Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Güneş, hakikat lisanıyla şöyle der
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="zerrat" data-source="post: 174045" data-attributes="member: 1000608"><p><strong>Bütün tabiatperest, esbâbperest ve müşrik gibi umum enva-ı ehl-i şirkin ve küfrün ve dalâletin tevehhüm ettikleri şeriklerin nâmına bir şahıs farz ediyoruz ki; o şahs-ı farazî, mevcudât-ı âlemden bir şeye rab olmak istiyor ve hakiki mâlik olmak dâvâ etmektedir. </strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">İşte o müddeî, evvelâ mevcudâtın en küçüğü olan bir zerreye rast gelir. Ona rab ve hakiki mâlik olmakta olduğunu, zerreye tabiat lisâniyle ve felsefe diliyle söyler. </span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="color: blue"><span style="font-size: 12px">O zerre dahi, hakikat lisâniyle ve hikmet-i Rabbânî diliyle der ki:</span> </span></strong></p><p><strong><span style="color: red"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">"Ben hadsiz vazifeleri görüyorum. Ayrı ayrı her masnua girip işliyorum. <span style="color: red">Bütün o vezâifi bana gördürecek, sende ilim ve kudret varsa;</span> hem, benim gibi, had ve hesâba gelmeyen zerrât, içinde beraber gezip <span style="font-family: 'Arial'">Haşiye </span>iş görüyoruz.</span></span> <span style="font-size: 15px"><span style="color: red">Eğer bütün emsâlim o zerreleri de istihdam edip emir tahtına alacak bir hüküm ve iktidar sende varsa;</span></span> </span><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">hem, kemâl-i intizam ile cüz olduğum mevcudlara, meselâ kandaki küreyvât-ı hamrâya hakiki mâlik ve mutasarrıf olabilirsen, bana rab olmak dâvâ et, beni Cenâb-ı Haktan başkasına isnad et. Yoksa sus! </span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="color: blue"><span style="font-size: 18px">"Hem, bana rab olamadığın gibi, müdâhale dahi edemezsin. <span style="color: red">Çünkü, vezâifimizde ve harekâtımızda o kadar mükemmel bir intizam var ki, nihayetsiz bir hikmet ve muhît bir ilim sahibi olmayan, bize parmak karıştıramaz.</span></span> </span><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Eğer karışsa, karıştıracak. Halbuki, senin gibi câmid, âciz ve kör ve iki eli tesadüf ve tabiat gibi iki körün elinde olan bir şahıs, hiçbir cihette parmak uzatamaz."</span></span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="zerrat, post: 174045, member: 1000608"] [B]Bütün tabiatperest, esbâbperest ve müşrik gibi umum enva-ı ehl-i şirkin ve küfrün ve dalâletin tevehhüm ettikleri şeriklerin nâmına bir şahıs farz ediyoruz ki; o şahs-ı farazî, mevcudât-ı âlemden bir şeye rab olmak istiyor ve hakiki mâlik olmak dâvâ etmektedir. [/B] [B][SIZE=3][COLOR=red]İşte o müddeî, evvelâ mevcudâtın en küçüğü olan bir zerreye rast gelir. Ona rab ve hakiki mâlik olmakta olduğunu, zerreye tabiat lisâniyle ve felsefe diliyle söyler. [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=red][/COLOR][/SIZE][/B] [B][COLOR=blue][SIZE=3]O zerre dahi, hakikat lisâniyle ve hikmet-i Rabbânî diliyle der ki:[/SIZE] [/COLOR][/B] [B][COLOR=red][SIZE=4][COLOR=darkred]"Ben hadsiz vazifeleri görüyorum. Ayrı ayrı her masnua girip işliyorum. [COLOR=red]Bütün o vezâifi bana gördürecek, sende ilim ve kudret varsa;[/COLOR] hem, benim gibi, had ve hesâba gelmeyen zerrât, içinde beraber gezip [FONT=Arial]Haşiye [/FONT]iş görüyoruz.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]Eğer bütün emsâlim o zerreleri de istihdam edip emir tahtına alacak bir hüküm ve iktidar sende varsa;[/COLOR][/SIZE] [/COLOR][SIZE=4][COLOR=darkred]hem, kemâl-i intizam ile cüz olduğum mevcudlara, meselâ kandaki küreyvât-ı hamrâya hakiki mâlik ve mutasarrıf olabilirsen, bana rab olmak dâvâ et, beni Cenâb-ı Haktan başkasına isnad et. Yoksa sus! [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][COLOR=darkred][/COLOR][/SIZE][/B] [B][COLOR=blue][SIZE=5]"Hem, bana rab olamadığın gibi, müdâhale dahi edemezsin. [COLOR=red]Çünkü, vezâifimizde ve harekâtımızda o kadar mükemmel bir intizam var ki, nihayetsiz bir hikmet ve muhît bir ilim sahibi olmayan, bize parmak karıştıramaz.[/COLOR][/SIZE] [/COLOR][SIZE=3][COLOR=black]Eğer karışsa, karıştıracak. Halbuki, senin gibi câmid, âciz ve kör ve iki eli tesadüf ve tabiat gibi iki körün elinde olan bir şahıs, hiçbir cihette parmak uzatamaz."[/COLOR][/SIZE][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Güneş, hakikat lisanıyla şöyle der
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…