Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Gençliğe
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="SeYeLaN" data-source="post: 93110" data-attributes="member: 7332"><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Gençliğe</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Yürüyordum: Ağlıyordu ırmaklar;</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Yürüyordum: Düşüyordu yapraklar;</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Yürüyordum: Sararmıştı yaylalar;</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Yürüyordum: Ekilmişti tarlalar.</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Bir ses duydum, dönüp baktım, bir kadın:</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Gözler dönük, kaşlar çatık, yüz dargın;</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Derileri çatlak, bağrı kapkara,</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Sağ elinin nasırında bir yara</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Başında bir eski püskü peştemal</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Koltuğunda bir yamalı boş çuval...</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>........................</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>-Ne o bacı?</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>- Ot yiyoruz, n'olacak!..</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>-Tarlan yok mu?</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>- Ne öküz var, ne toprak...</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Bugüne dek ırgat gibi didindim;</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Çifte gittim, ekin biçtim, geçindim,</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Bundan sonra...</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>- Kocan nerde?</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>- Ben dulum;</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Kocam şehit, bir ninem var, bir oğlum.</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>- Soyun, sopun?</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>- Onlar dahi hep yoksul!</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Ah Efendi, bize karşı İstanbul</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Neden böyle bir sert, yalçın taş gibi?</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Taşraların hayvanlık mı nasibi?..</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>........................</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Hayır hayır, bu nasibi almak için doğmadın.</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Onun için doğdun ki sen kadınlığın hakkiyle</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Ocağının karşısında saadete eresin,</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Göğsünü kabarttıran anneliğin aşkiyle</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Evladına südün gibi pak duygular veresin.</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Sen bir aziz yoldaşsın:</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Senin sesin hayat için dövüşmeğe koşturur;</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Senin sevgin vatan için fedakarlık öğretir;</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Senin yüzün insan için bir merhamet duyurur;</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Senin ile insanoğlu yeryüzünü şenletir.</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Lakin bizler bu hakları unuttuk;</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Kadınlığı hayvanlıkla bir tuttuk;</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Ninen gibi sana dahi hor baktık;</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Seni dahi garip, yoksul bıraktık!..</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>........................</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Kinler için karaları bağlıyan,</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Zevkler için zelil sefil ağlıyan.</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Acı gören, cefa çeken, ezilen,</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Irzdan başka her şeyini veren sen!</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Sen şu güzel vatanında cehennemde gibisin;</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Gözyaşınla ıslattığın kanlı toprak üstünde</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Sana her yer bir çöl gibi cıvıltısız, çiçeksiz;</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>"Ekmek" diye ağladığın sağır bir halk önünde</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Sana herkes bir kurt gibi merhametsiz yüreksiz.</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Senin herbir ümidin</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Ayrılıksız, yoksulluksuz bir dünyaya kalmıştır,</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Oraya ki masum çiftler hıçkırıksız yaşarlar;</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>O melekçe sevgilerle birbirini okşarlar;</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Ve burada Allah bütün dilekleri yaratır?