Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur Talebeleri
*Hacı Hafız Mustafa Üstün(ra), -Hulusi Beyi (RA) Üstad'la (RA)tanıştıran-
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="OrhanCAN" data-source="post: 188948" data-attributes="member: 1004338"><p><span style="color: black"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial'"><strong><span style="color: black"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px">-Hulusi Beyi (RA) Üstad'la (RA) tanıştıran kişi-</span></span></span></span></strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Arial'"><strong><span style="color: black"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px">Şeyh Mustafa (</span></span></span></strong><span style="color: red"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px">Hacı Hafız Mustafa Üstün) <strong>(RA)</strong></span></span></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="color: #64666a"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">"Üçüncü Mektub'un üçüncü bölümünde, Üstad <strong><span style="font-family: 'Arial'">(RA)</span></strong>, Şeyh Mustafa <strong><span style="font-family: 'Arial'">(RA)</span></strong> ismindeki zata selâm söylemekte ve yazdığı Kader Risalesi'nden dolayı memnuniyetini ifade etmektedir.</span></span></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Georgia'"><span style="color: #64666a"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="color: #64666a"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Şeyh Mustafa <strong><span style="font-family: 'Arial'">(RA)</span></strong>, Hulûsi Beyi <strong><span style="font-family: 'Arial'">(RA)</span></strong> Üstada <strong><span style="font-family: 'Arial'">(RA)</span></strong> götüren zattı. </span></span></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><strong>Hulûsi Bey <span style="font-family: 'Arial'">(RA)</span>:</strong></span></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><strong>"l929 yılı baharında Barla'ya gittim. Beni götüren, Mustafa isimli mübarek bir insandı" diyerek Üstada nasıl gittiklerini anlatmaktadır. </strong></span></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Merhum Hulûsi Yahyagil Ağabeyimi <strong>(RA)</strong> son ziyaretlerimde Şeyh Mustafa ile nasıl tanıştıklarını sorduğumda, evlerinin komşu olduğunu, böylece tanıştıklarını, ilk risaleyi onda gördüğünü, Üstadı <strong>(RA) </strong>kendisine tavsiye eden ve götüren kişinin Şeyh Mustafa <strong>(RA)</strong> olduğunu söylemişti.</span></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Barla Lâhikası'nda Hulûsi Beye yazılan bir mektupta Üstad <strong>(RA),</strong> Şeyh Mustafa'dan şöyle bahsetmektedir:</span></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><strong>"Şeyh Mustafa'ya benim tarafından geçmiş olsun de ve şu hikâyeyi ona söyle:</strong></span></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">"Eskide iki ciddî ahiret kardeşleri var imiş. Biri hasta düşer, ötekisi ziyaretine gitti. Dua eder, hasta iyi olmaz. 'Öyle ise sen kalk, ben yatacağım' demiş. Hasta kalkmış, onun yerine hasta olarak yatmış. Her ne ise... </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Demek Şeyh Mustafa ile kardeşliğimiz ciddîleşmiş ki, ben hastalığına dua ettim, kabul olmadı. Fakat birkaç gün devamı mukader olan hastalığının bir parçası bana verildi. İnşaallah ona bir parça hiffet gelmiştir."</span></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><u><strong>Hacı Hafız Mustafa Üstün'e, " hacı Aziz, Şeyh Mustafa, Aziz'in Mustafa" da denilmektedir.</strong></u></span></span></span></span></p><p></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Eğirdir'de Hacı ibrahim'in oğlu olarak l890 yılında dünyaya gelmişti. Yine Eğirdir'de l959'un Aralık ayında vefat etti.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Altı yaşında hafız olmuştu. Çok istedikleri halde Diyanetten resmî bir vazife alamadı.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Şeyh Mustafa İstiklâl Harbinde şarapnel yarası almıştı. Kardeşi de Birinci Cihan Harbinde şehit düşmüştü.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Bir gün hanımına eziyet ettiği vakitte Salih ismindeki Nur talebesi kendisine Üstadın (RA) selâmını getirmiş ve hanıma eziyet etmemesini bildirmişti. </span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Hulûsi Bey meczup hallerinden dolayı birgün Üstadın</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">"Meczup Mustafa'yı atmak istedim. Sonra ihtar edildi: 'Buna acı, çünkü hale mağlûptur" dediğini ifade etmektedir.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><u><strong><span style="color: black">Ehl-i ilim, ehl-i keramet</span> ve ehl-i hal olan Şeyh Mustafa</strong></u> gazi maaşını almayı da istememişti. Keramet hallerinden Cuma namazına yarım saat kala iki-üç saatlik mevkilerde ayrı ayrı cumada görenler olmuştu.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">l959 sonlarında Akpınar köyünden aşağıya doğru inerken düşüp vefat etti.