Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Gece değil bu karanlık…
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="GuL-i YaReN" data-source="post: 174522" data-attributes="member: 8333"><p><strong><span style="color: Red"><span style="font-size: 15px">Gece değil bu karanlık…</span></span></strong></p><p></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray">Müslüman mahallelerinde hindi sürüleri dolaştırılıyor. Şu İstanbul şehrinin sokaklarında yıllar öncede İngiliz askerleri dolaşıyorlardı. Tarih kitapları onların çekip gittiğini yazıyor. Hindi sürülerini gördükçe de ben şüphelere düşüyorum. Bu hindi sürüleri o İngiliz askerlerine ait değil miydi?</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray">Müstevliler askerlerini götürürken hindilerini niye bırakmışlar? Onlar hindilerini bırakma şartı ile mi çekip gittiler?</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray">Bu nasıl hoşgörüdür ki yıllardır bu sokaklarda hindi sürüleri dolaşıp durur.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray">Bu gün bu gece memleketi baştanbaşa saracak rezalet ateşinin yakacağı elleri ve evleri düşündükçe görüyorum ki bu hindi sürüleri yıllar öncesinden İngiliz sürülerinden daha tehlikeli ve acımasız. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray">Bilmem anlatabiliyor muyum ki o müstevlilerin bu hindileri bırakıp gitmesi boşuna değil… </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray">Bu hindiler İstanbul sokaklarında satışlarına vesile olan Noel kutlamalarının şahsında birer garip hayvan gibi değil, sonu gelmez bir işgalin mağrur sahipleri gibi dolaşıyorlar. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray">Bu garip hayvanlar bazen asabi birer misyoner, ayaklanmış seyyar takdise çıkmış birer papaz gibi geliyor. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray">Bu karanlığı ağdalı, yıldızlı, mahzun gecenin ortasından yükselecek yeni yıl şarkıları, haçlının intikam melodisi gibi geliyor bana…</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray">Bu gece, içimize çöreklenen bir yılanın başkaldırması, bin yıl peşimize düşmüş çıffıtın zafer gecesi gibi. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray">Bu gece, vicdan ve idrak cellâtlarının “baş” gecesi… Ahmakıslatan yağmurlarının sağanak halinde döküldüğü bu gece, gözyaşı ile yıkanamayacak kadar pis, derbeder ve namussuz. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray">Dünyanın hiçbir ülkesinde “yılbaşı” denen rezaletler panayırı, benim ülkemdeki tahribatı yapamaz.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray">Benim ülkem ki, burada her şeyin aşırısının yasaklandığı bir dinin, kâfirlere benzemeyiniz hükmünü asırlarca titizlikle uygulamış mensupları yaşar.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray">Yılbaşı gecesi, propagandası yapıldığı, teşvik edildiği şekli ile ne bir eğlence gecesi, ne bir dini gece mahiyeti arz eder. Yalnız ve yalnız bir sinsi hançer gibi mukaddesimizin üzerine inen, sırtına saplanan bir cinayet aracıdır.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray">Radyo ve TV’de nasihati ihmal etmiyor: “Gece yarısından sonra fazla içki içmeyin. İçerseniz araba kullanmayın. Polisten şoför isteyin.” “yalnızca eğleniyoruz” yollu nefis müdafasıda artık bu manzara ve irtikaf edilen bir çeşit suçla çok ucuz ve ahmakça olmaktadır.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray">Ağzına içki koymamış binlerce inan, “yılbaşı bahanesi” ile türlü ikramların, ısrarların zayıf düşürmesi ile o gece içkiye başlamaktadır.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray">Sözüm ona öyle bir masum eğlence gecesidir ki yuvaların yıkıldığını biliriz, duyarız. Misali nerede görülmüş?</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray">Bu hali ile “yılbaşı” geceleri gittikçe artan ve azan bir günahın, rezaletin, pisliğin takdis edildiği, sanki her türlü günaha karşı imtiyazlı kılındığı bir zaman addedilmektedir.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray">Bu yılbaşı gecesi çağın kutsal gecesidir ki inananları çoğaltmaya çalışmakta, bunda da muvaffak olmaktadır.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray">Bu günün sabahından beri ben, gece boyu şahit tutulacağım bir katliama nasıl tahammül edebileceğimin bir hesabı ile meşgulüm.