</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Ne vakte dek gençliğine hakaret,</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Bu ayrılık, bu gözyaşı bu ölüm?..</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Bu sert demir, bu ağır yük. bu zulüm?</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Yazık, sana ağlamıyan şiire;</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Yazık, sana titremiyen vicdana;</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Yazık, sana uzanmayan ellere;</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Yazık, seni kurtarmıyan insana!..</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>........................</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Ey vatanın bağrı yanık bucağı.</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Hani senin bereketli hasadın,</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Yeşil yurdun, mesut çatın, şen çiftin?</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Hani senin medeniyyet hayatın,</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Yolun, köprün, kazman, iğnen, çekicin?</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Ey Türklüğün otağı!</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Ne vakte dek bu acıklı sefalet,</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Bu viranlık, bu inilti, bu kaygu?</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Ne vakte dek bu uğursuz cehalet.</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Bu taassup, bu görenek, bu uyku?</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>........................</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Yazık, sana ağlamıyan şiire;</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Yazık, sana titremiyen vicdana,</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Yazık, sana uzanmayan ellere;</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Yazık, seni kurtarmıyan insana!..</strong></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="SeYeLaN, post: 93110, member: 7332"] [SIZE=2][COLOR=DarkGreen][B]Gençliğe[/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=DarkGreen][B]Yürüyordum: Ağlıyordu ırmaklar; Yürüyordum: Düşüyordu yapraklar; Yürüyordum: Sararmıştı yaylalar; Yürüyordum: Ekilmişti tarlalar.[/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=DarkGreen][B]Bir ses duydum, dönüp baktım, bir kadın: Gözler dönük, kaşlar çatık, yüz dargın; Derileri çatlak, bağrı kapkara, Sağ elinin nasırında bir yara[/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=DarkGreen][B]Başında bir eski püskü peştemal Koltuğunda bir yamalı boş çuval... ........................ -Ne o bacı? - Ot yiyoruz, n'olacak!.. -Tarlan yok mu? - Ne öküz var, ne toprak... Bugüne dek ırgat gibi didindim; Çifte gittim, ekin biçtim, geçindim, Bundan sonra... - Kocan nerde? - Ben dulum; Kocam şehit, bir ninem var, bir oğlum. - Soyun, sopun? - Onlar dahi hep yoksul! Ah Efendi, bize karşı İstanbul Neden böyle bir sert, yalçın taş gibi? Taşraların hayvanlık mı nasibi?.. ........................ Hayır hayır, bu nasibi almak için doğmadın. Onun için doğdun ki sen kadınlığın hakkiyle Ocağının karşısında saadete eresin, Göğsünü kabarttıran anneliğin aşkiyle Evladına südün gibi pak duygular veresin. Sen bir aziz yoldaşsın: Senin sesin hayat için dövüşmeğe koşturur; Senin sevgin vatan için fedakarlık öğretir; Senin yüzün insan için bir merhamet duyurur; Senin ile insanoğlu yeryüzünü şenletir. Lakin bizler bu hakları unuttuk; Kadınlığı hayvanlıkla bir tuttuk; Ninen gibi sana dahi hor baktık; Seni dahi garip, yoksul bıraktık!.. ........................ Kinler için karaları bağlıyan, Zevkler için zelil sefil ağlıyan. Acı gören, cefa çeken, ezilen, Irzdan başka her şeyini veren sen! Sen şu güzel vatanında cehennemde gibisin; Gözyaşınla ıslattığın kanlı toprak üstünde Sana her yer bir çöl gibi cıvıltısız, çiçeksiz; "Ekmek" diye ağladığın sağır bir halk önünde Sana herkes bir kurt gibi merhametsiz yüreksiz. Senin herbir ümidin Ayrılıksız, yoksulluksuz bir dünyaya kalmıştır, Oraya ki masum çiftler hıçkırıksız yaşarlar; O melekçe sevgilerle birbirini okşarlar; Ve burada Allah bütün dilekleri yaratır? Ne vakte dek gençliğine hakaret, Bu ayrılık, bu gözyaşı bu ölüm?.. Bu sert demir, bu ağır yük. bu zulüm? Yazık, sana ağlamıyan şiire; Yazık, sana titremiyen vicdana; Yazık, sana uzanmayan ellere; Yazık, seni kurtarmıyan insana!.. ........................ Ey vatanın bağrı yanık bucağı. Hani senin bereketli hasadın, Yeşil yurdun, mesut çatın, şen çiftin? Hani senin medeniyyet hayatın, Yolun, köprün, kazman, iğnen, çekicin? Ey Türklüğün otağı! Ne vakte dek bu acıklı sefalet, Bu viranlık, bu inilti, bu kaygu? Ne vakte dek bu uğursuz cehalet. Bu taassup, bu görenek, bu uyku? ........................ Yazık, sana ağlamıyan şiire; Yazık, sana titremiyen vicdana, Yazık, sana uzanmayan ellere; Yazık, seni kurtarmıyan insana!..[/B][/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Gençliğe
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…