Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Tasavvuf
Nakşıbendi ve Nakşıbendilik
Sufinin Dünyası
Gençler Neyin Derdine Düşmeli
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ABDULLAH4" data-source="post: 371053" data-attributes="member: 1004566"><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #ff0000">Hazret-i Ömer -radıyallâhu anh-: “<strong>Yarın âhirette hesâba çekilmeden evvel kendinizi hesâba çekiniz</strong>.” buyuruyor. (Tirmizî, Kıyâmet, 25/2459) Demek ki dâimî bir muhâsebe hâlinde olmamız gerekiyor. Bugün ben Allâh için ne yaptım? Kitap ve Sünnet’in muhtevâsı içinde ne kadar yaşayabildim? Mes’ûliyetimin şuurunda mıyım? Allâh yolunda ne kadar fedâkarlık yapabildim? Müslümanların derdiyle ne kadar dertlendim? diye tefekkür ederek en mühim derdimiz olan âhiret endişemizi canlı tutacak bir muhâsebe iklîminde yaşamalıyız. Bu muhâsebe hâlini en güzel şekilde idrâk eden Hazret-i Ömer -radıyallâhu anh-, geceleri sırtında un çuvalı ile dolaşarak yalnızların, kimsesizlerin ve muhtaçların gönül iklimine girmeye çalışırdı.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #ff0000"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #ff0000"></span></span></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #ff0000">Dünyevî imtihanlar defâlarca tekrarlanabilir. Dâimâ bir sonraki imtihanda kazanma ümîdi ve şansı mevcuttur. Âhiret imtihanı ise bir defâya mahsustur. O da bu cihân dershanesinde verilmektedir. Vefât ettikten sonra ikinci bir imtihan hakkı yoktur. Cenâb-ı Hak bu hususta kullarını şöyle îkâz buyurur:</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #ff0000"></span></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: red">“<strong>Onlar orada imdâd istemek için şöyle feryâd ederler: «Ey Yüce Rabbimiz! Ne olur, bizi buradan çıkar, tekrar dünyâya gönder de, daha önce yaptıklarımızı terk ederek sâlih ameller işleyelim!» Allâh Teâlâ onlara şöyle buyurur: “Biz, size, düşünüp ibret alacak, hakîkati görebilecek kimsenin düşünmesine yetecek kadar uzun bir ömür vermedik mi? Hem size peygamber de gelip uyardı. Öyleyse tadın azabı! Zâlimlerin hiç bir yardımcısı yoktur!</strong>” (Fâtır, 37)</span></span></span></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: red"></span></span></span></span></span></p><p><em><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: red"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Yâ Rabbi! Son nefesimizi Cemâl-i İlâhî’ne kavuşma aşk ve iştiyâkıyla verebilmeye medâr olacak feyizli bir ömür yaşamayı cümlemize nasîb eyle! </span></span><span style="color: black"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Âmîn!..</span></span></span></span></span></em></p><p style="text-align: right"><em><a href="http://korpekalemler.com/subpage.php?s=author_detailes&id=14" target="_blank"><u><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">Osman Nuri Topbaş</span></span></span></u></a></em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ABDULLAH4, post: 371053, member: 1004566"] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=#ff0000]Hazret-i Ömer -radıyallâhu anh-: “[B]Yarın âhirette hesâba çekilmeden evvel kendinizi hesâba çekiniz[/B].” buyuruyor. (Tirmizî, Kıyâmet, 25/2459) Demek ki dâimî bir muhâsebe hâlinde olmamız gerekiyor. Bugün ben Allâh için ne yaptım? Kitap ve Sünnet’in muhtevâsı içinde ne kadar yaşayabildim? Mes’ûliyetimin şuurunda mıyım? Allâh yolunda ne kadar fedâkarlık yapabildim? Müslümanların derdiyle ne kadar dertlendim? diye tefekkür ederek en mühim derdimiz olan âhiret endişemizi canlı tutacak bir muhâsebe iklîminde yaşamalıyız. Bu muhâsebe hâlini en güzel şekilde idrâk eden Hazret-i Ömer -radıyallâhu anh-, geceleri sırtında un çuvalı ile dolaşarak yalnızların, kimsesizlerin ve muhtaçların gönül iklimine girmeye çalışırdı. [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=#ff0000]Dünyevî imtihanlar defâlarca tekrarlanabilir. Dâimâ bir sonraki imtihanda kazanma ümîdi ve şansı mevcuttur. Âhiret imtihanı ise bir defâya mahsustur. O da bu cihân dershanesinde verilmektedir. Vefât ettikten sonra ikinci bir imtihan hakkı yoktur. Cenâb-ı Hak bu hususta kullarını şöyle îkâz buyurur: [/COLOR][/SIZE][/FONT] [COLOR=black][FONT=Trebuchet MS][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=red]“[B]Onlar orada imdâd istemek için şöyle feryâd ederler: «Ey Yüce Rabbimiz! Ne olur, bizi buradan çıkar, tekrar dünyâya gönder de, daha önce yaptıklarımızı terk ederek sâlih ameller işleyelim!» Allâh Teâlâ onlara şöyle buyurur: “Biz, size, düşünüp ibret alacak, hakîkati görebilecek kimsenin düşünmesine yetecek kadar uzun bir ömür vermedik mi? Hem size peygamber de gelip uyardı. Öyleyse tadın azabı! Zâlimlerin hiç bir yardımcısı yoktur![/B]” (Fâtır, 37) [/COLOR][/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR] [I][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=red][COLOR=black][FONT=Trebuchet MS]Yâ Rabbi! Son nefesimizi Cemâl-i İlâhî’ne kavuşma aşk ve iştiyâkıyla verebilmeye medâr olacak feyizli bir ömür yaşamayı cümlemize nasîb eyle! [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Trebuchet MS]Âmîn!..[/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [RIGHT][I][URL="http://korpekalemler.com/subpage.php?s=author_detailes&id=14"][U][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=red]Osman Nuri Topbaş[/COLOR][/SIZE][/FONT][/U][/URL][/I][/RIGHT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Tasavvuf
Nakşıbendi ve Nakşıbendilik
Sufinin Dünyası
Gençler Neyin Derdine Düşmeli
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…