Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Tasavvuf
Ehli Sünnet Tarikat ve Cemaatler
GERÇEK AŞK ! (Tasavvufta AŞK)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="topraktoprak" data-source="post: 194288" data-attributes="member: 11795"><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple"><strong>"Rahman ve Rahim olan ALLAH'ın Adıyla" </strong></span></span></span></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">"Kalpler ancak ALLAH'ı anmakla mutmain olur." Râd/28 </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Rabbim, Rabbim, bu işin bildim neymiş türkçesi, Senin aşkın ateştir, ateşin gül bahçesi. </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">"Göz kaptırdığım renkten, kulak verdiğim sesten, Affet Senden habersiz aldığım her nefesten." Necip Fazıl Kısakürek </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Aşık olan kişiler deli olagan olur, </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Aşk nedir bilmeyenler âna gülegan olur, </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Sakın gülme sen âne , deli değildir sane, </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Kişi neye gülerse başa gelegân olur, </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Aşık Yunus sen dahi, incitme aşıkları, </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Aşıkların duası kabul olagan olur…. </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Cenab-ı Hakk'ın muhabbet(aşk) zinciri kimin ayağına takılmışsa onun için korku yoktur, gam çekmekte yoktur. Bu zincir, dünya zincirini kıranlara takılır. Evet zinciri aşk, takınmayan kimse henüz manevi hayata kavuşmamış demektir. </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Züleyha'nın, Hz Yusuf'a (AS) olan aşkı… </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Züleyha Hz Yusuf'a AS olan aşkı uğruna güzelliğinive servetini bu yolda vermiş, yetmiş deve yükü mücevher ve gerdanlığı bu yolda harcamış. "Bu gün Yusuf'u (AS) gördüm" diyen herkese eline geçeni zengin edecek bir mücevher vere vere elinde bir şey kalmamış. Aşkından dolayı karşılaştığı herşeyi Yusuf diye çağırır olmuş. O kadar ki başını göğe kaldırdığı zaman Hz Yusuf AS adını yıldızların üzerinde yazılı görürmüş.Daha sonra Züleyha iman edip Hz Yusuf AS onunla evlendikten sonra eski aşığı ve yeni kocasından ayrı yaşamaya yönelerek kendini ibadete vermiş varlığını tamamen ALLAH'a C.C. adamış, Hz Yusuf AS kendisi gündüz yatağa çağırsa "akşama" diye savar, akşam çağırınca "yarına" diye ertelermiş. Nihayet bunun sebebini Yusuf'a AS şöyle söyler "Ben sana ALLAH'ı C.C. tanımadan önce aşık olmuştum". Bunun üzerine Yusuf AS "Seninle birleşmemi emreden yüce ALLAH'dır. Senden iki çocuğum olacağını ve bunları peygamber olarak görevlendireceğini bana bildirdi." </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Hz İsa AS birgün bahçe sulayan bir delikanlı ile karşılaştı, delikanlı Hz İsa'ya AS "Rabbinin sevgisinin zerre ağırlığındaki bir kısmını bana bağışlamasını dile" der. Hz İsa AS "sen zerre kadarına dayanamazsın" diye karşılık verir. Delikanlı "O halde zerre kadarının yarısını versin" der. Bunun üzerine İsa AS "Ya Rabbi bu gence sevginin zerre kadarının yarısını bağışla" diye dua eder ve yoluna devam eder. Bir müddet sonra Hz İsa'nın AS yolu yine oraya düşer, delikanlıyı sorar. "Delirdi dağlara çıktı" derler. Hz İsa AS delikanlıyı kendisine göstermesi için ALLAH'a dua eder. O sırada delikanlıyı dağlar arasında görür, onu gözlerini gökyüzüne dikmiş ve bir kaya üzerinde dimdik ayakta dururken bulur.Hz İsa AS delikanlıya selam verir, selamını almaz "Ben İsa'yım AS" diye kendisini tanıtarak delikanlının ilgisini çekmeye çalışırken Yüce ALLAH'tan C.C. kendisine şu vahy gelir "Kalbinde Benim sevgimin yarım zerresini taşıyan kimse insanoğlunun sözünü duyar mı? İzzet ve Celâlim Hakkı için sen onu testere ile ikiye biçsen, onun acısını bile