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray">Bu, insan haysiyetini ateşler içine atan ve karşısına geçip bu muazzam zulmü seyreden karanlık her türlü laneti ve sövgüyü hak etmiştir.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray">Kir akan olukların tam randıman çalıştırıldığı bu zavallı zaman parçası, evet evet... </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray">Gece falan değil yalnızca karanlıktır…</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DimGray"></span></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"><span style="font-size: 15px">Hekimoğlu İsmail / Derdimi Seviyorum kitabindan</span></span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="GuL-i YaReN, post: 174522, member: 8333"] [B][COLOR="Red"][SIZE="4"]Gece değil bu karanlık…[/SIZE][/COLOR][/B] [B][SIZE="3"][COLOR="DimGray"]Müslüman mahallelerinde hindi sürüleri dolaştırılıyor. Şu İstanbul şehrinin sokaklarında yıllar öncede İngiliz askerleri dolaşıyorlardı. Tarih kitapları onların çekip gittiğini yazıyor. Hindi sürülerini gördükçe de ben şüphelere düşüyorum. Bu hindi sürüleri o İngiliz askerlerine ait değil miydi? Müstevliler askerlerini götürürken hindilerini niye bırakmışlar? Onlar hindilerini bırakma şartı ile mi çekip gittiler? Bu nasıl hoşgörüdür ki yıllardır bu sokaklarda hindi sürüleri dolaşıp durur. Bu gün bu gece memleketi baştanbaşa saracak rezalet ateşinin yakacağı elleri ve evleri düşündükçe görüyorum ki bu hindi sürüleri yıllar öncesinden İngiliz sürülerinden daha tehlikeli ve acımasız. Bilmem anlatabiliyor muyum ki o müstevlilerin bu hindileri bırakıp gitmesi boşuna değil… Bu hindiler İstanbul sokaklarında satışlarına vesile olan Noel kutlamalarının şahsında birer garip hayvan gibi değil, sonu gelmez bir işgalin mağrur sahipleri gibi dolaşıyorlar. Bu garip hayvanlar bazen asabi birer misyoner, ayaklanmış seyyar takdise çıkmış birer papaz gibi geliyor. Bu karanlığı ağdalı, yıldızlı, mahzun gecenin ortasından yükselecek yeni yıl şarkıları, haçlının intikam melodisi gibi geliyor bana… Bu gece, içimize çöreklenen bir yılanın başkaldırması, bin yıl peşimize düşmüş çıffıtın zafer gecesi gibi. Bu gece, vicdan ve idrak cellâtlarının “baş” gecesi… Ahmakıslatan yağmurlarının sağanak halinde döküldüğü bu gece, gözyaşı ile yıkanamayacak kadar pis, derbeder ve namussuz. Dünyanın hiçbir ülkesinde “yılbaşı” denen rezaletler panayırı, benim ülkemdeki tahribatı yapamaz. Benim ülkem ki, burada her şeyin aşırısının yasaklandığı bir dinin, kâfirlere benzemeyiniz hükmünü asırlarca titizlikle uygulamış mensupları yaşar. Yılbaşı gecesi, propagandası yapıldığı, teşvik edildiği şekli ile ne bir eğlence gecesi, ne bir dini gece mahiyeti arz eder. Yalnız ve yalnız bir sinsi hançer gibi mukaddesimizin üzerine inen, sırtına saplanan bir cinayet aracıdır. Radyo ve TV’de nasihati ihmal etmiyor: “Gece yarısından sonra fazla içki içmeyin. İçerseniz araba kullanmayın. Polisten şoför isteyin.” “yalnızca eğleniyoruz” yollu nefis müdafasıda artık bu manzara ve irtikaf edilen bir çeşit suçla çok ucuz ve ahmakça olmaktadır. Ağzına içki koymamış binlerce inan, “yılbaşı bahanesi” ile türlü ikramların, ısrarların zayıf düşürmesi ile o gece içkiye başlamaktadır. Sözüm ona öyle bir masum eğlence gecesidir ki yuvaların yıkıldığını biliriz, duyarız. Misali nerede görülmüş? Bu hali ile “yılbaşı” geceleri gittikçe artan ve azan bir günahın, rezaletin, pisliğin takdis edildiği, sanki her türlü günaha karşı imtiyazlı kılındığı bir zaman addedilmektedir. Bu yılbaşı gecesi çağın kutsal gecesidir ki inananları çoğaltmaya çalışmakta, bunda da muvaffak olmaktadır. Bu günün sabahından beri ben, gece boyu şahit tutulacağım bir katliama nasıl tahammül edebileceğimin bir hesabı ile meşgulüm. Bu, insan haysiyetini ateşler içine atan ve karşısına geçip bu muazzam zulmü seyreden karanlık her türlü laneti ve sövgüyü hak etmiştir. Kir akan olukların tam randıman çalıştırıldığı bu zavallı zaman parçası, evet evet... Gece falan değil yalnızca karanlıktır… [/COLOR][/SIZE][/B] [B][COLOR="Red"][SIZE="4"]Hekimoğlu İsmail / Derdimi Seviyorum kitabindan[/SIZE][/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Gece değil bu karanlık…
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…