaban ve çoban asası vardır gazneli sebebini sorar gibi yuzune bakınca şöle der : efendim ben çobanlıktan vezirliğe yukselmiş biriyim, bazen içime gurur girer bende bu odaya gelip nerden geldiğimi hatırlarım[/color] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Gazneli Mahmut ve Çoban !
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…