Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Mizahi Sohbet
Geçti Artık, geçti...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Tarihci19" data-source="post: 55080"><p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">Çocukluğumdan beri dar mekanlardan sıkılır ve bu tür yerlerden feryat </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">edercesine uzaklaşırdım. ileri yaşlarda bunun bir hastalık oldugunu anlamış, </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">fakat bu illetten bir türlü kurtulamamıştım. Oysa ki o dar mekanlara, şimdi </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">ister istemez girecektim. Beni sarıp sarmalamışlar ve uzunca bir tabuta </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">yerleştirmişlerdi. Çevremde dolaşanların sesini gayet iyi duyuyor ve </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">gözlerim kapalı olmasına rağmen, her nasılsa onları görebiliyordum. - Genç </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">yaşta öldü zavallı, diyorlardı. Halbuki yapacak ne kadar çok iş vardı. </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">Gerçekten de birçok işim yarım kalmıştı. Mesela oğluma iyi bir işyeri </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">açamamış, araba ile renkli televizyonun taksitlerini henüz bitirememiştim. </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">Büyük bir firma kurup dostlarımı orada toplamak da hayal olmuştu. Üstelik </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">kış çok yaklaştığı halde odun-kömür işini halledememiş ve çatının akan </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">yerlerini aktaramamıştım. Yarıda kalan işlerimi arka arkaya sıralarken </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">kulaklarımı çınlatan bir sesle irkildim. Sanki mikrofonla söylenen bu ses </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">beynimin en ücra köşelerinden yankılanıyor ve: " GEÇTİ ARTIK GEÇTİ", </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">diyordu. içimden "keşke geçmemiş olsaydı" diyordum. Nereden başıma gelmişti </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">o kaza bilmemki? Halbu ki ne kadar da iyi araba kullanırdım. Olup bitenleri </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">hatırlamaya çalışırken dostlarımın çevremi sardığını ve içinde bulunduğum </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">tabutun kapağını örtmeye çalıştıklarını farkettim. Onları engellemek için </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">avazım çıktığı kadar bağırmak ve çırpınmak istediğim halde ne </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">kımıldayabiliyor, ne de bir ses çıkartabiliyordum. Biraz sonra koyu bir </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">karanlıkta kalmış ve gözlerimi tabutun tahtaları arasında sızan ışığa </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">çevirmiştim. Dehşet içinde: - Amam Allah'ım, dedim. Ne olacak şimdi halim? </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">Korkudan hiç bir şey düşünemiyordum. Bu arada omuzlara kaldırılmış ve </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">sallana sallana götürülmeye başlanmıştım. Dışardaki seslerden yağmur yağdığı </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">belli oluyor ve su damlacıklarının sesi, tabutumun gıcırtısına karışıyordu. </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">Cenaze namazı için camiye gidiyor olmalıydık. Camii denince aklıma gelmişti. </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">* Çok yakınımızda olmasına ve her gün 5 defa davet edilmeme rağmen bir türlü </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">vakit bulup gidememiştim. Ama her zaman söylediğim gibi 50 yaşına gelince </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">namaza başlıyacak ve herkesin şikayet ettigi kötü alışkanlıklarımı terk </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">edecektim. Evet evet, şu kaza olmasaydı, ileride ne iyi bir insan olacaktım. </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">Daha önce duyduğum ve nerden geldiğini kestiremedigim ses; "GEÇTİ ARTIK, </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">GEÇTİ" diye tekrarladı, bitti artık. Biraz sonra namazım kılınmış ve tekrar </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">omuzlara kaldırılmıştım. Mahallemizdeki kahvenin önünden geçerken, hergün </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">iskambil oynadığımız arkadaşlarım neşeli kahkahalarını işitiyor ve "Herhade </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">ölüm haberimi duymamış olacaklar" diye düşünüyordum. Sesler iyice </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">uzaklaştığında eğik bir şekilde taşındığımı hissederek mezarlığa, çıkan </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">yokuşu tırmandığımızı anladım. şiddetle yağan yağmurun tabuttaki </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">çatlaklardan sızarak, kefenimi yer yer ıslattığınında farkındaydim. Buna </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">rağmen dışardan konuşulanlara kulak verdim. Dostlarımın bir kısmı piyasadaki </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">durgunluktan bahsediyor, bir kısmı da milli takımın son oyununu </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">methediyordu. Tabutumu taşıyan diğer biri ise yanındakinin kulağına </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">fısıldayarak; "Rahmetli tamda ölecek zamanı buldu diyordu. "Sırıl sıklam </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">olduk birader!;..." Duyduklarım herhalde yanlış olmalıydı. Yoksa bunlar </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">uykularımı onlar için feda ettiğim dostlarım değilmiydi? Yolculuğum bir </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">müddet sonra bitmiş ve tabutum Yere indirilmişti.kapak tekrar açıldı ve </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">cansız vücudumu yakalayan kollar beni </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">dibine su toplamış olan çukura doğru indirdi.Boylu boyunca yattığım yerden </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">etrafıma baktım</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">Aman Allah'ım bu kabir değilmiydi? O ana kadar buraya gireceğimi neden </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">düşünmemiştim? Sessiz feryatlarımı kimseye duyuramıyor ve ve dostlarımın </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">üzerimi örtmek için yarıştığını hissediyordum.zifiri karanlıkta kalmış ve </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">bütün acizliğimle dua etmeye başladım.yarabbi, diyordum. Bir fırsat daha </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">yokmu, senin istediğin gibi bir kul olayım.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">. ve kabrimi, cennet bahçelerinden bir bahçeye çevireyim? Aynı ses her </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">zamankinden daha şiddetli olarak: " GEÇTİ ARTIK, GEÇTİ" diye tekrarladi. </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">"Herşey bitti artık" mezarımı örten tahtaların üzerime atılan toprakların </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">çıkardığı ses gökgürültüsünü andırıyor ve bütün benliğimi sarsıyordu. Son </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">bir gayretle yerimden firlayarak gözlerimi açtım, odamdaki rahat yatağımda </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">yatıyor, fakat korkunç bir kabus görüyorum. Bitişik dairede oturan doktor </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">arkadaşım beni ayıltmaya çalışarak: "GEÇTİ ARTIK, GECTİ" diye bağırıp </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">duruyordu. "Geçti bak hiç bir şeyin kalmadı". Yattığım yerden yavaşça </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">doğruldum terden sırılsıklam olmuş ve sanki 20 kilo birden vermiştim. </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">Dışarıda sağanak halde yağmur yağıyor, şimsek ve gökgürültüsünden bütün ev </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">sarsılıyor. Etrafimdakilerin şaşkin bakışları arasında kendimi toparlamaya </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">çalışırken: - Ya rabbi sana zerrelerim adedince şükürler ya bir fırsat daha </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff">vermeseydin..!!!!,,</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Tarihci19, post: 55080"] [center][color=#0000ff]Çocukluğumdan beri dar mekanlardan sıkılır ve bu tür yerlerden feryat edercesine uzaklaşırdım. ileri yaşlarda bunun bir hastalık oldugunu anlamış, fakat bu illetten bir türlü kurtulamamıştım. Oysa ki o dar mekanlara, şimdi ister istemez girecektim. Beni sarıp sarmalamışlar ve uzunca bir tabuta