duymaz." </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Adamın biri Efendimiz'e SAV "Ben seni seviyorum" dedi. Efendimiz SAV "Yoksulluğa hazır ol" buyurdu. "ALLAH'ı da çok seviyorum" deyince "O halde belaya'da hazır ol" buyurdu. Tirmizi (Başka bir rivayette: "Beni sevene fakirlik, hedefine koşan selden daha süratli gelir" buyurmuştur.) </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">ALLAH'u Teâlâ Musa AS'a şöyle vahyetti "Bir kulumu sevdiğim vakit ona, sadakatini görmek için dağların bile dayanamayacağı belalar veririm. Şayet sabrederse onu Kendime veli ve dost edinirim. Şayet acziyet gösterir, feryad ederse onu perişan ederim" buyurmuştur. </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Zatın birisi der ki: "Sevdiğim herşeyi ALLAH C.C. sevdiği için sevdim, hatta ateşi sevseydi, oraya da girmeyi severdim." </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Cüneyd sordu: "Seven kimse belanın acısını duyar mı? Seriyyüs Sakati dedi ki "Hayır". Cüneyd "Kılıç darbesi yesede mi?" Sakati "Evet yetmiş kılıç yarası alsa da acısını duymaz" dedi. </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Bişr RA diyor ki:"Gençliğimde Abadan'a gitmiştim. Cüzzamlı deli ve kör bir adam ile karşılardım.Sara'sı tutmuş, karıncalar vücuduna üşüşmüş etini yiyorlardı. Başımı kaldırıp kucağıma aldım, ayıldığı vakit "Benimle Rabbim arasına giren bu adam kimdir? Rabbim beni parça parça yapsa, benim O'na ancak sevgim artar." Dedi." </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">ALLAH'u Teâlâ, Peygamberlerden birine: "Ben dostluğum için Beni zikirden yorulmayan, Benden başka gayesi olmayan ve Benim üzerime başka hiçbirşeyi tercih etmeyen, ateşte yansa bile ondan acı duymayan, neşterlerle parça parça edilse de acısını hissetmeyen kimseleri seçerim." Buyurdu. </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Muhabbet şarabını bardak bardak içtim, ne şarab tükendi ve nede ben kandım. Şibli RA </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">ALLAH'u Teâlâ C.C., İsa AS'a: "Ben kulumun sırrında dünya ve Ahiret sevgisinden bir şey bulmadığım vakit, onu Benim sevgimle doldurur ve Kendi himayem altına alırım." Buyurdu. </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">ALLAH'u Teâlâ C.C., Musa AS'a "Bern" isimli siyah bir köle için: "Bern, Benim için çok sevimli bir kuldur, ancak bir kusuru vardır" buyurdu. Musa AS "Kusuru nedir, Ya Rabbi?" diye sorunca, ALLAH'u Teâlâ C.C. "Seher rüzgarı onun hoşuna gider ve ondan zevk alarak onunla huzur bulur. Halbuki Beni seven, başka hiçbirşey ile huzur ve sükûn bulamaz." buyurmuştur. </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Mevla C.C. uzun ve edebiyat yüklü dualara değil kalbi yanık, aşka uğramış, iki kellimeyi bir araya getiremeyen aşıkların semayı inleten "Ya Rabbi duasına" daha fazla itibar eder. </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Her büyük sevginin ve sevgilinin bile üç paraya satıldığı bu günde, siz parayla asla satın alınamayan ve daim olan sevgiyi arayın. O sevgi ki onu bulanlar ebediyen kaybolmayan sevgiye ve aşk'a kavuştular. Onu uzakta aramayın, gönlünüze/kalbinize bakın göreceksiniz ki o sevgi : "ALLAH C.C. ve Râsulü'nün SAV sevgisidir"</span></span></span></strong></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Alıntıdır.</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="topraktoprak, post: 194288, member: 11795"] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple][B]"Rahman ve Rahim olan ALLAH'ın Adıyla" [/B][/COLOR][/FONT][/SIZE] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]"Kalpler ancak ALLAH'ı anmakla mutmain olur." Râd/28 [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [COLOR=purple] [/COLOR] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Rabbim, Rabbim, bu işin bildim neymiş türkçesi, Senin aşkın ateştir, ateşin gül bahçesi. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [COLOR=purple] [/COLOR] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]"Göz kaptırdığım renkten, kulak verdiğim sesten, Affet Senden habersiz aldığım her nefesten." Necip Fazıl Kısakürek [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [COLOR=purple] [/COLOR] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Aşık olan kişiler deli olagan olur, [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Aşk nedir bilmeyenler âna gülegan olur, [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Sakın gülme sen âne , deli değildir sane, [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Kişi neye gülerse başa gelegân olur, [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Aşık Yunus sen dahi, incitme aşıkları, [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Aşıkların duası kabul olagan olur…. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [COLOR=purple] [/COLOR] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Cenab-ı Hakk'ın muhabbet(aşk) zinciri kimin ayağına takılmışsa onun için korku yoktur, gam çekmekte yoktur. Bu zincir, dünya zincirini kıranlara takılır. Evet zinciri aşk, takınmayan kimse henüz manevi hayata kavuşmamış demektir. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [COLOR=purple] [/COLOR] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Züleyha'nın, Hz Yusuf'a (AS) olan aşkı… [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Züleyha Hz Yusuf'a AS olan aşkı uğruna güzelliğinive servetini bu yolda vermiş, yetmiş deve yükü mücevher ve gerdanlığı bu yolda harcamış. "Bu gün Yusuf'u (AS) gördüm" diyen herkese eline geçeni zengin edecek bir mücevher vere vere elinde bir şey kalmamış. Aşkından dolayı karşılaştığı herşeyi Yusuf diye çağırır olmuş. O kadar ki başını göğe kaldırdığı zaman Hz Yusuf AS adını yıldızların üzerinde yazılı görürmüş.Daha sonra Züleyha iman edip Hz Yusuf AS onunla evlendikten sonra eski aşığı ve yeni kocasından ayrı yaşamaya yönelerek kendini ibadete vermiş varlığını tamamen ALLAH'a C.C. adamış, Hz Yusuf AS kendisi gündüz yatağa çağırsa "akşama" diye savar, akşam çağırınca "yarına" diye ertelermiş. Nihayet bunun sebebini Yusuf'a AS şöyle söyler "Ben sana ALLAH'ı C.C. tanımadan önce aşık olmuştum". Bunun üzerine Yusuf AS "Seninle birleşmemi emreden yüce ALLAH'dır. Senden iki çocuğum olacağını ve bunları peygamber olarak görevlendireceğini bana bildirdi." [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [COLOR=purple] [/COLOR] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Hz İsa AS birgün bahçe sulayan bir delikanlı ile karşılaştı, delikanlı Hz İsa'ya AS "Rabbinin sevgisinin zerre ağırlığındaki bir kısmını bana bağışlamasını dile" der. Hz İsa AS "sen zerre kadarına dayanamazsın" diye karşılık verir. Delikanlı "O halde zerre kadarının yarısını versin" der. Bunun üzerine İsa AS "Ya Rabbi bu gence sevginin zerre kadarının yarısını bağışla" diye dua eder ve yoluna devam eder. Bir müddet sonra Hz İsa'nın AS yolu yine oraya düşer, delikanlıyı sorar. "Delirdi dağlara çıktı" derler. Hz İsa AS delikanlıyı kendisine göstermesi için ALLAH'a dua eder. O sırada delikanlıyı dağlar arasında görür, onu gözlerini gökyüzüne dikmiş ve bir kaya üzerinde dimdik ayakta dururken bulur.Hz İsa AS delikanlıya selam verir, selamını almaz "Ben İsa'yım AS" diye kendisini tanıtarak delikanlının ilgisini çekmeye çalışırken Yüce ALLAH'tan C.C. kendisine şu vahy gelir "Kalbinde Benim sevgimin yarım zerresini taşıyan kimse insanoğlunun sözünü duyar mı? İzzet ve Celâlim Hakkı için sen onu testere ile ikiye biçsen, onun acısını bile duymaz." [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [COLOR=purple] [/COLOR] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Adamın biri Efendimiz'e SAV "Ben seni seviyorum" dedi. Efendimiz SAV "Yoksulluğa hazır ol" buyurdu. "ALLAH'ı da çok seviyorum" deyince "O halde belaya'da hazır ol" buyurdu. Tirmizi (Başka bir rivayette: "Beni sevene fakirlik, hedefine koşan selden daha süratli gelir" buyurmuştur.) [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [COLOR=purple] [/COLOR] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]ALLAH'u Teâlâ Musa AS'a şöyle vahyetti "Bir kulumu sevdiğim vakit ona, sadakatini görmek için dağların bile dayanamayacağı belalar veririm. Şayet sabrederse onu Kendime veli ve dost edinirim. Şayet acziyet gösterir, feryad ederse onu perişan ederim" buyurmuştur. