Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Alimler ve Evliyalar
Gıybet konulu Menkibeler
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ABDULLAH4" data-source="post: 227088" data-attributes="member: 1004566"><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><strong><u>Cüneyd-i bağdadi hazretlerine, camide iken bir genç gelip:</u></strong></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">- Allah rızası için bana yardım edin. Ben yardıma muhtaç bir kimseyim, der. </span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">- Cüneyd-i bağdadi hazretleri bakar ki, genç sapa-sağlam bir insan, bu genç bu haliyle dilencilik yapmaya utanmaz mı? Niye çalışıp kazanmaz da dilencilikle kendini küçük duruma düşürür. <span style="font-size: 15px"><span style="color: red"><span style="font-size: 12px">Diye</span><strong> <u>düşünür.</u></strong></span></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><strong><u>O gece Cüneyd-i Bağdadi hazretleri bir rüya görür. Rüyasında:</u></strong> </span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">camide gördüğü gencin vücudu bir kebap yapılıp bir tepsiye konmuş önüne getirilir. <strong>Cüneyd-i Bağdadi hazretlerine:</strong></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">- Bunu yiyeceksin derler.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">Hazret “o insan etidir, yenir mi?” diye karşılı verdiğinde:</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">- Ya dün camide nasıl yiyordun... yine öyle yiyeceksin!.. derler.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><strong><u>Daha sonrasını hazret şöyle anlatıyor:</u></strong></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">- Meğer gıybet etmişim. Hemen korku ile uyandım. Abdest alıp iki rekat namaz kıldım. Tevbe istiğfar ettim. Sabah olunca..</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">O hakkında konuştuğum genci aramak için dışarı çıktım. Aradım aradım, nihayet genci, Dicle nehri kıyılarında buldum ki, önüne tere koymuş onları yiyor.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><strong><u>Genç benim geldiğimi görünce başını kaldırarak:</u></strong></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">- Ey Cüneyd! Camide benim hakkımda kötü düşündüğün için tövbe edip pişmanlık duydun mu? Diye sordu.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">- Evet dedim...</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><strong><u>Genç bana:</u></strong></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">- O halde üzülme git! Dedi </span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><u><strong>ve şu ayeti kerimeyi okuyarak kayboldu..</strong></u> </span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">“<span style="font-size: 15px"><span style="color: blue"><strong>Ve O Zattır ki kullarından tövbeyi kabul eder, günahlarını afv eder ve ne yaptıklarını bilir.</strong></span></span>”</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ABDULLAH4, post: 227088, member: 1004566"] [SIZE=3][FONT=Trebuchet MS][B][U]Cüneyd-i bağdadi hazretlerine, camide iken bir genç gelip:[/U][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Trebuchet MS]- Allah rızası için bana yardım edin. Ben yardıma muhtaç bir kimseyim, der. [/FONT][/SIZE] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]- Cüneyd-i bağdadi hazretleri bakar ki, genç sapa-sağlam bir insan, bu genç bu haliyle dilencilik yapmaya utanmaz mı? Niye çalışıp kazanmaz da dilencilikle kendini küçük duruma düşürür. [SIZE=4][COLOR=red][SIZE=3]Diye[/SIZE][B] [U]düşünür.[/U][/B][/COLOR][/SIZE][/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3][B][U]O gece Cüneyd-i Bağdadi hazretleri bir rüya görür. Rüyasında:[/U][/B] [/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]camide gördüğü gencin vücudu bir kebap yapılıp bir tepsiye konmuş önüne getirilir. [B]Cüneyd-i Bağdadi hazretlerine:[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]- Bunu yiyeceksin derler.[/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]Hazret “o insan etidir, yenir mi?” diye karşılı verdiğinde:[/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]- Ya dün camide nasıl yiyordun... yine öyle yiyeceksin!.. derler.[/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3][B][U]Daha sonrasını hazret şöyle anlatıyor:[/U][/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]- Meğer gıybet etmişim. Hemen korku ile uyandım. Abdest alıp iki rekat namaz kıldım. Tevbe istiğfar ettim. Sabah olunca..[/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]O hakkında konuştuğum genci aramak için dışarı çıktım. Aradım aradım, nihayet genci, Dicle nehri kıyılarında buldum ki, önüne tere koymuş onları yiyor.[/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3][B][U]Genç benim geldiğimi görünce başını kaldırarak:[/U][/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]- Ey Cüneyd! Camide benim hakkımda kötü düşündüğün için tövbe edip pişmanlık duydun mu? Diye sordu.[/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]- Evet dedim...[/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3][B][U]Genç bana:[/U][/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]- O halde üzülme git! Dedi [/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3][U][B]ve şu ayeti kerimeyi okuyarak kayboldu..[/B][/U] [/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]“[SIZE=4][COLOR=blue][B]Ve O Zattır ki kullarından tövbeyi kabul eder, günahlarını afv eder ve ne yaptıklarını bilir.[/B][/COLOR][/SIZE]”[/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Alimler ve Evliyalar
Gıybet konulu Menkibeler
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…