yerleştirmişlerdi. Çevremde dolaşanların sesini gayet iyi duyuyor ve gözlerim kapalı olmasına rağmen, her nasılsa onları görebiliyordum. - Genç yaşta öldü zavallı, diyorlardı. Halbuki yapacak ne kadar çok iş vardı. Gerçekten de birçok işim yarım kalmıştı. Mesela oğluma iyi bir işyeri açamamış, araba ile renkli televizyonun taksitlerini henüz bitirememiştim. Büyük bir firma kurup dostlarımı orada toplamak da hayal olmuştu. Üstelik kış çok yaklaştığı halde odun-kömür işini halledememiş ve çatının akan yerlerini aktaramamıştım. Yarıda kalan işlerimi arka arkaya sıralarken kulaklarımı çınlatan bir sesle irkildim. Sanki mikrofonla söylenen bu ses beynimin en ücra köşelerinden yankılanıyor ve: " GEÇTİ ARTIK GEÇTİ", diyordu. içimden "keşke geçmemiş olsaydı" diyordum. Nereden başıma gelmişti o kaza bilmemki? Halbu ki ne kadar da iyi araba kullanırdım. Olup bitenleri hatırlamaya çalışırken dostlarımın çevremi sardığını ve içinde bulunduğum tabutun kapağını örtmeye çalıştıklarını farkettim. Onları engellemek için avazım çıktığı kadar bağırmak ve çırpınmak istediğim halde ne kımıldayabiliyor, ne de bir ses çıkartabiliyordum. Biraz sonra koyu bir karanlıkta kalmış ve gözlerimi tabutun tahtaları arasında sızan ışığa çevirmiştim. Dehşet içinde: - Amam Allah'ım, dedim. Ne olacak şimdi halim? Korkudan hiç bir şey düşünemiyordum. Bu arada omuzlara kaldırılmış ve sallana sallana götürülmeye başlanmıştım. Dışardaki seslerden yağmur yağdığı belli oluyor ve su damlacıklarının sesi, tabutumun gıcırtısına karışıyordu. Cenaze namazı için camiye gidiyor olmalıydık. Camii denince aklıma gelmişti. * Çok yakınımızda olmasına ve her gün 5 defa davet edilmeme rağmen bir türlü vakit bulup gidememiştim. Ama her zaman söylediğim gibi 50 yaşına gelince namaza başlıyacak ve herkesin şikayet ettigi kötü alışkanlıklarımı terk edecektim. Evet evet, şu kaza olmasaydı, ileride ne iyi bir insan olacaktım. Daha önce duyduğum ve nerden geldiğini kestiremedigim ses; "GEÇTİ ARTIK, GEÇTİ" diye tekrarladı, bitti artık. Biraz sonra namazım kılınmış ve tekrar omuzlara kaldırılmıştım. Mahallemizdeki kahvenin önünden geçerken, hergün iskambil oynadığımız arkadaşlarım neşeli kahkahalarını işitiyor ve "Herhade ölüm haberimi duymamış olacaklar" diye düşünüyordum. Sesler iyice uzaklaştığında eğik bir şekilde taşındığımı hissederek mezarlığa, çıkan yokuşu tırmandığımızı anladım. şiddetle yağan yağmurun tabuttaki çatlaklardan sızarak, kefenimi yer yer ıslattığınında farkındaydim. Buna rağmen dışardan konuşulanlara kulak verdim. Dostlarımın bir kısmı piyasadaki durgunluktan bahsediyor, bir kısmı da milli takımın son oyununu methediyordu. Tabutumu taşıyan diğer biri ise yanındakinin kulağına fısıldayarak; "Rahmetli tamda ölecek zamanı buldu diyordu. "Sırıl sıklam olduk birader!;..." Duyduklarım herhalde yanlış olmalıydı. Yoksa bunlar uykularımı onlar için feda ettiğim dostlarım değilmiydi? Yolculuğum bir müddet sonra bitmiş ve tabutum Yere indirilmişti.kapak tekrar açıldı ve cansız vücudumu yakalayan kollar beni dibine su toplamış olan çukura doğru indirdi.Boylu boyunca yattığım yerden etrafıma baktım Aman Allah'ım bu kabir değilmiydi? O ana kadar buraya gireceğimi neden düşünmemiştim? Sessiz feryatlarımı kimseye duyuramıyor ve ve dostlarımın üzerimi örtmek için yarıştığını hissediyordum.zifiri karanlıkta kalmış ve bütün acizliğimle dua etmeye başladım.yarabbi, diyordum. Bir fırsat daha yokmu, senin istediğin gibi bir kul olayım. . ve kabrimi, cennet bahçelerinden bir bahçeye çevireyim? Aynı ses her zamankinden daha şiddetli olarak: " GEÇTİ ARTIK, GEÇTİ" diye tekrarladi. "Herşey bitti artık" mezarımı örten tahtaların üzerime atılan toprakların çıkardığı ses gökgürültüsünü andırıyor ve bütün benliğimi sarsıyordu. Son bir gayretle yerimden firlayarak gözlerimi açtım, odamdaki rahat yatağımda yatıyor, fakat korkunç bir kabus görüyorum. Bitişik dairede oturan doktor arkadaşım beni ayıltmaya çalışarak: "GEÇTİ ARTIK, GECTİ" diye bağırıp duruyordu. "Geçti bak hiç bir şeyin kalmadı". Yattığım yerden yavaşça doğruldum terden sırılsıklam olmuş ve sanki 20 kilo birden vermiştim. Dışarıda sağanak halde yağmur yağıyor, şimsek ve gökgürültüsünden bütün ev sarsılıyor. Etrafimdakilerin şaşkin bakışları arasında kendimi toparlamaya çalışırken: - Ya rabbi sana zerrelerim adedince şükürler ya bir fırsat daha vermeseydin..!!!!,,[/color][/center] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Mizahi Sohbet
Geçti Artık, geçti...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…