Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Edebiyat
Gönülden-Gönüle Pencere Vardır..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="mazi" data-source="post: 17101" data-attributes="member: 510"><p style="text-align: center"><span style="color: green"><span style="font-size: 15px"><span style="color: indigo">Gönülden Gönüle Pencere Vardır..</span></span></span></p><p></p><p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslategray">Gerçekten de, gönülden gönüle pencere vardir. iki insan birbirine gönülden baglanınca, artık onlar, birbirinden ayrı degillerdir. Bedenleri birbirinden uzak düşse de gönülleri beraberdir. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslategray">Iki kandilin kapları birbirinden ayrıdır. Bitişik degillerdir. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslategray">Fakat nurlari birbirine karışmıştır, birleşmiştir. </span></span></p><p></p><p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslategray">Hiçbir âşık yoktur ki, sevgilisi onu aramadikça, o sevgilisi ile buluşmayı dilesin. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslategray">Fakat aşk, âşıklarin bedenlerini zayiflatir, eritir, sevgilileri ise daha da güzellestirir, gelistirir. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslategray">şu gönülde, sevgi şimşegi parlayinca, bilmis ol ki, o gönülde sevgi vardir. </span></span></p><p></p><p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslategray">Kurnazin biri Hz. Aliye Seni çok severim demiş. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslategray">Hz. Ali de o kisiye; </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslategray">"Yalan söylüyorsun. Çünkü ben seni sevmiyorum, senin de beni sevmedigine kalbim taniklik ediyor." Cevabini vermis. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslategray">Evet sevgiyi kalp dogrulamalidir. Siz gerçekten birini seviyorsaniz, muhakkak o da sizi sevmektedir. Kalbinizde birine karsi sevgi yoksa, onun sevgi iddiasina inanmayiniz, çünkü yalandir. </span></span></p><p></p><p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslategray">Senin gönlünde de Allah sevgisi iki kat oldu artti ise, </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslategray">Süphe yok ki Allah da seni seviyor demektir. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslategray">Peygamber Efendimiz bir hadislerinde Kul Allahini ne kadar severse, Allah da onu o kadar sever. Buyurmuslardir. </span></span></p><p></p><p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslategray">Iki el olmadikça, bir elle el çirpilmaz, bir elden ses çikmaz. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslategray">Susuz bir kimse Ey tatli su, nerdesin diye inler, feryâd eder. Su da Ey susamis olan, ey su isteyen kisi, neredesin diye inler, aglar durur. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslategray">Içimize düsen bu susuzluk, suyun bizi istemesinden, bizi kendisine çekmesindendir. Çünkü Allah bizi onun için, onu da bizim için yaratmistir. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslategray">Allahin hikmeti, kaza ve kaderiyle bizi birbirimize âsik kilmistir. Biz suyu sevmekteyiz, su da bizi sevmektedir. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslategray">Cihanin bütün zerreleri, o ezelî hüküm dolayisiyla çift çifttir. Her çift de birbirine âşıktir. </span></span></p><p></p><p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslategray">Cihanin her cüzü, her sey âsiktir. Her sey sevgili ile bulusmak için çirpinir durur. Her sey bulusma sarhosudur </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslategray">Kehribarin saman çöpünü dilemesi, çekmesi gibi, âlemde her cüz de kendi çiftini esini dilemektedir. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslategray">Kâinatta mevcut bütün varliklarin -cansiz sandiklarimiz, bitkiler, hayvanlar ve insanlar- birbirini sevmesini su kutsî hadisle açiklamislardir Ben gizli bir hazine idim, bilinmek istedim. Böylece beni bilsinler ve sevsinler diye varliklari yarattim. Her seyde nun tecellisi bulundugundan bütün sevgililer Ona aittir. </span></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><em><strong>Kendi hüsnün hûblar seklinde peydâ eyledin,Çesm-i âsiktan dönüp sonra temâsâ eyledin. </strong></em></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkslategray">(Allahim kendi güzelligini, güzel çehrelere düşürdün. Sonra âşıkının gözünden kendi güzelligini seyrediyorsun. </span></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="color: darkslategray"><span style="font-size: 15px">Gökyüzü, yeryüzüne Merhaba! der. Seninle ben kehribarla saman çöpü gibiyiz. Birbirimizi sevmekteyiz </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: darkslategray"><span style="font-size: 15px">Diye söylenir.