Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
İslama Göre Hayat
Gözyaşı ve Sürur
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Muvahhid1" data-source="post: 245886" data-attributes="member: 1003203"><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal">Enes Bin Mâlik (r.a) hazretlerinden rivâyet olunuyor:</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal">Aleyhis-Salâtü Ves-Selâm Efendimizin huzûr-u saâdetlerinde sessizce oturuyorduk. Bir müddet sükût ettiler. Sonra ağlamaya başladılar. Mübârek gözlerinden yaşlar boşalıyordu. Aradan bir müddet geçtikten sonra, tebessüm buyurup, sevinç ve sürur ifâdelerinde bulundular.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal">Hz. Ömer (r.a), hikmetinden suâle cesâret edebildiler. Peygamber Efendimiz şöyle buyurdular:</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal">Şimdi gördüm ki, kıyâmet kopmuştu. Bütün mahlûkât hesaba çekiliyordu.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal">Ümmetimden iki kişi huzûra çağırıldı. Birisi zâlim, diğeri mazlum. O bîçâre mazlum:</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal">Yâ Rabbi, bundan hakkımı istiyorum diye şikâyette bulundu. Bunun üzerine Cenâb-ı Hak o zâlime:</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal">Haydi! Bu mazlumun hakkın ver! diye emir buyurdular. Adam:</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal">Yâ Rabbi, sevaplarımın hepsini hak sahiplerine verdim. Hiç sevabım kalmadı. Bu adama, neyi vereyim?dedi. Bu defa mazlum:</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal">Yâ Rabbi, mâdem sevâbı kalmadı, öyleyse alacağım kadar, günahlarımdan onun üzerine yükle diye niyazda bulundu.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal">Adama onun günahlarından verildi. Hiç sevâbı kalmadığı gibi, bir yığın günahı da yüklenmiş olarak Cehenneme doğru götürülmeye başlandı.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal">İşte bunun için ağladım.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal">Bu esnâda mazlum için Cenâb-ı Haktan şöyle bir nidâ geldi:</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal">Başını kaldır ey kulum! Şuraya bir bak O kul gösterilen yere baktı. Cenâb-ı Hak:</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal">Söyle bakalım, neler gördün? O kul:</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal">Gümüşten bir şehir... Altın köşkleri ve sarayları gördüm. Bunlar acaba hangi peygamberin, hangi Sıddîkındır? deyince Allâh-ü Teâlâ:</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal">Bedelini kim verirse onundur! Kul:</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal">Onun bedelini kim ödeyebilir ki! Kudretim olsaydı bunları satın alırdım dedi. Cenâb-ı Vâcibül-Vücûd:</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal">Şu dîn kardeşinde olan hakkını affetmen, bu sarayın bedelidir buyurunca O kul hemen:</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal">Yâ Rabbi, sen şâhit ol. Ben ona hakkımı helâl ettim dedi. Cenâb-ı Hak da:</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal">Ey kulum! Affetmeye benden daha layık kimse yoktur. O din kardeşini de yanına al. O sarayları size beraberce ihsan eyledim buyurdular.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal">İşte sürûruma sebep budur.</span> </span></span></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal">alıntı ..</span></span> </span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Muvahhid1, post: 245886, member: 1003203"] [CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=teal]Enes Bin Mâlik (r.a) hazretlerinden rivâyet olunuyor:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [SIZE=3] [/SIZE] [CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=teal]Aleyhis-Salâtü Ves-Selâm Efendimizin huzûr-u saâdetlerinde sessizce oturuyorduk. Bir müddet sükût ettiler. Sonra ağlamaya başladılar. Mübârek gözlerinden yaşlar boşalıyordu. Aradan bir müddet geçtikten sonra, tebessüm buyurup, sevinç ve sürur ifâdelerinde bulundular.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [SIZE=3] [/SIZE] [CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=teal]Hz. Ömer (r.a), hikmetinden suâle cesâret edebildiler. Peygamber Efendimiz şöyle buyurdular:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [SIZE=3] [/SIZE] [CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=teal]Şimdi gördüm ki, kıyâmet kopmuştu. Bütün mahlûkât hesaba çekiliyordu.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [SIZE=3] [/SIZE] [CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=teal]Ümmetimden iki kişi huzûra çağırıldı. Birisi zâlim, diğeri mazlum. O bîçâre mazlum:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [SIZE=3] [/SIZE] [CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=teal]Yâ Rabbi, bundan hakkımı istiyorum diye şikâyette bulundu. Bunun üzerine Cenâb-ı Hak o zâlime:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [SIZE=3] [/SIZE] [CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=teal]Haydi! Bu mazlumun hakkın ver! diye emir buyurdular. Adam:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [SIZE=3] [/SIZE] [CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=teal]Yâ Rabbi, sevaplarımın hepsini hak sahiplerine verdim. Hiç sevabım kalmadı. Bu adama, neyi vereyim?dedi. Bu defa mazlum:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [SIZE=3] [/SIZE] [CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=teal]Yâ Rabbi, mâdem sevâbı kalmadı, öyleyse alacağım kadar, günahlarımdan onun üzerine yükle diye niyazda bulundu.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [SIZE=3] [/SIZE] [CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=teal]Adama onun günahlarından verildi. Hiç sevâbı kalmadığı gibi, bir yığın günahı da yüklenmiş olarak Cehenneme doğru götürülmeye başlandı.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [SIZE=3] [/SIZE] [CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=teal]İşte bunun için ağladım.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [SIZE=3] [/SIZE] [CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=teal]Bu esnâda mazlum için Cenâb-ı Haktan şöyle bir nidâ geldi:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [SIZE=3] [/SIZE] [CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=teal]Başını kaldır ey kulum! Şuraya bir bak O kul gösterilen yere baktı. Cenâb-ı Hak:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [SIZE=3] [/SIZE] [CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=teal]Söyle bakalım, neler gördün? O kul:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [SIZE=3] [/SIZE] [CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=teal]Gümüşten bir şehir... Altın köşkleri ve sarayları gördüm. Bunlar acaba hangi peygamberin, hangi Sıddîkındır? deyince Allâh-ü Teâlâ:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [SIZE=3] [/SIZE] [CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=teal]Bedelini kim verirse onundur! Kul:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [SIZE=3] [/SIZE] [CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=teal]Onun bedelini kim ödeyebilir ki! Kudretim olsaydı bunları satın alırdım dedi. Cenâb-ı Vâcibül-Vücûd:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [SIZE=3] [/SIZE] [CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=teal]Şu dîn kardeşinde olan hakkını affetmen, bu sarayın bedelidir buyurunca O kul hemen:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [SIZE=3] [/SIZE] [CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=teal]Yâ Rabbi, sen şâhit ol. Ben ona hakkımı helâl ettim dedi. Cenâb-ı Hak da:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [SIZE=3] [/SIZE] [CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=teal]Ey kulum! Affetmeye benden daha layık kimse yoktur. O din kardeşini de yanına al. O sarayları size beraberce ihsan eyledim buyurdular.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [SIZE=3] [/SIZE] [CENTER][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen][SIZE=3][COLOR=teal]İşte sürûruma sebep budur.[/COLOR] [/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#006400][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=#006400][SIZE=3][COLOR=teal]alıntı ..[/COLOR][/SIZE] [/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
İslama Göre Hayat
Gözyaşı ve Sürur
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…