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [COLOR=purple] [/COLOR] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Zatın birisi der ki: "Sevdiğim herşeyi ALLAH C.C. sevdiği için sevdim, hatta ateşi sevseydi, oraya da girmeyi severdim." [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [COLOR=purple] [/COLOR] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Cüneyd sordu: "Seven kimse belanın acısını duyar mı? Seriyyüs Sakati dedi ki "Hayır". Cüneyd "Kılıç darbesi yesede mi?" Sakati "Evet yetmiş kılıç yarası alsa da acısını duymaz" dedi. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [COLOR=purple] [/COLOR] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Bişr RA diyor ki:"Gençliğimde Abadan'a gitmiştim. Cüzzamlı deli ve kör bir adam ile karşılardım.Sara'sı tutmuş, karıncalar vücuduna üşüşmüş etini yiyorlardı. Başımı kaldırıp kucağıma aldım, ayıldığı vakit "Benimle Rabbim arasına giren bu adam kimdir? Rabbim beni parça parça yapsa, benim O'na ancak sevgim artar." Dedi." [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [COLOR=purple] [/COLOR] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]ALLAH'u Teâlâ, Peygamberlerden birine: "Ben dostluğum için Beni zikirden yorulmayan, Benden başka gayesi olmayan ve Benim üzerime başka hiçbirşeyi tercih etmeyen, ateşte yansa bile ondan acı duymayan, neşterlerle parça parça edilse de acısını hissetmeyen kimseleri seçerim." Buyurdu. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [COLOR=purple] [/COLOR] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Muhabbet şarabını bardak bardak içtim, ne şarab tükendi ve nede ben kandım. Şibli RA [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [COLOR=purple] [/COLOR] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]ALLAH'u Teâlâ C.C., İsa AS'a: "Ben kulumun sırrında dünya ve Ahiret sevgisinden bir şey bulmadığım vakit, onu Benim sevgimle doldurur ve Kendi himayem altına alırım." Buyurdu. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [COLOR=purple] [/COLOR] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]ALLAH'u Teâlâ C.C., Musa AS'a "Bern" isimli siyah bir köle için: "Bern, Benim için çok sevimli bir kuldur, ancak bir kusuru vardır" buyurdu. Musa AS "Kusuru nedir, Ya Rabbi?" diye sorunca, ALLAH'u Teâlâ C.C. "Seher rüzgarı onun hoşuna gider ve ondan zevk alarak onunla huzur bulur. Halbuki Beni seven, başka hiçbirşey ile huzur ve sükûn bulamaz." buyurmuştur. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [COLOR=purple] [/COLOR] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Mevla C.C. uzun ve edebiyat yüklü dualara değil kalbi yanık, aşka uğramış, iki kellimeyi bir araya getiremeyen aşıkların semayı inleten "Ya Rabbi duasına" daha fazla itibar eder. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [COLOR=purple] [/COLOR] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Her büyük sevginin ve sevgilinin bile üç paraya satıldığı bu günde, siz parayla asla satın alınamayan ve daim olan sevgiyi arayın. O sevgi ki onu bulanlar ebediyen kaybolmayan sevgiye ve aşk'a kavuştular. Onu uzakta aramayın, gönlünüze/kalbinize bakın göreceksiniz ki o sevgi : "ALLAH C.C. ve Râsulü'nün SAV sevgisidir"[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [COLOR=purple] [/COLOR] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Alıntıdır.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Tasavvuf
Ehli Sünnet Tarikat ve Cemaatler
GERÇEK AŞK ! (Tasavvufta AŞK)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…