Konuya cevap cer

İşte, şu nümuneler gibi çok şeyler var ve bereket-i İlâhiyenin çok  cihetleri var. Bu köy halkı çoğunu bilirler. Fakat sakın bunları fahr  için zikrediyorum zannetmeyiniz. Belki mecbur oldum. Hem benim için  iyiliğe bir medar olduğunu düşünmeyiniz. Bu bereketler, ya yanıma gelen  hâlis dostlarıma ihsandır; veya hizmet-i Kur’âniyeye bir ikramdır; veya  iktisadın bereketli bir menfaatidir; veyahut “Yâ Rahîm, yâ Rahîm” ile  zikreden ve yanımda bulunan dört kedinin rızıklarıdır ki, bereket  suretinde gelir, ben de ondan istifade ederim. Evet, hazin mırmırlarını  dikkatle dinlesen, “Yâ Rahîm, yâ Rahîm” çektiklerini anlarsın.

Kedi  bahsi geldi, tavuğu hatıra getirdi. Bir tavuğum var. Şu kışta yumurta  makinesi gibi, pek az fasılayla hergün rahmet hazinesinden bana bir  yumurta getiriyordu. Hem birgün iki yumurta getirdi, ben de hayrette  kaldım. Dostlarımdan sordum, “Böyle olur mu?” dedim. Dediler: “Belki bir  ihsan-ı İlâhîdir.” Hem şu tavuğun yazın çıkardığı küçük bir yavrusu  vardı. Ramazan-ı Şerifin başında yumurtaya başladı, tâ kırk gün devam  etti. Hem küçük, hem kışta, hem Ramazan’da bu mübarek hali bir ikram-ı  Rabbânî olduğuna, ne benim ve ne de bana hizmet edenlerin şüphemiz  kalmadı. Hem ne vakit annesi kesti, hemen o başladı, beni yumurtasız  bırakmadı.

İKİNCİ VEHİMLİ SUAL: Ehl-i dünya diyorlar ki:  “Sana nasıl emniyet edeceğiz ki, sen dünyamıza karışmayacaksın? Seni  serbest bıraksak belki dünyamıza karışırsın. Hem nasıl bileceğiz ki, sen  kurnazlık yapmıyorsun? Kendini târik-i dünya gösterip, halkın malını  zâhiren almaz, gizli alır bir kurnazlık olmadığını nasıl bileceğiz?”

Elcevap:  Yirmi sene evvelki Divan-ı Harb-i Örfîde ve hürriyetten daha evvel  zamanda çoklara malûm hal ve vaziyetim ve İki Mekteb-i Musibetin  Şehadetnâmesi namında o zaman Divan-ı Harpteki müdafaatım kat’î gösterir  ki, değil kurnazlık, belki ednâ bir hileye tenezzül etmez bir tarzda  hayat geçirmişim. Eğer hile olsaydı, bu beş sene zarfında sizlere  temellukkârâne bir müracaat edilecekti.

Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)