kýzýl lale
Active member
GÜnahları gizlemek...
GÜNAHLARI GİZLEMEK..
Allah’u Teala, mümini zatına yaklaştırır ve himayesine alır…
Onu insanlardan gizler ve günahlarını ikrar ettirir… ve şöyle sorar:
-Şu günahını biliyor musun?..Şu günahını biliyor musun?...
Bunun üzerine kul şu cevabı verir:
-Evet ey Rabbim
Cenabı Hak bütün günahlarını ona söyletir ve zatı ilahisinde onun helake gittiğini görür ve şu müjdeyi verir:
- Ben günahları dünyada üzerinde sakladım…Bugün de ben onları senin için bağışlıyorum…
Daha sonra, hasenat kitabı sağından verilir...
Kafir ve münafıklara gelince, şahidler bağırır:
- işte bunlar, Rablarının emirlerini yalanladılar… Dikkat ediniz, Allah’ın laneti zalimlere olsun....
Bu hadisi şerifin ravisi: İbni Ömer (ra.) ondan da naken İbni Mace
Not: Bu kıyamet günü, Cenabı hakkın iman sahibine bir lütfudur…
Günahları gizlemek anlatmamak ve başkalarını da o günaha şahit etmemek lazım, belki Mevla Teala hazretleri o günahı affetti ve kıyamet gününde de sadece kulunu ridası altında ikrar ettirip mafiret eyleyecek direk cennete gidecek… Günahları gizlemek birkaç yönden de faydalıdır; hem kötü örnek olmamış olursun, hem de başkalarının da günah işlemesine cesaret vermemiş olursun.RABBİM BİZE İMANLI ÖLEBİLMEYİ NASİP ETSİN….AMİN…
Allah’u Teala, mümini zatına yaklaştırır ve himayesine alır…
Onu insanlardan gizler ve günahlarını ikrar ettirir… ve şöyle sorar:
-Şu günahını biliyor musun?..Şu günahını biliyor musun?...
Bunun üzerine kul şu cevabı verir:
-Evet ey Rabbim
Cenabı Hak bütün günahlarını ona söyletir ve zatı ilahisinde onun helake gittiğini görür ve şu müjdeyi verir:
- Ben günahları dünyada üzerinde sakladım…Bugün de ben onları senin için bağışlıyorum…
Daha sonra, hasenat kitabı sağından verilir...
Kafir ve münafıklara gelince, şahidler bağırır:
- işte bunlar, Rablarının emirlerini yalanladılar… Dikkat ediniz, Allah’ın laneti zalimlere olsun....
Bu hadisi şerifin ravisi: İbni Ömer (ra.) ondan da naken İbni Mace
Not: Bu kıyamet günü, Cenabı hakkın iman sahibine bir lütfudur…
Günahları gizlemek anlatmamak ve başkalarını da o günaha şahit etmemek lazım, belki Mevla Teala hazretleri o günahı affetti ve kıyamet gününde de sadece kulunu ridası altında ikrar ettirip mafiret eyleyecek direk cennete gidecek… Günahları gizlemek birkaç yönden de faydalıdır; hem kötü örnek olmamış olursun, hem de başkalarının da günah işlemesine cesaret vermemiş olursun.RABBİM BİZE İMANLI ÖLEBİLMEYİ NASİP ETSİN….AMİN…