</span> </span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mazi, post: 17101, member: 510"] [CENTER][COLOR=green][SIZE=4][COLOR=indigo]Gönülden Gönüle Pencere Vardır..[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][COLOR=darkslategray]Gerçekten de, gönülden gönüle pencere vardir. iki insan birbirine gönülden baglanınca, artık onlar, birbirinden ayrı degillerdir. Bedenleri birbirinden uzak düşse de gönülleri beraberdir. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkslategray]Iki kandilin kapları birbirinden ayrıdır. Bitişik degillerdir. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkslategray]Fakat nurlari birbirine karışmıştır, birleşmiştir. [/COLOR][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][COLOR=darkslategray]Hiçbir âşık yoktur ki, sevgilisi onu aramadikça, o sevgilisi ile buluşmayı dilesin. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkslategray]Fakat aşk, âşıklarin bedenlerini zayiflatir, eritir, sevgilileri ise daha da güzellestirir, gelistirir. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkslategray]şu gönülde, sevgi şimşegi parlayinca, bilmis ol ki, o gönülde sevgi vardir. [/COLOR][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][COLOR=darkslategray]Kurnazin biri Hz. Aliye Seni çok severim demiş. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkslategray]Hz. Ali de o kisiye; [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkslategray]"Yalan söylüyorsun. Çünkü ben seni sevmiyorum, senin de beni sevmedigine kalbim taniklik ediyor." Cevabini vermis. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkslategray]Evet sevgiyi kalp dogrulamalidir. Siz gerçekten birini seviyorsaniz, muhakkak o da sizi sevmektedir. Kalbinizde birine karsi sevgi yoksa, onun sevgi iddiasina inanmayiniz, çünkü yalandir. [/COLOR][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][COLOR=darkslategray]Senin gönlünde de Allah sevgisi iki kat oldu artti ise, [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkslategray]Süphe yok ki Allah da seni seviyor demektir. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkslategray]Peygamber Efendimiz bir hadislerinde Kul Allahini ne kadar severse, Allah da onu o kadar sever. Buyurmuslardir. [/COLOR][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][COLOR=darkslategray]Iki el olmadikça, bir elle el çirpilmaz, bir elden ses çikmaz. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkslategray]Susuz bir kimse Ey tatli su, nerdesin diye inler, feryâd eder. Su da Ey susamis olan, ey su isteyen kisi, neredesin diye inler, aglar durur. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkslategray]Içimize düsen bu susuzluk, suyun bizi istemesinden, bizi kendisine çekmesindendir. Çünkü Allah bizi onun için, onu da bizim için yaratmistir. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkslategray]Allahin hikmeti, kaza ve kaderiyle bizi birbirimize âsik kilmistir. Biz suyu sevmekteyiz, su da bizi sevmektedir. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkslategray]Cihanin bütün zerreleri, o ezelî hüküm dolayisiyla çift çifttir. Her çift de birbirine âşıktir. [/COLOR][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][COLOR=darkslategray]Cihanin her cüzü, her sey âsiktir. Her sey sevgili ile bulusmak için çirpinir durur. Her sey bulusma sarhosudur [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkslategray]Kehribarin saman çöpünü dilemesi, çekmesi gibi, âlemde her cüz de kendi çiftini esini dilemektedir. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkslategray]Kâinatta mevcut bütün varliklarin -cansiz sandiklarimiz, bitkiler, hayvanlar ve insanlar- birbirini sevmesini su kutsî hadisle açiklamislardir Ben gizli bir hazine idim, bilinmek istedim. Böylece beni bilsinler ve sevsinler diye varliklari yarattim. Her seyde nun tecellisi bulundugundan bütün sevgililer Ona aittir. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black][I][B]Kendi hüsnün hûblar seklinde peydâ eyledin,Çesm-i âsiktan dönüp sonra temâsâ eyledin. [/B][/I][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkslategray](Allahim kendi güzelligini, güzel çehrelere düşürdün. Sonra âşıkının gözünden kendi güzelligini seyrediyorsun. [/COLOR][/SIZE] [COLOR=darkslategray][/COLOR] [COLOR=darkslategray][SIZE=4]Gökyüzü, yeryüzüne Merhaba! der. Seninle ben kehribarla saman çöpü gibiyiz. Birbirimizi sevmekteyiz [/SIZE][/COLOR] [COLOR=darkslategray][SIZE=4]Diye söylenir.[/SIZE] [/COLOR][/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Edebiyat
Gönülden-Gönüle Pencere Vardır..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…