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Hacı Hafız Mustafa Üstün'ün annesi aslen Denizli'nin Çalkazâsındandı. Hulûsi Beyi Üstada götüren bu veli zat, <span style="color: red">26 Ağustos l922'den <strong>on iki gün önce</strong>, İzmir'den harp cephesinden anasına zafer müjdesini bildirmiştir. </span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="OrhanCAN, post: 188948, member: 1004338"] [COLOR=black][SIZE=4][FONT=Arial][B][COLOR=black][FONT=Georgia][FONT=Arial][SIZE=3]-Hulusi Beyi (RA) Üstad'la (RA) tanıştıran kişi-[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR][/B][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Arial][B][COLOR=black][FONT=Arial][SIZE=4]Şeyh Mustafa ([/SIZE][/FONT][/COLOR][/B][COLOR=red][FONT=Arial][SIZE=4]Hacı Hafız Mustafa Üstün) [B](RA)[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR] [FONT=Georgia][COLOR=#64666a][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=black]"Üçüncü Mektub'un üçüncü bölümünde, Üstad [B][FONT=Arial](RA)[/FONT][/B], Şeyh Mustafa [B][FONT=Arial](RA)[/FONT][/B] ismindeki zata selâm söylemekte ve yazdığı Kader Risalesi'nden dolayı memnuniyetini ifade etmektedir.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]Şeyh Mustafa [B][FONT=Arial](RA)[/FONT][/B], Hulûsi Beyi [B][FONT=Arial](RA)[/FONT][/B] Üstada [B][FONT=Arial](RA)[/FONT][/B] götüren zattı. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/FONT] [FONT=Georgia][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=black][B]Hulûsi Bey [FONT=Arial](RA)[/FONT]:[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Georgia][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=black][B]"l929 yılı baharında Barla'ya gittim. Beni götüren, Mustafa isimli mübarek bir insandı" diyerek Üstada nasıl gittiklerini anlatmaktadır. [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=black]Merhum Hulûsi Yahyagil Ağabeyimi [B](RA)[/B] son ziyaretlerimde Şeyh Mustafa ile nasıl tanıştıklarını sorduğumda, evlerinin komşu olduğunu, böylece tanıştıklarını, ilk risaleyi onda gördüğünü, Üstadı [B](RA) [/B]kendisine tavsiye eden ve götüren kişinin Şeyh Mustafa [B](RA)[/B] olduğunu söylemişti.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=black]Barla Lâhikası'nda Hulûsi Beye yazılan bir mektupta Üstad [B](RA),[/B] Şeyh Mustafa'dan şöyle bahsetmektedir:[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=black][B]"Şeyh Mustafa'ya benim tarafından geçmiş olsun de ve şu hikâyeyi ona söyle:[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [/FONT][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=black]"Eskide iki ciddî ahiret kardeşleri var imiş. Biri hasta düşer, ötekisi ziyaretine gitti. Dua eder, hasta iyi olmaz. 'Öyle ise sen kalk, ben yatacağım' demiş. Hasta kalkmış, onun yerine hasta olarak yatmış. Her ne ise... [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=black]Demek Şeyh Mustafa ile kardeşliğimiz ciddîleşmiş ki, ben hastalığına dua ettim, kabul olmadı. Fakat birkaç gün devamı mukader olan hastalığının bir parçası bana verildi. İnşaallah ona bir parça hiffet gelmiştir."[/COLOR][/SIZE][/FONT] [/FONT][FONT=Georgia][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=black][U][B]Hacı Hafız Mustafa Üstün'e, " hacı Aziz, Şeyh Mustafa, Aziz'in Mustafa" da denilmektedir.[/B][/U][/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT] [SIZE=3][COLOR=black]Eğirdir'de Hacı ibrahim'in oğlu olarak l890 yılında dünyaya gelmişti. Yine Eğirdir'de l959'un Aralık ayında vefat etti.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]Altı yaşında hafız olmuştu. Çok istedikleri halde Diyanetten resmî bir vazife alamadı.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]Şeyh Mustafa İstiklâl Harbinde şarapnel yarası almıştı. Kardeşi de Birinci Cihan Harbinde şehit düşmüştü.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]Bir gün hanımına eziyet ettiği vakitte Salih ismindeki Nur talebesi kendisine Üstadın (RA) selâmını getirmiş ve hanıma eziyet etmemesini bildirmişti. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]Hulûsi Bey meczup hallerinden dolayı birgün Üstadın[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]"Meczup Mustafa'yı atmak istedim. Sonra ihtar edildi: 'Buna acı, çünkü hale mağlûptur" dediğini ifade etmektedir.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black][U][B][COLOR=black]Ehl-i ilim, ehl-i keramet[/COLOR] ve ehl-i hal olan Şeyh Mustafa[/B][/U] gazi maaşını almayı da istememişti. Keramet hallerinden Cuma namazına yarım saat kala iki-üç saatlik mevkilerde ayrı ayrı cumada görenler olmuştu.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]l959 sonlarında Akpınar köyünden aşağıya doğru inerken düşüp vefat etti.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]Hacı Hafız Mustafa Üstün'ün annesi aslen Denizli'nin Çalkazâsındandı. Hulûsi Beyi Üstada götüren bu veli zat, [COLOR=red]26 Ağustos l922'den [B]on iki gün önce[/B], İzmir'den harp cephesinden anasına zafer müjdesini bildirmiştir. [/COLOR][/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur Talebeleri
*Hacı Hafız Mustafa Üstün(ra), -Hulusi Beyi (RA) Üstad'la (RA)tanıştıran-
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…