Konuya cevap cer

Şu an ilmi bir cevap aklıma gelmedi,ama yinede bir zihin jimnastigi mi diyorlar ondan yapayım.

Mesela bir gül kabaktan daha zariftir,sanatlıdır,daha güzeldir.Ama mesela gerçekten Allah ın isimlerinin tecellisi olarak bakabilsek, herşeye, belki o kabaktan da ruhumuz bir güzellik bulacak.Mesela yine herhalde tavşan,hamamböceginden daha güzeldir,sevimlidir.dayınızın kızdıgı veya herkesin kızması gereken herkesin güzel olarak adlandırdıgı şeylerde kalbe düşen duyguların ne oldugu ile ilgili.

Mesela üstad hazretleri insan zahirperesttir der,acaba zahirperestlik olmayacak Allah hesabına,yine onun bir isminin tecellisi olarak güzel var mıdır?Bence olabilir.İnsan ve tüm mahlukat ;anlama,kendisini tanıtmak isteyen zatı sevme,bilme makamı oldugundan safi bir teslimiyetle kabul etmekle yükümlüdür.Allah istemiş ve yaratmıştır.Mesela ben isteyebilirimki melek olayım veya enbiya olayım ama insan isteme makamından çok oldugu yerden itaat eden makamında olması gerekiyor.Ve böylece belki ayrıcalıklı gibi gözüken şeyleri Allah namına o da sevebiliyor.Hani Barla bahçelerinde gezen küçük bir hayvan diyebilir ya tüm Barla benim mülkümdür,sahibine olan baglılıgı cihetiyle aynen öyle belki de nefsimin begenmesi,zahirperestligi olmadan şu güzeller Rabbimin eseridir,beni de şöyle yaratmayı irade etmiştir diyebilecegi cemil ismine mazhar mahlukatı olabilir.

Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)