Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Gençliğim..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Huseyni" data-source="post: 251458" data-attributes="member: 27"><p>Gençliğim</p><p>Hayat bu…</p><p>Her insanın hayatı bir satır başıdır.</p><p>Önce ruhlar âleminde idik.</p><p>‘Asırlarca’ bekledik.</p><p> </p><p><span style="color: darkgreen"><strong>Raşit YÜCEL</strong></span></p><p><span style="color: darkgreen"><strong></strong></span></p><p><span style="color: darkgreen"><strong><a href="http://www.yeniasya.com.tr/yazi_detay2.asp?id=1984" target="_blank">Gençliğim</a></strong></span></p><p><span style="color: darkgreen"></span></p><p>Sonra anne karnında dokuz ay bekledikten sonra dünyaya gönderildik.</p><p>Bir yaşına kadar sırt üstü, bazen de emekleyerek hayatta yol almaya başladık.</p><p>Hangi anne ve babadan meydana geldi isek, o lisanı konuşmaya başladık.</p><p>Sonra yürüdük.</p><p></p><p>Daha sonra ise adım adım büyümeye başladık.</p><p>Yıllar yılları kovalamaya başladı.</p><p>Gençlik geldi.</p><p>Ben de genç idim bir zamanlar.</p><p>Heyecanlı idim.</p><p>Her şeyi bir anda un ufak edeceğimi zannediyordum.</p><p>Ufkumu açacak nice şeyler ile meşgul oluyordum.</p><p>Ama hayat zor idi.</p><p>İstediğimi alamıyor, arzu ettiğim şeylere yetişemiyordum.</p><p>Elim kısa, sabrım az idi.</p><p>Hayatın bütün ağırlıkları incitiyordu.</p><p>Tam bir kavram kargaşası içinde idim.</p><p>Ellerimi dergâh-ı İlâhiyeye açtım:</p><p>“Ya Rabbi Sana sığınıyorum.</p><p>Bana en güzel bir yol göster.</p><p>Sana muhtacım.</p><p>Acizim.</p><p>Sen her şeyin iyisini ve güzelini bilirsin.”</p><p>Bu niyaz bir başlangıç olmuştu.</p><p>Çok geçmeden Risâle-i Nur eserleri ile buluştum.</p><p>Karanlık bir dünyadan, aydınlık bir âleme kapı açılmıştı.</p><p>Her şeyin şekli değişmişti.</p><p>Bana karanlık görünen şeyler aydınlanmıştı artık.</p><p>Hayatım işte o zaman hayat olmuştu.</p><p>Konya’da 2. Risâle-i Nur Gençlik Şöleninde, 58 yaşımda ihtiyarlık yıllarının basamaklarını tırmanmaya başladığımı yeniden hissettim.</p><p>Gençleri seyrediyordum.</p><p>Heyecan ile dolu idiler.</p><p>Nur gençlerini…</p><p>Yıllar nasıl geçmişti?</p><p>Bu yaşıma nasıl gelmiştim?</p><p>İşte hayat böyledir.</p><p>Hayat ancak iman ile hayat oldu.</p><p>Farzlar ile güzelleşti.</p><p>Günahlardan çekinmek ile muhafaza edildi.</p><p>Sizler de ağlamayınız.</p><p>Madem iman var ve hakikat böyledir; ehl-i gaflet ağlasın, ehl-i dalâlet ağlasın.</p><p></p><p></p><p><span style="color: darkgreen"><u><strong>23.05.2011</strong></u></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Huseyni, post: 251458, member: 27"] Gençliğim Hayat bu… Her insanın hayatı bir satır başıdır. Önce ruhlar âleminde idik. ‘Asırlarca’ bekledik. [COLOR=darkgreen][B]Raşit YÜCEL [url=http://www.yeniasya.com.tr/yazi_detay2.asp?id=1984]Gençliğim[/url][/B] [/COLOR] Sonra anne karnında dokuz ay bekledikten sonra dünyaya gönderildik. Bir yaşına kadar sırt üstü, bazen de emekleyerek hayatta yol almaya başladık. Hangi anne ve babadan meydana geldi isek, o lisanı konuşmaya başladık. Sonra yürüdük. Daha sonra ise adım adım büyümeye başladık. Yıllar yılları kovalamaya başladı. Gençlik geldi. Ben de genç idim bir zamanlar. Heyecanlı idim. Her şeyi bir anda un ufak edeceğimi zannediyordum. Ufkumu açacak nice şeyler ile meşgul oluyordum. Ama hayat zor idi. İstediğimi alamıyor, arzu ettiğim şeylere yetişemiyordum. Elim kısa, sabrım az idi. Hayatın bütün ağırlıkları incitiyordu. Tam bir kavram kargaşası içinde idim. Ellerimi dergâh-ı İlâhiyeye açtım: “Ya Rabbi Sana sığınıyorum. Bana en güzel bir yol göster. Sana muhtacım. Acizim. Sen her şeyin iyisini ve güzelini bilirsin.” Bu niyaz bir başlangıç olmuştu. Çok geçmeden Risâle-i Nur eserleri ile buluştum. Karanlık bir dünyadan, aydınlık bir âleme kapı açılmıştı. Her şeyin şekli değişmişti. Bana karanlık görünen şeyler aydınlanmıştı artık. Hayatım işte o zaman hayat olmuştu. Konya’da 2. Risâle-i Nur Gençlik Şöleninde, 58 yaşımda ihtiyarlık yıllarının basamaklarını tırmanmaya başladığımı yeniden hissettim. Gençleri seyrediyordum. Heyecan ile dolu idiler. Nur gençlerini… Yıllar nasıl geçmişti? Bu yaşıma nasıl gelmiştim? İşte hayat böyledir. Hayat ancak iman ile hayat oldu. Farzlar ile güzelleşti. Günahlardan çekinmek ile muhafaza edildi. Sizler de ağlamayınız. Madem iman var ve hakikat böyledir; ehl-i gaflet ağlasın, ehl-i dalâlet ağlasın. [COLOR=darkgreen][U][B]23.05.2011[/B][/U][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Gençliğim..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…