Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Aile ve Yaşam
Kişisel Gelişim
Güzel Ahlakı Yaşamanın Önündeki Engel: Gizli Enaniyet
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="müdavim" data-source="post: 180536" data-attributes="member: 5987"><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">Gizli Enaniyete Sahip Kişilerin Sinsi Yöntemleri </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">Bu kişilerin enaniyetlerini gizleme taktikleri oldukça şeytanidir. Toplum içinde değer kazanmak için açık açık “Ben bundan daha iyisine layığım”, “Bana herkesten fazla sevgi gösterilsin, herkesten daha üstün olduğum hissettirilsin” gibi ifadelerle bu düşüncelerini dile getirmezler. Ancak söz konusu kişiler bulundukları ortamda ‘en ideal kişi’ izlenimi uyandırmaya çalışırlar. Enaniyetli kişilerin kendilerini sürekli olarak övmeleri ve ön plana çıkarmalarının yanında, gizli enaniyete sahip olanlar kendilerini bu kadar çok övmeyebilirler. Onların planları daha ince, daha doğrusu daha şeytanidir. Değişik hayat tarzları, farklı konuşma üslupları kullanarak veya gençliklerini, güzelliklerini, zenginliklerini, iyi eğitim gördüklerini, yabancı dil bildiklerini hareket ve konuşmalarına yansıtarak kendilerini diğer insanlardan farklı göstermeye çalışırlar. Bu şekilde başkalarının kendilerini övecekleri doğal ortamlar oluştururlar. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed">Gizli enaniyete sahip kişiler için en hayati konulardan biri de insanların onları “temiz kalpli” bilmeleridir. Bu nedenle kendilerini kusursuz ve masum tanıtmaya özen gösterirler. Böylelikle insanların takdir ve beğenisini kazanmak, insanların gözünde yücelmek ve bu sayede içten içe enaniyetlerini beslemek isterler. Aslında bu kendi nefislerinin kıskançlık ve kibirini tatmin etmek için kullandıkları bir acizlik göstergesidir. Şeytan, kendi nefsini ilah edinen (Yüce Allah’ı tenzih ederiz) bu insanları bu gizli yöntemle etkilemektedir. Onları Allah’ı düşünmekten alıkoyar, Allah’ın hoşnut olacağı Kuran ahlakından uzak yaşamaları konusunda onlara telkinlerde bulunur. Oysa beğenisi kazanılacak ve hoşnut edilecek tek varlık, Yüce Allah’tır. </span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="müdavim, post: 180536, member: 5987"] [SIZE="4"][COLOR="DarkRed"]Gizli Enaniyete Sahip Kişilerin Sinsi Yöntemleri Bu kişilerin enaniyetlerini gizleme taktikleri oldukça şeytanidir. Toplum içinde değer kazanmak için açık açık “Ben bundan daha iyisine layığım”, “Bana herkesten fazla sevgi gösterilsin, herkesten daha üstün olduğum hissettirilsin” gibi ifadelerle bu düşüncelerini dile getirmezler. Ancak söz konusu kişiler bulundukları ortamda ‘en ideal kişi’ izlenimi uyandırmaya çalışırlar. Enaniyetli kişilerin kendilerini sürekli olarak övmeleri ve ön plana çıkarmalarının yanında, gizli enaniyete sahip olanlar kendilerini bu kadar çok övmeyebilirler. Onların planları daha ince, daha doğrusu daha şeytanidir. Değişik hayat tarzları, farklı konuşma üslupları kullanarak veya gençliklerini, güzelliklerini, zenginliklerini, iyi eğitim gördüklerini, yabancı dil bildiklerini hareket ve konuşmalarına yansıtarak kendilerini diğer insanlardan farklı göstermeye çalışırlar. Bu şekilde başkalarının kendilerini övecekleri doğal ortamlar oluştururlar. Gizli enaniyete sahip kişiler için en hayati konulardan biri de insanların onları “temiz kalpli” bilmeleridir. Bu nedenle kendilerini kusursuz ve masum tanıtmaya özen gösterirler. Böylelikle insanların takdir ve beğenisini kazanmak, insanların gözünde yücelmek ve bu sayede içten içe enaniyetlerini beslemek isterler. Aslında bu kendi nefislerinin kıskançlık ve kibirini tatmin etmek için kullandıkları bir acizlik göstergesidir. Şeytan, kendi nefsini ilah edinen (Yüce Allah’ı tenzih ederiz) bu insanları bu gizli yöntemle etkilemektedir. Onları Allah’ı düşünmekten alıkoyar, Allah’ın hoşnut olacağı Kuran ahlakından uzak yaşamaları konusunda onlara telkinlerde bulunur. Oysa beğenisi kazanılacak ve hoşnut edilecek tek varlık, Yüce Allah’tır. [/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Aile ve Yaşam
Kişisel Gelişim
Güzel Ahlakı Yaşamanın Önündeki Engel: Gizli Enaniyet
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…