Konuya cevap cer

Mu'cizat-ı Ahmediye'nin  (A.S.M.) yüz tevatür kuvvetinde bir kat'iyyeti vardır. Mu'cize ise; Halık-ı  Kâinat tarafından onun davasına bir tasdiktir, "Sadakte" hükmüne geçer. Nasılki  sen bir padişahın meclisinde ve daire-i nazarında desen ki: "Padişah beni filan  işe memur etmiş." Senden o davaya bir delil istenilse; padişah "Evet" dese,  nasıl seni tasdik eder. Öyle de, âdetini ve vaziyetini senin iltimasınla  değiştirirse; "Evet" sözünden daha kat'i daha sağlam, senin davanı tasdik eder.  Öyle de, Resul-i Ekrem Aleyhissalatü Vesselam dava etmiş ki: "Ben, şu kâinat  Halıkının meb'usuyum. Delilim de şudur ki: Müstemir âdetini, benim dua ve  iltimasımla değiştirecek. İşte parmaklarıma bakınız, beş musluklu bir çeşme gibi  akıttırıyor. Kamer'e bakınız, bir parmağımın işaretiyle iki parça ediyor. Şu  ağaca bakınız; beni tasdik için yanıma geliyor, şehadet ediyor. Şu bir parça  taama bakınız; iki-üç adama ancak kâfi geldiği halde, işte ikiyüz-üçyüz adamı  tok ediyor." Ve hakeza.. Yüzer mu'cizatı böyle göstermiştir.

(Bediüzzaman Said Nursi -  19. Mektub'dan)

Lügatler

Âdet :usul, görenek, alışılmış        şey, huy, tabiat

Aleyhissalâtü Vesselam :selam ve        dua onun üzerine olsun

Daire-i nazar :bakış çerçevesi,        bakış açısı

Dava :takip edilen fikir,        iddia

Delil :ispat vasıtası, doğruyu        gösteren

Dua :yalvarma, yakarma,  isteme

Hakeza :öylece, bunun gibi,        böyle

Hâlık :yaratıcı,        yaratan(Allah)

Hâlık-ı Kâinat :evrenin        yaratıcısı

Hükmüne :eek:nun yerine, onun gibi        olarak

İltimas :kayırmak, tutmak, temas        etmek, tavsiye etmek, rica etmek

Kâfi :yeten, yetişen, yeterli

Kâinat : evren, yaratılanların        hepsi

Kamer: ay

Kat’î :kesin, mutlak,        tereddütsüz, şüphesiz

Kat’iyet :kesinlik,        şüphesizlik

Kuvvet  :güç, kabiliyet, kudret

Meb’us :milletvekili, gönderilen,        seçilen

Meclis :toplanılacak ve        oturulacak yer, bir mesele görüşmek için bir araya gelenler topluluğu

Memur :emir ile hareket eden,        emir altında olan

Mu’cizat:        mucizeler

Mu’cizât-ı Ahmediye(a.s.)        :peygamberimizin (a.s.m.) mucizeleri

Mu’cize :insanların yapmaktan        aciz kaldıkları, ancak Allah tarafından yapılabilen ve ancak Allah        tarafından peygamberlere nasip olan harika hadiseler

Müstemir :sürekli, devamlı

Padişah :büyük hükümdar,        sultan

Resûl-i Ekrem : Allah’ın en        şerefli ve değerli elçisi olan Hz. Muhammed(a.s.)

Sadakte :doğru söyledin

Şehadet : şahitlik, tanıklık

Taam :yemek, yiyecek, yenilen        şey

Tasdik :doğrulamak, kabul        etmek

Tevatür :kuvvetli haber, içinde        yalan ihtimali olmayan ve bir cemaate dayandırılan sağlam haber

Vaziyet :durum, hal

Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)