Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
İslama Göre Hayat
Gecede Bir Saat Vardır Ki
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ABDULLAH4" data-source="post: 256563" data-attributes="member: 1004566"><p>Gecede Bir Saat Vardır Ki</p><p> </p><p> </p><p>Cenâb-ı Hak buyuruyor:</p><p> </p><p><strong>“</strong>(O müttakîler, geceleri namaz kılmak ve istiğfâr etmek için) <strong>yanlarını</strong> (tatlı) <strong>yataklarından ayırırlar. Rablerinin azâbından korkarak ve rahmetini umarak duâ ederler. Kendilerine verdiğimiz rızıklardan da hayır yollarına infâk ederler.”</strong> <span style="font-size: 9px">(Secde, 16)</span></p><p> </p><p> </p><p>Rasûlullah (sav) buyurdular:</p><p> </p><p><em>“Gecede bir saat vardır ki, müslüman bir kimsenin Allâh’tan, dünyâ veya âhiretle alâkalı bir hayır talebi o saate rastlarsa, Allâh dilediğini ona mutlakâ verir. Bu saat her gecede vardır.” </em><span style="font-size: 9px">(Müslim, Müsâfirîn, 166)</span></p><p> </p><p> </p><p>Hz. Âişe vâlidemiz şöyle der:</p><p>“Bir gece Rasûlullah (sav)’in yanımda olmadığını fark ettim. Diğer hanımlarından birinin yanına gittiğini zannettim. Aramaya başladım. Bir müddet sonra dönüp geldim, bir de baktım ki O, rükû veya secde hâlinde:</p><p><em>“(Allâh’ım) Sen’i noksan sıfatlardan tenzîh eder ve Sana hamd ederim. (Rabbim!) Sen’den başka ilâh yoktur.”</em> diyordu. Bunun üzerine (biraz da kendimden utanarak) şöyle dedim:</p><p>“–Anam babam Sana fedâ olsun yâ Rasûlallâh! Ben nelerle meşgulüm, Siz nelerle!..”” <span style="font-size: 9px">(Müslim, Salât, 221)</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ABDULLAH4, post: 256563, member: 1004566"] Gecede Bir Saat Vardır Ki Cenâb-ı Hak buyuruyor: [B]“[/B](O müttakîler, geceleri namaz kılmak ve istiğfâr etmek için) [B]yanlarını[/B] (tatlı) [B]yataklarından ayırırlar. Rablerinin azâbından korkarak ve rahmetini umarak duâ ederler. Kendilerine verdiğimiz rızıklardan da hayır yollarına infâk ederler.”[/B] [SIZE=1](Secde, 16)[/SIZE] Rasûlullah (sav) buyurdular: [I]“Gecede bir saat vardır ki, müslüman bir kimsenin Allâh’tan, dünyâ veya âhiretle alâkalı bir hayır talebi o saate rastlarsa, Allâh dilediğini ona mutlakâ verir. Bu saat her gecede vardır.” [/I][SIZE=1](Müslim, Müsâfirîn, 166)[/SIZE] Hz. Âişe vâlidemiz şöyle der: “Bir gece Rasûlullah (sav)’in yanımda olmadığını fark ettim. Diğer hanımlarından birinin yanına gittiğini zannettim. Aramaya başladım. Bir müddet sonra dönüp geldim, bir de baktım ki O, rükû veya secde hâlinde: [I]“(Allâh’ım) Sen’i noksan sıfatlardan tenzîh eder ve Sana hamd ederim. (Rabbim!) Sen’den başka ilâh yoktur.”[/I] diyordu. Bunun üzerine (biraz da kendimden utanarak) şöyle dedim: “–Anam babam Sana fedâ olsun yâ Rasûlallâh! Ben nelerle meşgulüm, Siz nelerle!..”” [SIZE=1](Müslim, Salât, 221)[/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
İslama Göre Hayat
Gecede Bir Saat Vardır Ki
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…